Хайде да откажем цигарите завинаги!-2

• 20 752
  • 440
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз ги сънувам от време на време,че съм запалила и се шокирам в съня си  Shocked ,но като се събудя и ми олеква.  Heart Eyes

# 196
Ох, включвам се с много желание! В по-нормално време ще ви прочета!

# 197
Момичета как сте?Аз се чувствам добре като не пуша,особено сутрин,а и вече не мириша толкова гадно,за сега нямам промяна в килограмите,ама то е рано още да се преценява.Тези,които само четат и все още нямат кураж да опитат без цигари,да се включат и да напишат някой ред,така е по-лесно,повярвайте ми Peace

# 198
Ние с детето сме по плажовете събота и неделя. В понеделник ще наваксам с четенето.

# 199
Мими направо ти завиждам!Моренцето ,ала бала.... Sunglasses...И наш`то време ще дойде да се цопнем в гьола,ама ранко е още...Иначе добре се справят всички гледам.Никой не ми каза кой е модератора на този здравословния.Или мога да пиша на всеки?  newsm78...за списъка става въпрос...Като ми върнат опцията ще ви помоля да ми пратите на лични ,всеки точната дата,за да мога да ги напиша на първа страница.

# 200
Наистина се справяте добре аз също не се излагам .Мога да кажа за себе си че се чувствам много добре рядко мисля за цигарите.От другата седмица започвам със синаси да караме колелетата така че на цяло ще забравя за тях.Пожелавам успех на всички и много кураж. smile3535

# 201
След дълго обмисляне реших от утре (понеже имам още 3 цигари) да се пробвам да не пуш.Така с намаляне (поне при мен) няма да стане! Confused Дано този път да се получи Wink

# 202
След дълго обмисляне реших от утре (понеже имам още 3 цигари) да се пробвам да не пуш.Така с намаляне (поне при мен) няма да стане! Confused Дано този път да се получи Wink
Спирай ги гадните цигари и ще видиш колко по-добре ще се чувстваш.Аз вече не кашлям сутрин,кожата ми е значително по-добре,не мириша на ц******само положителни неща.Всички тук сме с теб,чети и пиши от време на време,това много помага.Успех

# 203
Додуники айде идвай на моренцето  Hug Hug Hug Аз добре си пека дебелата трътка дано само да не прегори някой ден. Ето тая вечер пак се натъпках немога бе хора и немога. Викам си трябва да се влюбя, че да отслабна ама няма в кой  Laughing Laughing Laughing
Викунчето да напише и тя няколко реда
Същото се отнася и за Нинч, Карамел, и другите дето не са се отчитали скоро също да не се налага да ви помирисвам през компа
Мама миши само така.

Хич не го мисли хвърляй ги и толкова.

# 204
Аз благодарение на всички вас тук и на тази тема отказах цигарите,защото все се канех от доста време...сега виждам,че не е трябвало да се каня,а да действам,не е краят на света като не пуши човек,има и далеч по-важни неща в живота...Хора,отказвайте ги,не се чудете ама хич даже.Сега навивам и мъжо да ги отказва,ама той не ще да чува нещо,а сутрин как кашля само ooooh!Мен не ме дразни,че пуши около мен,защото за себе си твърдо съм решила,че с цигарите съм се раделила окончателно,но искам и той да се чувства добре,да усеща какво яде,да не е вмирисан и да не кашля...

# 205
Момичета, благодаря за подкрепата.  bouquet Взех решение, ще се пробвам да ги спра.Не казвам "ще ги спра" защото нищо не се знае, предния път много се хвалех, че ще ги спирам и накрая нищо Embarassed
Днес станах, не ми се пушеше, направих си един чай с мед и сега съм на работа, бодра,отпочинала Flutter

# 206
И аз съм тук все още.Вчера замалко да запаля, но половинката ме разубеди.Когато много ми се допуши обаче дърпам от ел.цигара. Whistling
Мисля обаче като ми свършат филтрите(имам още два) да я махам и нея.

