Отговори
# 15
Скоро разбрах за този списьк от една позната,която раждаше там.
Миналата година,март раждах там,тогава все още го нямаша,нищо не са ми искали.

# 16
  • Велико Търново
Според мен е недупостимо. Ако нямаш средства, ако нямаш време, ако... какво ще стане? Няма да те изродят ли? Аз раждах в Горна Оряховица и единственото което казаха да нося е лигнин. Никакви памперси, никакви конци, нищо! Даже доктора ми дойде без да е на работа и пари не поиска (дадох му, разбира се). Забрави ли са се.... Потърсете http://www.kzp.bg/ и медиите, нека се научат, че ако е доволен пациента ще им даде, а не да просят.

# 17
Аз също нямам логично обеснение, но като цяло идеята за Господари на ефира не е лоша. Няма значение че докато дойде ред да се направи видео и да се излъчи ще е минало време. Все пак няма само ние да раждаме там. Щом не можем да си помогнем на нас какво пречи да облекчим други жени. Относно защо точно АГ болницата е понякога се налага заради добрата техника и именно това че там лекарите са предимно Гинеколози. На някои жени им трябват хора които освен да изродят бебето да свършат и някоя друга хубава или не чак толкова хубава( за самата жена) работа. Има жени с миоми или там други проблеми. И лошото е че в Окръжна болница бих казала че само Скочев би се справил добре с такива операции, а както знаете сега е и момента в който лекарите взимат отпуска. Така че някой път колкото и да не му се иска на човек се налага да избере по кофтито място заради по добрите лекари.

# 18
  • Варна
Преди 7 години в ОКРБ беше така за моето секцио...Списък с консумативи и лекарства...Но сега мислех че нещата са се променили, поне там..За АГ - не знам, но нали по ЗК раждането е безплатно, какво е това? Безобразие... newsm78

# 19
Аз оставам доста учудена , защото ще раждам всеки момент в АГ , с уговорка съм с един доктор и преди няколко дни когато бях на преглед при него попитах за такъв списък с мед. консумативи /отделно памперсите и пелинките за бебо/, а той така ме изгледа и ми каза че не съществува такова нещо.На мен чак ми стана неудобно от неговата реакция,остана доста възмутен от това как пациента ще си купува иглите , спринцовките , конците и т.н.Така че момичета не знам кои ги разпространява тези списъци и за кого важат и не важат,но цялата тази работа е доста неприятна  Shocked

# 20
laluska,  ако не е тайна кой е този доктор? Защото и  на мен казаха, че нямало списък, а някои познати са купували, други не консумативите и ве4е незнам...

# 21
  • Варна
Аз оставам доста учудена , защото ще раждам всеки момент в АГ , с уговорка съм с един доктор и преди няколко дни когато бях на преглед при него попитах за такъв списък с мед. консумативи /отделно памперсите и пелинките за бебо/, а той така ме изгледа и ми каза че не съществува такова нещо.На мен чак ми стана неудобно от неговата реакция,остана доста възмутен от това как пациента ще си купува иглите , спринцовките , конците и т.н.Така че момичета не знам кои ги разпространява тези списъци и за кого важат и не важат,но цялата тази работа е доста неприятна  Shocked

Аз раждах на 01/07 с уговорка с доктор. Когато го попитах предварително за въпросните консумативи каза "аа, то на датата ще ги донесете". Тези консумативи ги искат от момичетата преди да ги настанят в стаята за раждане. Аз чаках часа си за секцио и ми ги поискаха 1 мин преди да вляза в операционната  Sick Памперсите ми бяха пакет от около 50броя и когато ми дадоха бебчо на 3-я ден ми върнаха пакета /малко използван/, беше надписан с номера на бебчо. Е, поне не ги раздават на циганките.... Конците, които са дефакто най-скъпото в списъка си ги носех в ръчичка в операционната и ги дадох директно на доктора /той така ми беше казал/. Мдааааа, и аз бях възмутена от тоя списък, ама .... разчитат, че хората повече се притесняват за раждането и купуват, каквото им кажат...в България сме... Sick

# 22
Има ли някой, който наскоро е раждал - купували ли сте тези консумативи. На мен ми предстои раждане съвсем скоро-може би другата седмица и се чудя ако откажа да ги купя какво ще стане. Ще има ли специално отношение след това. Мисля да се обадя да питам в здравна каса какво им е мнението по този въпрос. Иначе съм взела памперси и лигнин, но за останалите неща смятам да се въздържа.

# 23
Връчвали списъка на таткото,когато те приемат.Моя позната скоро ражда там,нормално, във випа.Консумативите са и излезли 80лв.Беше си ги купила предварително,като доктора и беше дал списък.

# 24
А ти защо си се насочила да раждаш в АГ? Аз раждах в окръжна болница и там искат само еднократните чаршафи, лигнина и памперсите за бебето. Такива консумативи като марли и спринцовки за първи път чувам, че трябва да се купуват. Според мен това не е нормално. Дори да не си здравно осигурено би трябвало да влизат в цената на раждането, а не всеки да си ги купува
Ами ако те върнат от Окръжна искаш не искаш каде ще раждаш???Ще плащаме няма начин,на никой не му е приятно,това само в БГ може да се случи-да плащаш като луд някакви си осигуровки УЖ за лечение,а в крайна сметка пак да си платиш разходите по престоя и лечението в нашите луксозни болници като поп Cry Cry newsm78

# 25
Раждах там преди 3г. Списък си имаше и тогава  Rolling Eyes
Най ми беше интересно този термометър за какво им е .След като си носеха и прибираха едни и същи. Явно си правиха колекция хората Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт