Любители на котки - тема 21

• 18 616
  • 333
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
аз също имам две сладурчета вкъщи и 2 проблема, защото не знам какво да правя newsm78
Имам женска котка и котарак съответно на 5  и 3 г.
Мъжкия(Томи) е кастриран, чесно казано решихме проблема с маркирането (мирише ужасно), беше отслабнало горкото  ребрата му се брояха а си хапваше..сега си е напълнял красив и дружелюбен.....но много се бият с писанката (Сиси) и целия му граб на горкото е в рани, и съответно със сплъстена козина на топчета половината му гръбче близо до опашката където го дере мацката.изпитва панически страх от режешти и миещи предмети и препарати(ножици, машинка за посдтригване, къпане) и то след кастрацията.Не знам защо...Преди нямаше този проблем, къпахме, решехме без никакаъв проблем   newsm78
А с мацката проблема е по сложен: месец преди да се разгони почва да става агресивна и то само към един единствен човек - майка ми. ДА кажа че писаната е силно привързана към баща ми и спи между два им....Майка ми вече има трайни рани които не зарастват от дрането и.И искат да я махат да я изхвърлят.Много е сладка и съм против изхвърлянето на животни на улицата.Мъчно ми е.А не мога да ги спра....казват котката си е наша ние решаваме...мога да взема отношение само за Томи защото ус;ловието да се върнем при тях беше да не го закачат и да не се месят в отношенията и решенията ни за маймунчо.
Та мисълта ми е извинявам се че се разлях така но ми е много тежко и не знам какво мога да направя: дали ако се кастрира ще спре  да бъде толкова агресивна?  ЗАбравих да спомена че попринцип си е малко проклетичка.Simple Smile
И някой зне ли къде във Варна може да се изкъпе и подстриже котаче без д аго тормозя и да му докарам инфаркт от страх?
МОля моля ако някой може да ми помогне.....по късне ще изпратя и снимки на зверчетата Wink
Благодаря на всички и се извинявам за това разливане Hug Praynig

# 166
А вижте колко ми е хубаво на слънчице!И съм къпан!

# 167
  • София
...но много се бият с писанката (Сиси) и целия му граб на горкото е в рани, и съответно със сплъстена козина на топчета половината му гръбче близо до опашката където го дере мацката.изпитва панически страх от режешти и миещи предмети и препарати(ножици, машинка за посдтригване, къпане) и то след кастрацията.Не знам защо...Преди нямаше този проблем, къпахме, решехме без никакаъв проблем   newsm78
Как няма да го е страх от остри предмети като го дере Сиси? То си остава травма за много дълго време, за да не кажа и за цял живот. Бях пудрила против бълхи преди 7-8 години на врата отзад. И до ден днешен ако докато спи дълбоко го пипна на това място подскача панически и се оглежда да не би пак да слагам пудра. А къпането си е мъчение за котките. Като са малки толкова не се дърпат, но като пораснат и започнат да осъзнават какво става  никак не им харесва. А и раните сигурно болят от къпането.
Не зная кастрацията дали би помогнала. Казват, че стават по-спокойни и кротки, но ако по принцип си е проклета едва ли ...

# 168
  • София
При нас нямаше особенна разлика след кастрацията,по скоро с годините стана по привързана,но и днес аз като я гушна мисли,че ще и давам хапче и се дърпа,а дъщеря ми я прегръща с двете лапи и си муши главичката в нея. http://media.snimka.bg/2615/011486202-big.jpg
Добре,че съм аз да ви наглеждам newsm03     

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 20:58 от margita

# 169
Момичета, знам че на вас мога да се оплача, та за това.........Днес в един зоомагазин видях най-хубавотот коте, моето коте ! Чисто сиво сладурче на 50 дни, момченце.Идеше ми да ги грабна и да избягам  Heart Eyes Но......котето струваше 50 лв а аз......аз съм безработна и не разполагам с пари  Cry Имах точно 2 лв у мен  Confused Поне да имах 20 лв за да го капарирам......Човекът каза, че не гарантира че пак ще докара чисто сиво коте някога.Стана ми мъчно,точно такова исках а като го намерих нямам пари.И рожденият ми ден е далече..../  3 май/ ако не беше щях да се обадя на приятелите си да ми го вземат като подарък.  Sad  Ми оплаках се, извинете за което, но ми е едно мъчно.......

