С Дюкан сваляме кила по много, ако спазваме го строго - 169

• 26 573
  • 507
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Vesito-ама само ако знаеш колко искам да се запознаем! Hug Hug Hug
Голяма е сладуранка Весито  smile3521 Леле, сега и в розово ли ще трябва да пиша  Joy като ще е гарга, да е рошава  Joy Весито  Hug Nyala Hug
Маскирах се тотално  Crazy

# 496
Момичета, днес ходих до личната ми лекарка заради "почукването" в бъбреците.Казах й за диетата,поговорихме и ми предписа Milurit - за изчистване на някакви кристали на пикочна киселина в кръвта(срещу подагра).Каза ми да вкарам и въглехидрати и другия вторник да отида за изследване на кръв и урина.Сега не знам какво да правя Sad - да пия ли лекарството и как да вкарам въглехидрати - май е най-добре да премина на трета изцяло или на трета без галите.Моля за съвет. Трябва бързо да реша и да започвам от утре.

Лекарството е назначено от лекар - пий си го  Peace
Най-безболезнения начин за вкарване на повече въглехидрат в Дюкански режим е преминаване изцяло на протеиново-зеленчукови дни докато проблема бъде решен, хапвай повече зеленчуци, не като гарнитура, да има, просто не забравяй и протеините и млечните, ако искаш да останеш режимна и да спазиш съвета на лекарката  Peace
Решението си е твое  Hug
Оздравявай!

# 497
  • София
Здравейте и от мен!
Днес цял ден имам проблеми с нета. По едно време написах отговор, ама взе, че се изтри.

ДА се отчета. След вчерашният протеинов ден (реших за мен да е понеделник, не четвъртък) имам свалени 500 гр - но ми остават още от първата гала. Леко съм притеснена, но ще изчакам още седмица да видя, дали нещата ще се урегулират от самосебе си. Ако не - ще трябва да се взимат мерки. Rolling Eyes

Гулбенур, благодаря за успокоителните думи! Дано нещата си влязат в релси с тая Трета, че съм обезпокоена.

Отговорили са за такситата, но макар и със закъснение, да кажа и аз - 9732121, 91280 или за 1 евро са тези, които препоръчвам.

Видях хубави снимки на момичета! Страхотни сте!

Друго не се сещам засега.

# 498
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Кри, мисля на срещата да седиш до мен и Дорето (Дорето виртуално)  smile3516

Мани тоя слон, че да не се видим предварително  smile3512

Таниаа, а сега направиха ли ти изследване за тия кристали на пикочна киселина в кръвта? Има ли ги?

Вече тържествено убищавам да не правя забележки на никой за никакви промени и волни разсъждения на тема ДюкЯн!
Кой каквото си иска да си папа!  Flutter

Горда, Венерче  Crossing Arms

Боби1973  newsm51

# 499
Боби1973,   202uu
Само ще кажа, че хиляди пъти съжалих, че се обадих. Ако си бях замълчала нямаше да се предизвика този спор. Хем си знам, че винаги когато искам да направя нещо с добра умисъл оставам неразбрана. Както и да е. Повече няма да се обаждам и ще си трая.  no Всеки да прави каквото иска!

Tattit, много благодаря за тупаника, дано да помогне! Hug

# 500
Taniaa, ти имаш ли повишена пикочна киселина или лекарката просто налучква? Защото Дюкан казва в книгата си, че е имал пациенти с повишена пикочна киселина и при приемане на достатъчно вода част от тях са я понижили, други са си останали със същата. По принцип месото повишава пикочната киселина и това наистина води до подагра, но, честно казано, не съм чувала да се проявява с болки в бъбреците. Аз имам повишена пикочна киселина и ревматолог ми каза (по повод режима) да избягвам червените меса и да контролирам показателя.

А относно това какво да правиш, не вярвам някой да има смелостта да ти даде отговор. Моето мнение е, иди на нефролог за по-сигурно.

# 501
 Simple SmileЗдравейте! Започнах диетата преди 2 дни и съм свалила 2 кг.Спазвам строго правилата и се надявам да успея!

# 502
Изследване не ми направи,защото трябвало да вкарам и въглехидрати няколко дни и тогава да ме изследва.Каза,че кристалите се образували от прекомерна употреба на белтъци, пренатоварване на бъбреците и това лекарство било хубаво да се пие и ако реша да продължа с диетата - за пречистване.Симптом за кристалите била и болката в ставите(аз имам лека такава в гръбнака,ребрата,което пак може да е от бъбреците).Но все пак изследване все още не е правено и затова не знам дали да пия лекарството.А не ми се иска да прекъсвам диетата...

# 503
  • Пловдив
Не мога да разбера едно. Защо когато казваме истината се смята, че се заяждаме?  newsm78

# 504
  • Пловдив
Изследване не ми направи,защото трябвало да вкарам и въглехидрати няколко дни и тогава да ме изследва.Каза,че кристалите се образували от прекомерна употреба на белтъци, пренатоварване на бъбреците и това лекарство било хубаво да се пие и ако реша да продължа с диетата - за пречистване.Симптом за кристалите била и болката в ставите(аз имам лека такава в гръбнака,ребрата,което пак може да е от бъбреците).Но все пак изследване все още не е правено и затова не знам дали да пия лекарството.А не ми се иска да прекъсвам диетата...
Таня, не мисля, че сама трябва да решаваш дали да пиеш лекарствата, или не. Щом ти ги е предписала, пий ги. Ако се съмняваш в компетентността на тази лекарка, консултирай се с още някой специалист. И все пак - здравето преди всичко, пази се  Hug

ПП: Предлагам Вещи да пуска новата тема и да забравим за всичките заяждания и истини Wink

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 17:46 от lamarinka

# 505
  • София
Не мога да разбера едно. Защо когато казваме истината се смята, че се заяждаме?  newsm78

Щото истината е гадна : не трябва да пием уиски, бира ... не трябва да ядем сирене ... маслини и пръжки ... нито па да люпим семки...

# 506
  • София
Simple SmileЗдравейте! Започнах диетата преди 2 дни и съм свалила 2 кг.Спазвам строго правилата и се надявам да успея!
Добре дошла и успех!  welcome Flowers Bouquet Нещо повече да кажеш за себе си? Да се представиш?
Тинаа  Hug не се притеснявай, нормално е да имаш малко завишена пикочна киселина. Няколко пъти споменавам за един Кидни чай, продава се в аптеките. Много е полезен, намалява киселината и спомага за евентуаните бъбречни неразположения. Може да се пие и профилактично. Peace

# 507

Общи условия

Активация на акаунт