Отговори
Малката е на 7м и 26д. В неделя след обяд вдигна Т - 38,4. В понеделник почти целия ден имаше, даже вечерта стана 39г. Свалях я с Панадол, но като премине действието пак се качваше.
Водих я при педиатъра, каза - силно зачервено гърло.
Вчера Т беше по-ниска, почти нямаше. Но вечерта забелязах червеникав обрив под пъпа там където е памперса и по гърдичките. Тази сутрин обрива е по главичката и целите гърди и гърба. По качетата няма.
Вчера и дадох малко кренвирш, много и хареса и бяха пресни. Дали не е реакция към него? Но разбрах, че при хранително отравяне не излиза обрив по лицето.
Майка ми се съмнява за скарлатина....
Кажете ми според вас какво може да е?

# 1
Може да е скарлатина? Моят син във яслата изкара скарлатина със такива симптоми.

# 2
Искам да я заведа при педиатъра, но ме е страх ако е скарлатима да не заразим някого. Мисля да и сложа дъждобрана като влизаме и да остане така докато не я види докторката.  Sad
Много се притеснявам.  Sad

# 3
Не се притеснявай толкова, че да и слагаш дъждобран Shocked
Нека я види лекар и да прецени.

# 4
Заведи я на лекар.И пусни гърлен секрет ако се съмняват за скарлатина.
Какво представлява обрива?

# 5
Най-вероятно е скарлатина.
Не се тревожи толкова, ще му мине на бебчо и не е чак толкова заразно Hug

# 6
Обрива е червеникав много ситен. Прилича ми на скарлатина наистина, но се чудя при нея какви са по-точно пъпчиците, изразени ли са или почти не се забелязват.

# 7
Почти не се забелязват , малки са .
Моят син пи АБ и се оправи бързо.

# 8
Да такива са, по-скоро червени. Сега намери малко инфо по въпроса
Цитат
Инкубационния (скрития) период на заболяването е от 1 до 12 дни,средно 3-5 дни.Обикновено заболяването започа с висока температура и болки в гърлото.До 24 часа след това се появява обрив,като обикновено започва зад ушите,a по лицето се появява дифузно зачервяване по бузите и бледост около устата под формата на триъгълник (триъгълник на Филатов) .След това се появява дребно-петнист обрив по гърдите,гърба и особено по свивките на лактите,мишниците и слабините където се появяват червени линии в сгъвните повърхности.При притискане на кожна гънка на гърдите между палеца и показалеца се появяват точковидни подкожни кръвоизливи.Кожата става като настръхнала от студ (поради изпъкване на кожните папили) като гъша кожа.Гърлото и сливиците са силно зачервени и често покрити с белезникави налепи.По мекото небце се появява дребен точковиден обрив.Увеличават се шийните лимфни възли, особено тези под ръба на долната челюст. През първите няколко дни езикът е покрит с бял налеп,а след това налепите започват да се очистват първо по ръбовете като накрая езикът става малиновочервен.

Ще я заведа като се  събуди при педиатърката.
А какво да кажа относно гърления секрет? Предполагам, че докторката ще предложи сама ако се съмнява. И все пак ще поискам такъв дори и да не предложи.

# 9
По-добре се обадете на личната, тя ще реши как и къде да прегледа детето. Успех.

# 10
както повечето са ти казали, може би е скарлатина. при личната и тя ще ти каже какво да правиш. няма нужда чак от дъждобран - в п-ката всеки от нещо е болен.

а, и не давай кренвирши, твърде малка е за такава храна. аз и на голямо дете не бих дала, след дискусиите какво всъщност може да има в тях...

# 11
Ох знам, аз по принцип не съм такава. Много следя ама как сглупих вчера така не знам.  Cry

# 12
Езикът малинов ли е?

Може и да е Розеола, настоявай за гърлен секрет.

Успех!

# 13
Чорапки с вода и оцет (1-2 суп.лъжици на 250-300мл. вода) помагат за висока температура, някоя мама и за мазане на ходилцата с пчелен мед беше писала, че помага. Иначе, ако е шарка трябва да се внимава с медикаментите, почти всичко е забранено, непременно се обади на личната, или дори в Бърза помощ-просто за съвет. Никога не са ми отказвали мнение.
И съвсем леко облечено трябва да е детето.

# 14
Благодаря ви.
Сега я приготвям и тръгваме. Ще пиша като се върнем.

Общи условия

Активация на акаунт