# 207
Който  няколко пъти вече се е опитвал да отказва цигарите и  пак е почвал, сигурно ще  му се стори интересно - оказва се че има научен(психологически) метод как да се откаже човек от този  навик и вобще да "изтрие" програмата за пушенето в съзнанието си. Преведох го заради сестричето, което няколко пъти се опитваше да отказва цигарите. Хубавото е ,че  работата по метода си я провеждаш сам ,без чужда намеса - един вид само от твоята воля си зависи; и че дава сигуен и стабилен резултат. Успех на тези,които решат да се заемат!!

_____________________________________________________________________________________________
Как да откажем ЦИГАРИТЕ лесно и завинаги.................или метод на Г.А.Шичко за предоляване на социалната програмираност на вредните навици в съзнанието

МЕТОД НА Г.А.ШИЧКО

За метода

Същността на метода, разработен от Г.А. Шичко (руски психолог-биолог, кандидат на биологическите науки, работил в областта на проблемите на втората сигнална система на човека и нейните физиологически механизми), е воденето на специален дневник и писането на самовнушение преди лягане. Програмираността на човешкото съзнание е главното откритие на Г.А.Шичко, а следствието от него е обосноваването на възможностите за ефективно, и най-важното,самостоятелно (без външни въздействия-като хипнозата,например) изтриване и записване на поведенчески програми в съзнанието. Съгласно метода воденето на дневник и самовнушението са най-силните помощници при отказването от вредните навици.

Съгласно разработената теория, 90% от работата по отказването от вредни навици се води в подсъзнанието когато човек спи - там елементите на записаната „грешна програма” (вредният навик) се заменят постепенно от елементите на новата програма, записана преди сън. Останалите 10% представляват волята на човек да нипише дневника и самовнушението преди лягане и постепенно снижаване на дозите до окончателното спиране на приемането на никотин и/или алкохол. Хубвата новина е, че чисто физическата необходимост (зависимост) на организма от съставките на тютюна не продължава повече от 2-3 дена. Доказано е, че ако 2-3 дни не се приемат допълнителни дози, обменните процеси в организма се възстанояват напълно, а по-нататък остава борбата с навика и асоциациите – например, подсъзнателните връзки от типа: ако се чака на спирка –пали се цигара, в дискотеката се пали цигара, пие се кафе-пали се цигара и т.н.

На практика

По-долу ще приведем ефикасен метод как да преодолеете физическата зависимост първите 2-3 дена. За да опишем същността на метода ще напомним, че в тютюневия дим се съдържат 196 отровни вещества, 43 от които канцерогенни и 14 от които - наркотични. Когато процесът на отравяне на организма завърши (обикновенно от 20 до 40 минути след изпушването на поредната цигара) в организма започва процес на очистване , който е свързан с неприятни усещания и за да ги избегне, мозакът праща сигнал, че е необходима следващата доза. При приемане на следвващата доза отровни вещества, процесът на очистване веднага се прекъсва и започва процес на обработка на новите постъпили количесва никотин и др. вещества. Същността е в това ,че за да спре процесът на очистване (състоянието при което много ви се пуши) съвсем не е необходимо да изпушвате цяла цигара - достатъчни са 2-3 дръпвания. Затова пък следващия път на организма ще му се наложи да се очиства от по-малки количества отровни вещества и болезнените и неприятни усещания ще са по-слаби. Така постепенно физиологическата необходимост затихва за няколко дни.

За тези, които нямат достатъчно търпение или се страхуват че може да не доведат нещата до край - има "твърд" метод ,който ви гарантира, че за 2-3 дена ще престанете да употребявате цигари. Състои в следните няколко правила:

1. Забранете си пушенето на цигари, разрешете си ТРОВЕНЕТО с тютюнев дим.

"Пушенето" и "тровенето" съществено се различават. От тук натаък приемането на тютюневия дим ще се прави по строго определена методика. Причината, поради която пушачите не реагират на цигарения дим с кашляне (както един непушач), е че са убили рецепторите в устата си, които са способни да му реагират. Хубавото е , че дълбоко в основата на гърлото,зад гръкляна са останали незасегнати рецептори,от чиято помощ ще се възползваме.

