От кога чашка?

• 2 404
  • 45
  •   1
Отговори
  • Пловдив
От кога се предполага приучаването към чашка? Скоро чух, че сега му е времето, но нямам представа дали е рано. Имам една чаша с накрайник, но те са толкова вида, че незнам дали съм уцелила. Нашата е с гумен накрайник, пробвах, но май по-скоро за играчка се прие, отколкото по предназначение. Има ли значение дали предлагам вода или сок от нея?

# 1
Не знам точно откога  Confused Намирам принципно чашките с накрайник, бил той силиконов или пластмасов, за супер неудобни, нехигиенични и непрактични. Синът ми никога не ги прие, пробвах и аз - ами, супер смотани са  Sunglasses
Иначе на 8 месеца ми се струва доста, доста рано за чаша  Simple Smile Синът ми все още си пие млякото и сокът със сламка, а водата си - с бутилчици с накрайник  Simple Smile

# 2
Аз взех от тези чаши на Авент с силиконов накрайник.Към 8 месец почнах да ми предлагам вода в нея, но определено в началото я ползваше  за игра и само я дъвчеше. Постепенно свикна с нея и разбра за какво се ползва.

# 3
Точно с такава чашка с гумен накрайник започнах да давам вода когато беше на възрастта на твоето Simple SmileНе е свикнал с нея или може да не е бил жаден и затова я приема като играчка.Вземи я когато излизате на разходка предложи от нея вода когато ожаднее-предполагам ще пие. Wink
пп.За всеки случай си носи и другото шише обаче,че изненади винаги има с дребните Grinning

# 4
След 7мия месец опитах да му дам,отказа.Значи по късно към 9тия вече пиеше.

# 5
  • София
След като захраних поднових опитите да давам и вода,т.е на 6 месеца. Тъй като той така и не разбра какво да го прави този биберон от шишето започнах да предлагам от чаша с мек (силиконов) накрайник на Нук. С нея пропи вода  Peace.

# 6
Синчето ми не одобри силиконовите накрайници и пропи директно с твърд накрайник - беше някъде към 10 месеца мисля ... Давах му да пие и от обикновена чаша с широко гърло - е, в началото не знаеше, но много бързо схвана  Peace

# 7
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите. Ами значи ще поизчакам, пък може и да стане в по-късен етап.

# 8
  • UK/София

Предложих на Калин да опита да пие с чаша като беше на 10 месеца и той отказа.За рождения му ден му купих още една и той учудващо за мен започна да пие много добре с нея.Брат му пък като бебе никога не пожела да приема чаша с  накрайник.

За това на кой когато му дойде времето.

# 9
И с двете деца пробвах преди годинката.Кирил се научи,но Ана започна да пие от чашката чак след 1,4 месеца.С две думи когато детето само поиска

# 10
  • Австрия
Аз мисля ,Че по рано по добре,на моя му купих какви ли не шишета,със сламки и с накрайниси и не ги иска търси и реве за неговото
сега с тоя биберон едва теЧе от него и докога незнам.Като по малко може да го залъжеш ,но сега веЧе разбира.изпуснах момента ooooh!

# 11
Купих на Нуби със силиконов накрайник  към 6 месеца и половина, с нея пропи вода  Mr. Green, давала съм му шише с биберон и той незнае какво да прави и вода не пиеше

# 12
На 3 години е, и за две години сме пробвали всички възможни варианти, които са на пазара. Пие перфектно от нормална чаша, сламка и всички възможни накрайници, но седи полужаден (100-200) мл на ден, а ако е от биберон над 1,5л. Посъветваха ме, да му нося пак шишето в детската градина. Така че, това зависи само от детето.

# 13
  • Sofia

Предложих на Калин да опита да пие с чаша като беше на 10 месеца и той отказа.За рождения му ден му купих още една и той учудващо за мен започна да пие много добре с нея.Брат му пък като бебе никога не пожела да приема чаша с  накрайник.

За това на кой когато му дойде времето.

Напълно съм съгласна-когато му дойде времето- на дъщеря ми предложих на 8 месечна възраст-категорично отказа- на 1 год. и 2 месеца започна да пие вода, но пък отказа адаптираното мляко ( а аз смятах да и давам до по-късно), така, че според мен няма смисъл да се насилват хлапетата.

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 19:43 от AnMary

# 14
на 8м. пиеше от сламка,от накрайник-не

Общи условия

Активация на акаунт