Любители на котки, тема 22

• 24 738
  • 359
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Вали та се къса.Май единствената ми разходка, ще е до магазина за храна.Омръзна ми този дъжд.И на Пинко му е студено да стои на отворения прозорец,въпреки че и любопитството му е голямо.

# 181
  • Варна
Кетя откакто се постопли и прозорецът стои повечко отворен, не мога да я откъсна от него. Виси с часове Grinning И мен ме е яд на дъжда. То хубаво да вали, ама как пък точно за почивните дни го дават все дъждовно Close

# 182
Много е готина Кетя - верно си мисли, че ще го докопа през прозореца  hahaha
И ние май само до била ще се разходим, че децата ще ме побъркат цял ден вкъщи  #Crazy

# 183
  • София
Здравейте!Утре заминаваме-решили сме да си направим екскурзийка.Ще оставим горкия Мич сам-хич не ги обича тези моменти.Момчетата са тук,но те колко ще се завръщат-не се знае.Майка ми поема грижите-ще идва да го храни и каквото друго трябва.Много ми е мъчно.Вижте го как е седнал до багажа-сигурно усеща,че ще го оставяме сам.
http://media.snimka.bg/2828/011912280.jpg

A пък Мъро само като видя, че стягаме куфарите и се скри в миша дупка. Не можахме да му кажем довиждане. Друг път като го водим с нас обикновено вдигаме матраците, за да го измъкнем. Този път дядо им ще ги гледа и двамата. Дано да се справи човека, че с тези зверове - няма да му е лесно!

Ние днес сме в Пловдив - и тук вали та се къса. Утре продължаваме към гръцко и се моля да не вали. Какво ще видим ако и там е така.... Cry

Момичета, ако си спомняте преди няколко дни с насмешка ви показах как Мъро седи с разкрачени крака. Оттогава го наблюдавам, че все по-често опъва така краката. Чували ли сте да не би на стари години котките да получават болести по костите като при хората? Май ще трябва след празниците да посетим чичо Доктор. Sad

Много са хубави и Мич, и Кетя, и Арчи!
Поздрави за вас и пухкавите топчици! А аз няма кой да си намачкам!  newsm45

# 184
Здравейте Hug
Всичко котки и котараци са страхотни! Аз следя темата дори и да не се включвам често и се наслаждавам на снимките на вашите пухчовци:)
Сега ще ви кача малко снимки на Алф от вчера и днес Wink докато сестра ми я няма аз ще качвам снимки отвреме навреме да не ви липсва Алфчо Heart Eyes
блажено спи следобеден сън в кутията, в която не се събира, но му е любима Laughing
опп посъбудихме се
тук позира направо, като почнах да го снимам и започна да си оправя прическата Laughing
тези са от снощи - беше уморен и се настани да спи на моето място естествено:)
тази е от терасата - пухчо се наслаждава на топлото време Grinning

# 185
Хехехе, голям е сладур тоз Алф! Че и позира....той вече е опитен модел!
Как се е наврял милия в кутията. да му вземете по- голяма кутия на дундю, ей!
най ми хареса, където се прозява  Joy
Преди малко и аз снимах моите, от нямане какво да правя, ама ще кача по- късно снимки, че сега ме мързи.
А де се е запиляла нашта мома Игуанка  Grinning да не е по Гръцко..?

# 186
Ted сестра ми му беше донесла по-голяма кутия, но той не я хареса и даже я препика Laughing досега не беше правил такъв номер Laughing държи да си слага голямото дупе в тази - скъсал я е, но си спи там следобеден сън с кеф hahaha А сестра ми е из България да почива до 6-7 май и после пак ще учи за изпити Hug
Чакам да видя твоите снимки - много са готини Нико и Бени Heart Eyes трябва някой път да направиш фотосесия и на Алфчо - голям модел е станал Wink чудя се дали да не го кастрирам, че напоследък много ми налита - разгонил се е и много си харесва ръцете ми Laughing сутрин и вечер е ужас, през останалото време спи спокойно Simple Smile

# 187
(изтривам, защото май е трудно да се видят нещата в различна светлина)
Искам да ви питам с какво си храните котетата? Ние всички сме вегетарианци и след дълго мислене прецених, че не е добра идея коте-вегетаринче, но ми е абсурдно да му готвя месо. Сурово или готвено е по-добре за тях? Суха храна мисля да давам съвсем малко, а от нашата ако иска. Дали да спи котето при нас/децата или само в кухнята/коридора? Някой да чака котенца? Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 20:25 от Maktub

# 188
Супер безотговорно е да си вземеш животно и да го изхвърлиш на улицата...това е една от причините да сме на тоя хал в София с бездомите кучета и котки...

Такова животно като котка вегетарианец, няма! Те са хищници, трябва им месо. Това съвсем не означава, че трябва да готвиш месо, аз никога не съм се занимавала с такива неща. Сурово месо в никакъв случай! Naughty Има си котешки гранули, консерви, както прецениш. Но не можеш да храниш котка главно с домашна вегетарианска храна..