# 170
margita , моля те, намали снимката, има ограничения за размера и ще ни се скара някой модератор.
blizna4e, мъжа не може ли да ти даде паричките? Може да кажеш, че  са  за обувки, дрехи...
Ако не стане, не се отчайвай, тепърва ще има котета за подаряване. И сиви ще има
mari45 , не те ли е страх къпан да го пускаш навън. Дори при слънчево време си е рисковано.
Мъро много сладко спи  Heart Eyes
Днес изкарах Бени пред блока на въздух. Много беше спокоен, дори се поразходи из тревичката. Подушиха се с едно съседско куче, чак аха- аха да се цункат. Грам не се стресна. А кучето ловджийско, не беше някое малко. Но като не е виждал преди куче, сигурно го е помислил за по- голяма котка  Laughing

# 171
  • София
Днес изкарах Бени пред блока на въздух. Много беше спокоен, дори се поразходи из тревичката. Подушиха се с едно съседско куче, чак аха- аха да се цункат. Грам не се стресна. А кучето ловджийско, не беше някое малко. Но като не е виждал преди куче, сигурно го е помислил за по- голяма котка  Laughing

Не те ли е страх ,че може да хукне на някъде. Мен ще ме е страх много Rolling Eyes

# 172
ted cat,Мич го къпах снощи,не днес.Дори и да е топло,не го пускам веднага,защото малко или много е прашно вън и ще му се налепи по козинката.А ако знаете какъв е образ когато го къпя-стои под слушалката и май му е кеф.А взема ли да го бърша с кърпата-съска,ще ме изяде.

# 173
  • Пловдив
Едно време / преди около 14 години/ бях научила първият си котарак Мъро да се разхожда с каишка пред блока. Извеждах ги заедно с кучето ми  Crazy

# 174
  • София
Ted cat, Бени беше ли на каишка? Ако не - голяма смелост от твоя страна!

# 175
  • In a surreal moment!
Здравейте момичета ! Много са хубави дИчата , спор няма , нашите са най- ....
Днес успях да приклещя по-малкия мЪнИкен и ви предлагам снимки
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11494869
и един нахален комши , който сам се навря на фокус ...все е гладно коркото ...наскоро доведе и сестричката си- близначка ...ужас , нямат напопарване...  Laughing

# 176
Миг незабравим, и вие се опитвате да спасите дивана гледам  Laughing
Аз се борих за кухненския ъгъл, но дамаската се оказа много трудна за почистване, особенно от косми  Confused Сега слагам отгоре едни  бивши пердета от студентските ми години, изрових ги наскоро и бях много доволна. Но пък от тях пак трудно се махат космите, не могат да се изтупат, само с влажна ръка мога да ги обера. Сега съм се зачудила какво да взема, да е по хлъзгаво.... но и коприна да е, пак трудно ще се махат май.... Я, някой, ако има опит , да сподели лесно почистваща се материя  Grinning
Започнах и да ги сресвам котаците, другата седмица ще им взема хапчетата за козина, белким спре това космоотделяне.
Бени не беше на каишка, но и той нямаше особенно мераци да хуква нанякъде. Само се поразходи по тревичката и се върна при мене, гушна се и почна да ме меси и да се слюнчи  Laughing Той е кротушко. С Нико това не бих могла да го направя. Ще дуфти  веднага.
А и Бени има опит в разходките навън  Mr. Green - взимала съм го на кафе с мене в съседния магазин. Само на трева не го бях пускала.
Истената е, че искам да го снимам малко навън, но първо да посвикне с обстановката.

Пропуснах да пусна и аз малко снимки -
  нико се чеше

бездомно коте пред блока ни

Бени се прави на призрак

- Друга безстопанствена маца.

бени се мисли за куче.

# 177
  • София
здравейте отново на всички собственици на сладки котета
Може ли малко информация за чистене на уши на котенце?! Търсих из търсачката...но не ми открива нищо! Колко често,как,с какво и кога започнахте да им чистите ушичките!
Мерси предварително  bouquet

# 178
  • София
Martisunny , в тази тема някой писа, че чисти с клечка с памук и не било опасно, защото каналите били много навътре/може би беше Тед кат/. Аз лично никога не съм чистила. Когато живееха заедно котараците си ги ближеха един на друг, а сега дори и да видя нещо мръсно в ухото, на другия ден го няма- мие си ги сам.

Ted_cat , май вече си имаш фотоапарат  Laughing! Както винаги много хубави снимки! Много си смела за разходките с Бени, но щом е кротък! Ние веднъж бяхме изпуснали Мъро при едно пътуване и едва го измъкнахме - беше се скрил над гумата на колата. Дори малко го бяхме одраскали докато го дърпахме, за да го извадим.

Ето и от мен малко снимки на прекрасни"уличници":

# 179
  • София
Вижте какво заварихме днес #Crazy

#2gunfire  Ще му извия вратлето на гадното котенце Mr. Green!!!

А ме гледаше така невинно...

Общи условия

Активация на акаунт