Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

• 51 818
  • 363
  •   1
Отговори
# 300
  • ГОре на черешата...
Да,със смес от течен маргарин,масло,чубрица и шарена сол.Мажа и от двете страни!

bouquet

# 301
  • София, Смолян
 ooooh!

# 302
Страхотни питки момичета,аз с последната питка се изложих нещо и от тогава нямам желание  за правене на питки,но се записвам тук може и да ми дойде вдъхновението

# 303
Здравейте отдавна не съм писала тук, но ви следя редовно.
Днес правихме прощъпулник ето каква питка направих:

Фигурките ги сложих след като беше фтасала и не потънаха този път  Simple Smile
Това е втората питка която правя и стана доста добре ще продължавам да пробвам и други рецепти /и първата и тази ги правих по рецептата на Биляна за Болярската пита;-)/

# 304
# 305
   Лабрекс, dodyniki , Пепика, благодаря ви за готовността да ми помогнете.     bouquet

Фиор, vesi_nn , страхотни питки сте направили. Нямам думи. Надявам се и аз да успея да спретна нещо красиво и вкусно, разбира се за прощъпулника

Аз все още не умея да правя много фигурки, само розичките, но ще пробвам и нещо друго следващия път.

Сега прочетох рецептата и имам няколко въпроса. Надявам се да не съм досадна, но като начинаеща доста неща не са ми ясни.

1. Яйцата и захарта с миксер ли се разбиват или може и с вилица?
2. Маята оставя ли се да шупне или само се разтваря във млякото?
3. Тъй като количеството ми се вижда доста, може ли да ме ориентирате за големината на тавата.

Благодаря предварително.    Hug

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 09:30 от Tincheto 78

# 306
Fior много апетитни питки!
vesi_nn ,краченцата са много прецизно и реалистично изработени,браво за старанието!
Tincheto 78 ,вкючвам се и аз към услужливите  Crazy ,с моите отговори на въпрос :
1.Може с вилица да си разбиеш яйцата и захарта,но аз предпочитем с миксер.Става хем по-бързо,хем по-добре се разтваря захарта.
2.Маята трябва да шупне ,след като я сложиш в млякото.Най- добре да я сложиш с 1 ч.л захар и 1ч.л. брашно.
3. 28-30 см. диаметър на тавата,може би.

# 307
Веси,страхотна е-това с листенцата ми хареса-прилича на клонки от махония...такова ли е всъщност?  newsm78

# 308
  • Бургас
Фиор,браво страхотни скоро ще направя такава с подправчици

vesi_nn ,как ги оформи тези краченца.Я сподели моля те

# 309
Аз и тук да попитам, че се захващам да меся.
Моля, ако някой е на линия да помага.
Съдът, в който ще се пече питката е 20 см- диаметър и 12 см висок.Дали ще побере тесто, замесено с един кг брашно или няма да може да се изпече добре.До сега в него съм пекла козунак с около 600 гр брашно и имаше малко аванс.

# 310
  • ГОре на черешата...
Шайн, тесничко ми се струва...нямаш ли нещо по-голямо, тенджера дори Rolling Eyes?

# 311
Козунаците станаха страхотни в този съд, а питките винаги ги прегарям и ми се искаше да опитам така.Ще направя по-малка, няма да рискувам с повече от 600 гр брашно.Благодаря  bouquet

# 312
  • ГОре на черешата...
Ако имаш йенска тенджера, също става.
С 1кг. брашно рискуваш да не изпече отвътре, а отвън вече да е прегоряла.

# 313
vesi_nn   bouquet страхотна питка

На всички мами да кажа: като сложа килограм брашно и сто, двеста най-много /толкова поема/ по моята си рецепта, която правя, ми излиза към два килограма и четиристотин тесто. За това количество най- добре ми се изпича в тава 30 см. широка и 10 см. висока или по голяма от 30 см. също става, но не и по малка, иначе не се изпича и вътре остава сурова.

# 314
На тази питка май не и е писано.Какво смятах и аз не знам, но си пое един кг брашно.Значи ще се прави в тава.Освен това сложих 4-5 с.л. разтопена мас, но тестото ми стои много тежко.Ще видим дали ще втаса, а мислех да сложа и сирене вътре.Ако стане нещо от нея, ще покажа снимки Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт