Хайде да откажем цигарите завинаги!-2

• 20 773
  • 440
  •   1
Отговори
# 210
mimi_msm   няма да се даваш всичко ще се oправи Hug

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 13:33 от denigs

# 211
Много ми се иска наистина да успея да помогна на оказващите се; жалко че дискусията не е в устна , а в писменна форма Simple Smile иначе щах набързичко да ви обясня метода -  когато е написан , всичко изглежда много сложно , но не е така. За да изясня докрай нещата още малко ще попиша  - да ви обясня как точно се попълва дневника Simple Smile
 В дневника не пишете  обективното и честното си отношение към цигарите в момента- а пишете отношението, което СЕ ОПИТВАТЕ ДА СЪЗДАДЕТЕ в съзнанието сиж това,към което се опитвате на настроите съзнанието си - а именно че пушенето е вредено за организма ви,че то съвсем не ви трябва,че съвсем не чуствате необходимост от него, че вече вие не сте сред хората ,които пушат!
И така,ще напиша примерно как се отговаря на въпросите в дневника,а от там нататъ вие си правите своите варианти:

ДНЕВНИК
на човека ,отказващ се от
НИКОТИНОВА ЗАВИСИМОСТ
1. Име..................
2. Дата,час когато се пише дневника (преди сън!).................
3.Отчет за отравянето си с никотин за протеклия ден: пребройте количеството отравяния (изпушени цигари),опишете как сте започнали да се отнасяте към никотиновата отрова.

През изтеклия ден 3 пъти отравях организма си с цигарен дим (отговорите трябва да са максимално пълни и без съкращения)  Към тютюневия дим вече се отнасям като към отрова за организма ми.

4. Защо сте решили да се откажете от никотиновата отрова? (Всеки път привеждайте нов аргумент ,по възможност)
Реших да се откажа от никотиновата отрова, защото тя разрушава здравето ми, съсипва дробовете ми и кожата ми,кара ме да се чуствам зле .....

5. Какво конкретно получавате от това, че прекратявате тровенето си с тютюн?

Аз започвам възстановявам  здравето си,очиствам дробовете си,чувстам се свежо,прекрасно,доволна от себе си. Не давам лош пример на детето си и на децата на приятелите ми.Отношенията ми с приятелте/роднините непушачи се подобряват,всички ме поддържат......

6.Как се отнасяте към тютюневия дим, който сте приемали през деня?
Аз се отнасям изключително отрицателно към тютюневия дим ,който попадна в организма ми през деня, тъй като той влоши състоянието на кръвоносните ми съдове,накара ги да спазмират,влоши състоянието на......

7. Количество на пасивни никотинови отравяния за изминалия ден. Как реагирате на чуждия дим?

През изминалия ден един път отрових организма си пасивно. Чуждият дим ми е изключително неприятен тъй като евреден за организма ми.

8. Вашата програма за понататъчното ви отношение към никотиновата отрова. Дата на отказване от тютюна.
Моето отношение към цигарите вече и занапред е  абсолютно отрицателно. тъй като отравят и мен и близките ми хора.

9. В какви случаи някои хора употребяват тютюн? (всеки път опишете нов случай) Защо правят това? Какво е неправилното и лошото в това?
Няко хора (пишете в трето лице,защото вече не сте сред тях) употребяват цигари докато чакат на трамвайната спирка. Те правят това ,защото все още не са  преодолели вредния си навик или не знаят как да го направят. Лошото в това е ,че разрушават и собственото си здраве и здравето на околните.

10. Какво конкретно на вас ви е известно за вредното въздействие на никотиноватаа отрова?
Никотиновата отрова разрушава дробовете МИ,разрушава кръвоносната МИ система - кара кръвоносните МИ съдове да правят спазъм,изсушава кожата МИ.....

11. Какви са преимуществата на това да живеете без да пушите? (по възможност, всеки път привеждайте нов аргумент)
Ставам здрав човек,чувствам повече сили в себе си....Давам добър пример на детето си... Отношенията ми с близките се подобряват....