Сега, прочетох, че се чудиш дали не е рано...по-добре си прецени добре, но ако взимаш пак коте, се приготви да го гледаш в следващите 10-15 години, а не пак да го изхвърлиш, като не ти е удобно...

За поколението - препоръчително е да кастрираш котката, независимо дали е мъжка/женска, ако нямаш намерение да има котенца.

П.П. Алф е прекрасен на балкона! Heart Eyes Колко килограма е, сънчо?

# 189
Maktub, според мен изчакай децата да поотраснат още малко и тъкмо като се пренесете в къщата, си вземете коте. Хем  на двора ще си живее царски, хем ако децата го тормозят ще има де да бяга  Laughing
За храна - не е необходимо да му готвиш - качествени гранули купувай + консерви + месо (може и сурово) и котето ще е предоволно.

Алфчо трябва да го кастрирате наистина. Ако започне да се разгонва и да препикава... може после да не успеете да го отучите. Действайте, докато не е станало късно.

Бени го дадохме при една мацка онзи ден, но не са се харесали. То нито тя разгонена, нито той. Аз му се чудя дали някога ще се разгони изобщо. Нико на неговите месеци яко го тресеше хормона и колко пъти се хецкаше на Бени. А сега Бени  - никакви такива мераци  newsm78

Ей ги снимките -

# 190
Juiciness , що да не може сурово месо?
Аз съм питала моите ветеринарки и казаха, че може. Само свинско не е добре сурово, ама аз такова принципно не купувам. И им давам телешка кайма - прясно смелена на моите - много, ама много я обичат.

# 191
Чела съм на много места, че не трябва да се дава сурово месо, защо точно, сега намерих това по въпроса, за токсоплазмоза - http://www.bgvet.org/science/clinic/pardis/toxoplaxmosis.php

"Поради това, че котките се заразяват най-вече при консумиране на месо, съдържащо цисти, домашните котки трябва да се хранят със суха, консервирана или сготвена храна. Котките не трябва да ядат сурово месо, органи или кости и е добре да се задържат вкъщи, за да не ловуват. Кофите за отпадъци трябва да се покриват, за да се избегне яденето на месни отпадъци от котките."

Т.е. опасност от зарази, болести...все пак при термична обработка, бацилите би трябвало да измират, ако има.

Снимките са страхотни, а колкото до мацката (за момент помислих, че сте подарили Бени на някой Confused) - май беше важно женската да е разгонена, пък мъжките като видят разгонена котка, и те са готови. Mr. Green Та явно мацката не е била гостоприемна.. Laughing

Но щом ветеринари са казали, не знам...аз не съм давала и не бих, че знам ли какво "хубаво" месо продават, наред с всичко останало..

# 192
Juiciness Алф беше 4-5 килограма май последния път като го теглихме, но днес като го нахраних и го дигнах тежеше като гюле Laughing
Ted ще се поинтересувам повече за кастрацията и ще трябва явно да я направим, че ме е страх да не изчезне някъде след някоя мацка Wink затова и на терасата излиза само с мен.
Снимките са страхотни Hug Бени прилича на по-дебелата версия на Алф като по-малък Heart Eyes

# 193
Благодаря ви за отговорите Simple Smile Изтрих първата част, май нямаше смисъл да я пиша... Juiciness, не се гордея с тогавашния си избор, но винаги и при всички положения, ако трябва да избирам между котката си и детето си, ще избера детето! Сега знам, че не е толкова страшно да съжителстват.
Знам, че котките са хищници, именно затова нямам намерение да правя котето вегетарианец Simple Smile
На всякакви полу(и цели Laughing )фабрикати и готови храни с трайност няколко години никак не съм фен, така че едва ли ще давам такива като основна храна. Хареса ми идеята на една съфорумка, която храни котката си с био месо, овъргаляно в малко смляни семена и ядки - защото в живата, некомерсиална и нецивилизована природа котките се хранят с птички, мишки и др, които пък представляват месо + това, което е в коремите им.
Ангорките какви са по характер?

# 194
  • Варна
Ау, големи сладури нашите котаци Heart Eyes
Теди, Бени много сладък като ангелче Hug
tania tda67, не съм чувала за такива болести, посетете вет щом си се притеснила, но не се шашкай Peace
За суровото месо съм съгласна - опасно е, най-вече заради прословутата токсоплазмоза, а и заради всякакви други зарази. За свинско пък знам, че е съвсем нежелателно да се дава на котки, защото е много мазно. То и за хора май не е от най-полезните де. Но за котки съвсем. Аз на Кетя давам съвсем по мъничко ако много ми се примоли Rolling Eyes
И малко снимки накрая Laughing
Я да видим какво ще ядем ?
Май май риба ?
Ей, верно рибааааа eat

Общи условия

Активация на акаунт