2. Надуйте бузите си с въздух. Запушете с пръсти носа си, за да не излезе въздухът, наклонете главата си максимално назад и започнете да дъвчете този въздух сякаш дъвчите къс месо. Това беше тренировката. Сега направете същото с цигарен дим вместо с въздух.

3. Дръпнете цигарен дим, напълнете бузите си с него, запушете носа си, наклонете главата си назад и започнете силно да дъвчете цигарения дим, броейки предъвкванията (на ум ). Около 9-10 път ще почувствате , че цигарения дим става много неприятен на вкус, но продължете да дъвчетете и броите ; след15-тото предъвкване, вместо да изпуснете дима,поемате дълбоко въздух с него, така че максимално да напълни дробовете ви (колкото и да е неприятно). Трябва да повторите тази процедура три пъти. Всеки следващ път е все по-неприятен, след третия път ще ви се иска да кашляте - кашляйте.

4. Четвъртото дръпване от цигарата е последното –прави се по следния начин:
дърпате от цигарата и поемате дима дълбоко в дробовете (сякаш вдишвате за последен път), след това започвате да изпускате дима с малки кашляния (сякаш от корема) или през устата, или през носа.

5. Запишете на цигарената кутия часа, в който сте се «отровили». Това се прави, за да следите за затихването на необходимостта на организма от следваща доза цигарен дим. Следващия път, когато силно ви се допуши (така че не издържате), се осамотете някъде и направете същите 4 дърпания по същата схема. Първо - така поемате по-малко дим отколкото ако изпушвате една цигара и на организма му се налага да се очиства след това от по-малки количества, и второ –процесът е достатъчно стресов и неприятен за организма, за да се отстранят приятните ассоциации , свързвни с пушенето на цигара и да се възстанови на подсъзнателно ниво възприемането на цигарения дим като външна за организма отрова.

Опитът показва ,че 2-3 дена ще са ви напълно достатъчни да сведете до нула приемането на цигарения дим при такава схема.

Вечер преди лягане попълвайте дневника и пишете самовнушението – както вече казахме,те са основните ви помощници.

ДНЕВНИК
на човека ,отказващ се от
НИКОТИНОВА ЗАВИСИМОСТ

1. Име.
2. Дата,час когато се пише дневника (преди сън!)
3.Отчет за отравянето си с никотин за протеклия ден: пребройте количеството отравяния (изпушени цигари),опишете как сте започнали да се отнасяте към никотиновата отрова.
4. Защо сте решили да се откажете от никотиновата отрова? (Всеки път привеждайте нов аргумент ,по възможност)
5. Какво конкретно получавате от това, че прекратявате тровенето си с тютюн?
6.Как се отнасяте към тютюневия дим, който сте приемали през деня?
7. Количество на пасивни никотинови отравяния за изминалия ден. Как реагирате на чуждия дим?
8. Вашата програма за понататъчното ви отношение към никотиновата отрова. Дата на отказване от тютюна.
9. В какви случаи някои хора употребяват тютюн? (всеки път опишете нов случай) Защо правят това? Какво е неправилното и лошото в това?
10. Какво конкретно на вас ви е известно за вредното въздействие на никотиноватаа отрова?
11. Какви са преимуществата на това да живеете без да пушите? (по възможност, всеки път привеждайте нов аргумент)
12. Анализирайте затихването на зависимостта ви към никотиновото „отравяне”.
13. Как се чувстате в момента? (сън, апетит, настроение)
14 Какво е вашето отношение към хората, които пушат? Как може да им се помогне?
15. Променили ли са се взаимоотношенията ви с близки, роднини, приятели във врърка с вашия отказ от цигарите? По какъв начин?
16. План на „отравянията” за следващия ден.

САМОВНУШЕНИЕ

1. Аз имам силна воля и твърд характер.
2. Аз искам да престана да пуша и твърдо вярвам ,че ще го направя.
3. Аз вярвам в успеха на самовнушението.
4. Аз завинаги ще разруша алкохоната и тютюневата програма в съзнанието си.
5. На мен ми помага метода на Шичко - дневникът и самовнушението.
6. Аз искам да живея без да тровя организма си с алкохол и никотин..
7. Аз ще живея без да се тровя с алкохол и цигари.
8. Алкохол и цигари - това е моето лошо самочувствие, моите болести, лошата ми външност, ранната старост и смърт.
9. Употребата на акохол и цигари е самоотравяне и самоубийство.
10. Мирисът на алкохола и цигарите ми е противен и непоносим.
11. Вкусът на тютюневия дим е ужасен и от него ми се повръща.
12. Трезвост и отказване от цигарите - това е моето здраве, младост, красота, радост и живот.
13. Аз завинаги се отказвам от цигарите и занапред ще живея без да се тровя с алкохол и тютюн.
14. Дневникът и самовнушението са моите приятели и моето лекарство.
15. Аз с огромна радост възвръщам свободата и силата си - освобождавам се от алкохола и цигарите.
16. Аз се чувствам добре, спокоен съм, отпускам се и се радвам на живота.
17. Утре ще бъде един прекрасен ден за мен -без тютюневата и алкохолната отрова.
18. Занапред ме чака прекрасен , трезв, щастлив живот без никотиновата отрова.
Занапред ЖИВОТ! ЖИВОТ! ЖИВОТ!

ПРЕПОРЪКИ:
1. Самовнушението и дневника се пишат точно преди да си легнете да спите. Пишат се с красив почерк, без съкращения. Ефектът се усилва ако пишете с по-слабата ръка (лявата).
2. Самовнушението се пише НАИЗУСТ !
3. След като напишете самовнушението веднага лягате да спите и се стараете да не мислите за нищо друго. Когато се събудите, припомнете си самовнушението на ум.
4. Не пишем "прекратявам да пия и пуша”, а " с радост и завинаги се отказвам". Не използваме частицата "не" когато попълваме дневника си, защото много често съзнанието ни не я възприема като носител на информация и я пропуска – „не пуша” се възприема като „пуша”.
5. Не допускайте съмнения при написването на дневника - без „може би”, „вероятно” и т.н.
6. Отговорите на въпросите трябва да са утвърдителни и положителни! Например, не пишем „няма да пуша и пия”, а „ще водя трезв начин на живот без тютюнопушене”. Глаголите „пия” и „пуша” не се асоциират от подсъзнанието ви с нещо вредно. Ето защо ги заменяме с „тровя се”- „тровя се с алкохол и циари”
7. Всички отговори се пишат от първо лице ед. число – АЗ, МОЙ и т.н. Избягваме безлични форми.
8. Не търсете недостатъци в метода (Вашите вредни навици ще ви подтикват да го правите) – вие се борите с СВОИТЕ Вредни Навици, а не с изложения метод. Оставете на мира останалите, работете със себе си.
9. В отговорите се стремете да пишете причинно-следственни връзки (пр. „отказвам се от цигарите, защото…”)
10. В отговорите се старайте да използвате максимално негативни ассоциации, свързани с алкохола и цигарите.
11. Обезателно отбелязвайте всичко положително, което се случва в отношенията ви с обкръжаващите и близките хора при отказването ви от вредните ви навици.
12. В самовнушението 12-ят и 13-ят пункт са най-силно въздействащи - старайте се да не пишете нещо негативно в тях.
13. Създайте си правилото : радвате се на победите, анализирате грешките , осъждате вредните навици .

Дневника и самовнушението се пишат:
- всеки ден – в течение на първите 2 месеца;
- през ден- следващите 2 месеца;
- 2 пъти в седмица – последните 2 месеца.
За половин година се осъществява пълно заменяне на грешните програми (вредните навици) в съзнанието с правилните !

# 208
Мисля, че ако толкова много се замисля над това, че отказвам цигарите, то никога няма да ги откажа. Confused Немога половин година, всяка вечер или през вечер да заспивам с изречение за цигарите. Peace

# 209
Ирена благодаря за инфото като ми остане време ще си го прочета, че днеска съм на път да запаля малката вдигна нощес температура, шефа заминава на концерт в чужбина и аз съм сама в офиса. Толкова ми е притеснено че неможе и да бъде. Стискайте палци момичета.

Общи условия

Активация на акаунт