12. Анализирайте затихването на зависимостта ви към никотиновото „отравяне”.
Аз все по-рядко чувствам необходимост да пуша и скоро тази необходимост ще изчезне завинаги.

13. Как се чувстате в момента? (сън, апетит, настроение)
Чувствам се много добре,изпълнена с сили.....

14 Какво е вашето отношение към хората, които пушат? Как може да им се помогне?

Моето отношение към хората които пушат е негативно,тъй като те вредят и на себе си на обкръжаващите. Съчувствам им и бих им помогнала като им разкажа,това което знам...

15. Променили ли са се взаимоотношенията ви с близки, роднини, приятели във врърка с вашия отказ от цигарите? По какъв начин?
Отношенията ми с близките и с колежката непушачка силно се подобриха,всички ме подкрепят....

16. План на „отравянията” за следващия ден.
Утре ще отровя организма си с цигаред дим само  два пъти - веднъж  след кафето сутринта и веднъж наобед. Ще пуша само по схемата в метода и само в краен случай когато съвсем не издържам. Постепенно физическата ми необходимост от никотин ще изчезне съвсем.

Ами това е ,по-подробно вече няма накъде . Laughing УСПЕХ НА ВСИЧКИ   Hug

# 212
Ирена благодаря за инфото като ми остане време ще си го прочета, че днеска съм на път да запаля малката вдигна нощес температура, шефа заминава на концерт в чужбина и аз съм сама в офиса. Толкова ми е притеснено че неможе и да бъде. Стискайте палци момичета.
И моя син така вдигна температура в петък вечерта и аз също като теб бях на ръба да запаля,но....устоях.Не се предавай,децата боледуват от време на време,няма как и това е една от екстрите да си майка.Малката ще се оправи,лепнала е някой вирус,не пуши,защото с това няма да се успокоиш и няма да ти стане по-добре,нито пък на детето.Мисля,че понякога си търсим повод и оправдание да запалим...не го прави,помисли си колко много дни вече си без цигари и се чувстваш добре,а и нали и ние тук сме с теб Hug

# 213
Здравейте на всички,аз не пуша от два дена,дано се задаржа да не запаля,не искам и цигара дори да помириша,онзи ден си изкарах акъла и оттогава не съм палила.Въздух не можах си поема цяла нощ,от многото цигари изпушени през деня и от едни тъпи витамини ,които си взех да пия хранителна добавка уж,които повишавали артериялното налягане,ама кой да прочете противоказанията,аз съм с ниско кръвно по принцип и съм си свикнала,а сега 130-80 щях да пукна,сега вече всичко е ок,но цигара не сикам да вида изобщо,дано е задълго,стискайте ми палци да успея,но мисля че ще успея newsm78

# 214
Стискаме,стискаме,даже и на краката!Борете се!Страшното идва от главите ни!Не е успял да откаже цигарите само този,който не се е и опитал да го направи!   Peace

# 215
  • София
Вече е 26 май  Tada един месец без цигари  Crazy много съм доволна от успеха!
Поздрави и успех на всички!!!  Hug Hug Hug
Мими не се поддавай на лошите моменти  Hug те са временни малката ще се оправи  fingerscrossed ,а ти няма да пушиш,че това не е решение.Аз понякога като се ядосам и ми идва да запаля една цигарка,ама си казвам че ще ми мине и желанието ще си отиде заедно с лошото настроение.  Mr. Green 

# 216
Аааа,чакай малко! ...Ти отказа цигарите и сега реши и да се прекръстиш!Отива ти!

# 217
  • София
Аааа,чакай малко! ...Ти отказа цигарите и сега реши и да се прекръстиш!Отива ти!
Ха ха  Party ново начало...имах нужда!
Почти се доближава до името ми  Wink
Мерси Доди!  Hug

# 218
Честно,наистина!Първо си помислих...."Яяаа,имаме си новобранка,ама после си викам....кой ли пък друг ще си сложи твоята снимка,че и чак се хвали,че направил един месец.... Crazy...../щото има много повтарящи се аватари във форума,че и на мен ми е по-лесно по тях да се ориентирам/....
Но това по-ми харесва ...и не за друго,ами щото първото беше много дълго,а да не ти казвам,че първите два пъти съм се връщала да го копирам,щото не можех да го запомня... Crazy.. Mr. Green.....Ама сега ще е друго!
Никой не ми каза към кой мод да се обърна за опцията за редактиране.... newsm78

# 219
  • София
Обърни се направо към Mamma с имейл...мисля че го имаше даден някъде.

# 220
Здравейте момичета, вчера с подвита опашка отивам пак да си купя цигари  Embarassed и разбирам че са с нова по- висока цена  ooooh! бях с децата и вместо цигари си купихме една голяма кутия със сладолед Joy Joy Joy
Все още не съм пушила  Praynig

# 221
Здравейте момичета, вчера с подвита опашка отивам пак да си купя цигари  Embarassed и разбирам че са с нова по- висока цена  ooooh! бях с децата и вместо цигари си купихме една голяма кутия със сладолед Joy Joy Joy
Все още не съм пушила  Praynig
И аз така ги отказах-просто не ми се даваха пак 7.00 лв.
Вместо това купих печено пиле за вечеря.
Никой не си признава ,но според мен парите са много силен мотив да се откажат цигарите,или поне  най-успешния по мои наблюдения.
Всеки път като ми се припуши и се сещам за цените,а те няма да стават по-евтини.

# 222
Аз попитах майка ми,защо ги отказа и тя същото ми отговори.Каза,че просто си е представила,как дава по 10 лв за цигари на ден /за нея и за баща ми/,а това на месец прави точно 300 лв....тя тогава вземаше 400 заплата.....Това означаваше,че трябва да си дава почти цялата заплата за цигари!....Е отърва се тя и сега е адски доволна от себе си....Да не казвам,че преди се лишаваше от разни глезотийки,само и само да си купи цигари!...Сега от три години насам се опитва и баща ми да култивира,ама на него не му е увряла още овнешката глава  Mr. Green....а как го гони с тези цигари....не е истина...Такъв тормоз му удря...аз ако бях на него досега да съм ги отказала,по-добре отколкото да ми се намила на главата всеки ден едно и също....ама той....викам му ,че е тъпунгер да продължава да пуши,той ми каза,че тъпунгер ще си остане....ама сега ги е намалил и дори каза,че към отказване вървят нещата....Ама не се качва при брат ми да чете темата....щото те долу в къщата нямат интернет...Брат ми има ,ама баща ми го е страх да надзърне само,въпреки поканите на снаха ми и брат ми....

# 223
Здравейте всички!
Не пуша вече от 4години 3 месеца и 22 дена.
Пушех по кутия и половина до две Карелия.
Една вечер реших,загасих последната цигара и спрях да пуша.
В началото беше малко кофти,защото като седнех да пия кафе и започвах да си търся цигарите в чантата,но после свикнах.Не съм взимала никакви заместители .Понякога чувствах никотинов глад ,но както и с глада за храна -работа му е майката.Когато човек е ангажиран няма време за вредни пороци!
Не ми се е увеличил апетита след като спрях цигарите ,защото много момичета се притесняват от този проблем.
Но и да не ви втълпява някой,че от цигарите са и болестите.Нищо подобно! Докато пушех не бях боледувала и от грип.Сега след толкова време без никотин ми правиха операция за киста на яйчника ,а преди два месеца ми откриха карцином на млечната жлеза в начален стадий. Сега съм на химиотерапия и се вписвам в един друг форум а съм едва на 34години!
Така че един съвет от мен(Сега ще ме анатемосате #2gunfire)-яжте,пиите ,носете си новите дрехи,че животът е толкова кратък и не си струва да се лишаваме от неща които ни харесват!!!
Късмет на всички!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 224
sisko77   Hug
Успех в лечението!
Аз за сега се сдържам и не пуша,хапвам си шоколад

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 14:48 от denigs

Общи условия

Активация на акаунт