Машина за хляб - 16 част

• 98 296
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 525
  • Разград
max-mama  ама тя работи на пълни обороти от сутринта. Сложих един козунак, а след него и тесто за кифлички. Embarassed Ако изчакам да истине и тогава я включа да проверя дали няма да стане нещо с тестото в хладилника, че то е там от 9 сутринта.
Замесих го в нея и го прехвърлих в купа с капак да си почива  на хладно.

Не вярвам нещо да й стане.Включи само за 1 минута да видиш ще затопля ли или ще започне да бърка.

# 526
  • в полите на Балкана
max-mama Благодаря   bouquet
Отивам да вадя тестото за кифлички и докато ги направя машинката ще позстине и ще пробвам. Ще пиша по-късно дали загрява или не . За други заспали като мен. Joy

# 527
Голям провал,момичета.Кажете ми този кекс зато се разтече когато го изкарах от машинката.Използвах програмата за КЕЙК,при мен е шеста ,като дадох степен на препичане 2.Ама той вообще не става да се яде.Програмата е с време 3 часа и 22 минути.пече се 50 минути.Най-лошото е че беше зачервен отгоре и изглеждаше добре,а като го изкарах се разтече.Незнам какво да правя следващия път за да не се получава така.

# 528
Замесих го в нея и го прехвърлих в купа с капак да си почива  на хладно.
няма страшно пускай я, аз например бях я сложил в 10мин на презатоплянето.

вчера си бях взел закваска от една селска фурна, приготвих си продуктите за 750гр. френски хляб, прибавих зародиш и пуснах машината. със звуковия сигнал прибавих 250гр. oт фурнаджийскатa закваска. и се получи 1кг. хляб.

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 18:37 от Ердинч

# 529
  • в полите на Балкана
Аз включих машинката за 1-2 эминути и не разбрах да топли и метнах хляба вътре. Да става каквото ще. Лошото е че нямам батерии на фотото да документирам резултата. Wink

Машитката много трудно върти тестото Thinking дали защото е студено и е по стегнато или ще ме напуска. Дано е от студа.

# 530
Машитката много трудно върти тестото Thinking дали защото е студено и е по стегнато или ще ме напуска. Дано е от студа.

newsm78 не знам, да нямаш проблем в машинката, не трябва да се затруднява според мене. или да не би тестото ти да е много гъсто/сухо?

зареди си батерийките и непременно пусни снимките на хляба, ша са пръснем от мерак ка  Simple Smile

# 531
  • София
smile3534 Това е ... трябва да се изфукам. Козунака ми стана неописуем. Ама то щото си го правих за кеф и не гоних нито норма, нито пък имах притеснения как ще стане. За пръв път в моя живот виждам такива конци на козунак. Ууууу толкова съм доволен - я чакай да отида да се изфукам и на другите моми в чужбина.

Приемам поздравления - не се притеснявайте може и по два пъти. newsm62

# 532
Svilena33  права си.Към теб и останалите  с модел 5003, багетите след като изпечат и  престоят 3-4ч. кората остава ли  ви жилава? Аз 4ти ден променям брашна,разтворена-неразтворена мая,със сол и захар- различни варианти, но не съм  доволна.  Остава да включа   1с.л.олио,надявам се,че ще бъдат по крехки,но това утре.При вас как е?

# 533
smile3534 Това е ... трябва да се изфукам. Козунака ми стана неописуем. Ама то щото си го правих за кеф и не гоних нито норма, нито пък имах притеснения как ще стане. За пръв път в моя живот виждам такива конци на козунак. Ууууу толкова съм доволен - я чакай да отида да се изфукам и на другите моми в чужбина.

Понеже си дядо Laughing, ще ти приема думите за чиста монета и ще те поздравя за успеха Peace. Ама гледай другия път да пуснеш и някоя снимка, да оплакнем очички newsm03.

# 534
  • Разград

Поздравявам те,но и аз искам да видя,да се порадвам.

# 535
  • в полите на Балкана
Да дам отчет за хляба на Ендрич.  Wink На вид не изглежда зле. Електричеството спира няколко пъти докато беше повторно в пекарната. По едно време тестото така се беше разляло и лепеше, мислех, че нищо няма да излезе. То взе че стана. Направих и две снимки ама са с телефон и не са добри. Ще кача от следващия. Сега зачезвам за дълго.

# 536
  • София
Понеже си дядо Laughing, ще ти приема думите за чиста монета и ще те поздравя за успеха Peace. Ама гледай другия път да пуснеш и някоя снимка, да оплакнем очички newsm03.

Поздравявам те,но и аз искам да видя,да се порадвам.

За съжаление в момента правим ремонт, че тази година имаме абитуриент и фотоапарата само той си знае къде се намира.

Но вие не се притеснявайте ние ще се ги изядем козунаците и без снимка - гарантирам.  Laughing

# 537
Svilena33  права си.Към теб и останалите  с модел 5003, багетите след като изпечат и  престоят 3-4ч. кората остава ли  ви жилава? Аз 4ти ден променям брашна,разтворена-неразтворена мая,със сол и захар- различни варианти, но не съм  доволна.  Остава да включа   1с.л.олио,надявам се,че ще бъдат по крехки,но това утре.При вас как е?
Ами тя основната рецепта за багетите от книжката е много постна.Няма мазнина, захар...
Аз само веднъж я направих, още като си купих машината, а след това вече използвам рецептите за хляб.

Съответно за бели:
Вода - 325 мл.
Сол - 2 ч.л.
Захар - 2 с.л.
Олио - 2 с.л.
Брашно - 600 гр.
Мая - 21 гр.( 7гр. суха )

и за пълнозърнести:
Вода - 400 мл.
Сол - 2 ч.л.
Захар - 2 с.л.
Олио - 1 с.л.