Машина за хляб - 15 част

  • 75 375
  • 897
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 492
max-mama, а на козуначените теста каква програма им задаваш и има ли нещо спецефично, което трябва да се спази, че за утре съм решила да се пробвам с козунак?   bouquet

# 466
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama, а на козуначените теста каква програма им задаваш и има ли нещо спецефично, което трябва да се спази, че за утре съм решила да се пробвам с козунак?   bouquet

За козунаци ползвам програмата за френски хляб-3,32 часа.
Ако желаеш,можеш да влезеш в темата с рецепти за машина за хляб и там на последната страница има моя рецепта за козунак.Описала съм целия процес,какво,как,кога,всичко.Можеш да използваш друга рецепта,но процесът да е същия.

Ето я   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 22:33 от max-mama

# 467
  • Мнения: 492
max-mama, благодаря ти, златна си   bouquet

# 468
  • Мнения: 4 358
Аз пък сега правя хляб в машината ЗАБЕЛЕЖЕТЕ без грам мая.
По тихо до дрънкам, че може и нищо да не стане Sick
Ако експеримента е сполучлив ще показвам.
Поли точно на  Дж.Оливър му се случи случката да е експеримента Heart Eyes

# 469
  • Мнения: 9 785
Аз пък сега правя хляб в машината ЗАБЕЛЕЖЕТЕ без грам мая.
По тихо до дрънкам, че може и нищо да не стане Sick
Ако експеримента е сполучлив ще показвам.
Поли точно на  Дж.Оливър му се случи случката да е експеримента Heart Eyes

Разбрах аз, че се зариби по тая закваска Laughing. При мене няма шанс Naughty. Засега поне. Айде късмет Peace. И да пишеш.

# 470
  • Мнения: 4 358
Обезателно ще пиша Hug.
Като гледам не се е надул много ама Rolling Eyes то май е нормално като няма мая.Ще видим какво ще се роди Rolling Eyes

# 471
  • Мнения: 383
, интересна таблица помагало.. може да се преустанови количеството на дадена рецепта в по голямо. например имате рецепта за 500гр хляб, но искате по същата рецепта да си направите с количество 1кг, заповядайте :

http://www.kucinare.it/public/users/kucinare.it/articoli/calcolatore%20mdp.xls

забележки:

-таблицата е италианска

-и една хитрост, ако искате хубаво да ви е бухнат хляба,  добавете до количеството вода 1 TSP/чаена лъжичка пресен лимонов сок(лимоновия сок съдържа аскорбинова киселина и мощно задейства маята. даже и  уплътнява тестото)

-упътване за по добро тесто:

 newsm78 прекалено сухo       newsm78 прекалено мокрo                 Grinning OK Grinning
                                       

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 17:43 от Ердинч

# 472
  • София
  • Мнения: 4 180
, интересна таблица помагало.. може да се преустанови количеството на дадена рецепта в по голямо. например имате рецепта за 500гр хляб, но искате по същата рецепта да си направите с количество 1кг, заповядайте :

http://www.kucinare.it/public/users/kucinare.it/articoli/calcolatore%20mdp.xls

забележка:
-таблицата е италианска
-и една хитрост, ако искате хубаво да ви е бухнат хляба,  добавете до количеството вода 1 TSP/чаена лъжичка пресен лимонов сок(лимоновия сок съдържа аскорбинова киселина и мощно задейства маята. даже и  уплътнява тестото)

+

 newsm78 прекалено сухo       newsm78 прекалено мокрo                 Grinning OK Grinning
                                       


 smile3501 smile3501 smile3501

# 473
  • Мнения: 9 785
, интересна таблица помагало..

Eeeee, благодарим  bouquet!

# 474
# 475
  • Мнения: 4 358
Браво Ердинч   bouquet.Много полезно това за гъстотата на тестото.На мен рядко тесто не ми се случва ама като гледам честичко с повечко брашънце го карам Rolling Eyes.
Поли ето хляба.За вида хич не съм доволна.Вкуса е горе долу ОК.

По тежък и някак влажен е от този с маята Rolling Eyes.Ще питам в другата тема за закваската да ми дадат акъл Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 20:29 от Бъни

# 476
  • Мнения: 9 785
Бънчи, ама иначе пък добре се е надул Thinking. Прилича на другите хлябове. Средата верно, че се вижда леко като влажна. А какъв е вкуса на това чудо? Можеш ли да го оприличиш на нещо познато? Аз надникнах в ОНАЯ тема и прочетох, че леко накиселявал, ама не всеки де, само на някои от прохождащите може би. Доде се научи човек, сигурно минава пак време. И много изядени хлябове също Laughing.

# 477
  • Мнения: 471
Ердинч, направо ме разби с това тесто. Откъде го изкопа?

# 478
  • Мнения: 4 358
Ами какво да ти кажа Поли.На вкус е като  newsm78 има един хляб на Нилана Датски се води.Та първия хляб с тази закваска имаше точно такъв вкус и беше по хубав.На тоя тука явно втасването му беше малко.Пък уж на месене и втасване пуснах и после на основна програма newsm78.
Струва ми се невтасал.
Другия дето го пекох не в машина втасва цяло нощ.

# 479
  • Мнения: 383
Ердинч, направо ме разби с това тесто. Откъде го изкопа?

от италиански сайт   
http://www.kucinare.it/user/leggi_articolo.aspx?idarticolo=8
има страшно много рецепти
http://www.kucinare.it/user/ricettario_categoria.aspx?idcategoria=24

па и чичо гугъл ми ги превежда  smile3521

 beer2 Бирeн хляб  beer

Съдържание за хляб от около 500 грама

350 гр брашно за хляб
210 мл бира (на стайна температура)
2 tablespoon мед
1 tablespoon масло
2 teaspoons сол
7 гр мая

Програма: Основнa
Кора: среднa

ЗАБЕЛЕЖКА: мед'a се използва за да балансира горчивината на бирата.




 cheers

а ето и един руски сайт, леле мале пълно е с различни рецепти
 smile3508 http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=3

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 21:11 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт