Отговори
# 15
А какво е Розеола, някаква разновидност ли?

# 16
Лека шарка, която минава без усложния.
Висока Т и грапав обрив, който изчезва за 2-3 дни са характерните неща.
Среща се често при малките бебета Simple Smile
Характерното за нея е, че като избият пъпките, Т изчезва.
Детенцето ти вдигало ли е висока Т, след като забеляза обрива?

# 17
Няма Т, но докторката каза, че не е шарка. Пък и свеки се прибра и тя също потвърди, а тя е работила като сестра с бебета дълги години.
Така, че си отдъхнах. Но пък си остава да си блъскам главата, как посмях да дам тази глупост да яде.  Embarassed
Ще ми е за обеца.

Благодаря ви момичета за мненията. Желая ви здрави дечица.  Hug

# 18
Няма Т, но докторката каза, че не е шарка ...

В България по необяснима причина се отрича съществуването на Розеолата, на повечето деца се казва, че е реакция към храна  Laughing прочети и сама си направи изводите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110703.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230890.msg5211600

# 19
  • някъде другаде
Но пък си остава да си блъскам главата, как посмях да дам тази глупост да яде.  Embarassed
Ще ми е за обеца.
не се обвинявай може и да не е от кренвирша

# 20
  • Варна
Едва ли е от кренвирша,но за напред да си знаеш болно ли е детето никаква нова храна и избягваш алергезиращи храни.
Павел два пъти е имал обриви с неизвестен характер.Дигат ми рамене и всички казват "ами сигурно е от храна".

# 21
Ох обрива се е разрастнал. Чудя се какво да правя. Днес на смяна беше др. педиатърка не нашата и си мисля утре пак да я заведа при моята или направо в спешен кабинет?  Confused

# 22
  • София
Заведи детето за гърлен секрет и виж какво ще покаже. Синът ми изкара скарлатина по същият начин с мн. малко обрив и без малинов език.Потвърди го секрета иначе нямаше и да се разбере даже

# 23
Ок утре ще отида, дали мога направо в лаболаторията или да чакам педиатърката да даде нещо като направление. Тя е след обяд на работа.

# 24
  • София
Може и в лабораторията направо,но рано без още да е яло  е най-качествен резултата,но в Цибалаб ми взеха 32лв.Ако изчакаш направление май си е само 2лв

Общи условия

Активация на акаунт