Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 51 818
  • 363
  •   1
Отговори
# 300
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Да,със смес от течен маргарин,масло,чубрица и шарена сол.Мажа и от двете страни!

  bouquet

# 301
  • София, Смолян
  • Мнения: 111
 ooooh!

# 302
  • Мнения: 9 042
Страхотни питки момичета,аз с последната питка се изложих нещо и от тогава нямам желание  за правене на питки,но се записвам тук може и да ми дойде вдъхновението

# 303
  • Мнения: 319
Здравейте отдавна не съм писала тук, но ви следя редовно.
Днес правихме прощъпулник ето каква питка направих:


Фигурките ги сложих след като беше фтасала и не потънаха този път  Simple Smile
Това е втората питка която правя и стана доста добре ще продължавам да пробвам и други рецепти /и първата и тази ги правих по рецептата на Биляна за Болярската пита;-)/

# 304
# 305
  • Мнения: 308
   Лабрекс, dodyniki , Пепика, благодаря ви за готовността да ми помогнете.     bouquet

   Фиор, vesi_nn , страхотни питки сте направили. Нямам думи. Надявам се и аз да успея да спретна нещо красиво и вкусно, разбира се за прощъпулника

   Аз все още не умея да правя много фигурки, само розичките, но ще пробвам и нещо друго следващия път.

   Сега прочетох рецептата и имам няколко въпроса. Надявам се да не съм досадна, но като начинаеща доста неща не са ми ясни.

1. Яйцата и захарта с миксер ли се разбиват или може и с вилица?
2. Маята оставя ли се да шупне или само се разтваря във млякото?
3. Тъй като количеството ми се вижда доста, може ли да ме ориентирате за големината на тавата.

   Благодаря предварително.    Hug

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 09:30 от Tincheto 78

# 306
  • Мнения: 1 523
Fior много апетитни питки!
vesi_nn ,краченцата са много прецизно и реалистично изработени,браво за старанието!
Tincheto 78 ,вкючвам се и аз към услужливите  Crazy ,с моите отговори на въпрос :
1.Може с вилица да си разбиеш яйцата и захарта,но аз предпочитем с миксер.Става хем по-бързо,хем по-добре се разтваря захарта.
2.Маята трябва да шупне ,след като я сложиш в млякото.Най- добре да я сложиш с 1 ч.л захар и 1ч.л. брашно.
3. 28-30 см. диаметър на тавата,може би.

# 307
  • Мнения: 1 394
Веси,страхотна е-това с листенцата ми хареса-прилича на клонки от махония...такова ли е всъщност?  newsm78

# 308
  • Бургас
  • Мнения: 133
Фиор,браво страхотни скоро ще направя такава с подправчици

vesi_nn ,как ги оформи тези краченца.Я сподели моля те

# 309
  • Мнения: 2 382
Аз и тук да попитам, че се захващам да меся.
Моля, ако някой е на линия да помага.
Съдът, в който ще се пече питката е 20 см- диаметър и 12 см висок.Дали ще побере тесто, замесено с един кг брашно или няма да може да се изпече добре.До сега в него съм пекла козунак с около 600 гр брашно и имаше малко аванс.

# 310
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Шайн, тесничко ми се струва...нямаш ли нещо по-голямо, тенджера дори Rolling Eyes?

# 311
  • Мнения: 2 382
Козунаците станаха страхотни в този съд, а питките винаги ги прегарям и ми се искаше да опитам така.Ще направя по-малка, няма да рискувам с повече от 600 гр брашно.Благодаря  bouquet

# 312
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ако имаш йенска тенджера, също става.
С 1кг. брашно рискуваш да не изпече отвътре, а отвън вече да е прегоряла.

# 313
  • Мнения: 1 283
vesi_nn   bouquet страхотна питка

На всички мами да кажа: като сложа килограм брашно и сто, двеста най-много /толкова поема/ по моята си рецепта, която правя, ми излиза към два килограма и четиристотин тесто. За това количество най- добре ми се изпича в тава 30 см. широка и 10 см. висока или по голяма от 30 см. също става, но не и по малка, иначе не се изпича и вътре остава сурова.

# 314
  • Мнения: 2 382
На тази питка май не и е писано.Какво смятах и аз не знам, но си пое един кг брашно.Значи ще се прави в тава.Освен това сложих 4-5 с.л. разтопена мас, но тестото ми стои много тежко.Ще видим дали ще втаса, а мислех да сложа и сирене вътре.Ако стане нещо от нея, ще покажа снимки Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт