Отговори
# 150
Аз одеве исках още да пиша, ама ме изръчкаха да излизам да се разхождам! Понякога се чувствам като домашен любимац - водят ме на разходка!  Mr. Green

Днес ходих да се занимавам с данъци - скучна работа, висене по опашки, бюрокрация. До сега винаги са ми отстъпвали място било в автобус или на опашка. Днес обаче всички са се скофтили. Гледат ме в корема и трябваше да изчакам всичките 4-5 души пред мене (без да има места за сядане), които бяха решили да изпият по кафе със служителката явно! Мъже, жени, хич не им пука, че съм бременна! А коремчето, колкото и да е малко, си стърчи напред ... все пак! А пък служителката - една такава и тя вкисната и ми се кара! Трудно ли е едно човешко отношение? И аз работя с хора, ама винаги съм се стараела! И посред нощите са ме будили за глупави за мен неща, и съм ходила и обяснявала както си ми е работа! Не съм се карала на никой! Защо така правят?

Васи, голямо благодарско на тебе! По отношение на обличането все си мисля, че имам някакъв поглед върху това, но съвсем друго е да те съветва някоя скоро препатила мама! Бива те за учител, стига да имаш търпение да обясняваш!  Peace Ще те черпя за съветите!

Мия, душицо, какви са тези премеждия с тебе? Внимавай, че газта не е шега! Пази се! (знаеш ли какво? тези американски палачинки ме заинтригуваха  Mr. Green ще пратиш ли една рецепта до Врана да ги изпробвам върху Бубето?)

Пък в София много лекции, много нещо! Ние от другите градове се чувстваме пренебрегнати! Леко. Всеки петък - лекция, че и не само! А ние се ограничаваме два пъти в месеца! Не може то така! Ей сега идвам на гости! И без друго вече не ми се стои във Варна!
Хайде - лека ви вечер! Да не сомнамбулствате тази нощ, да се наспите, че утре е почивен ден!  bouquet

# 151
Здравейте и от мен от два дена не съм писала, но все изниква нещо извънредно и не мога да се доредя до компа.
Гледам че обсъждате за еднократната помощ. На мен нашата счетоводителка ми каза че дори и да не е издаден все още акта за раждане се отива в общината и от там получаваш срещу документи голямата помощ. И след това на месец по 25лв детски.
Е най- накрая качих и аз някои снимки.

# 152
  • в ябълковата градина
Правилно ли разбирам, че всички платнени части на количката
трябва да се изперат?

На нашата май се сваля само това, което покрива отгоре бебето.

# 153
maria.krumova В пералнята с бебешки прах на 30 градуса Peace
Gulia каквото може да се свали е добре да се пере. Като порастнат и започнат да мажат количката с бисквитки елате да видите какво чудо е  Laughing
bilyana44 това няма как да стане, защото попълват на гърба на акта, че сумата е изплатена. А и има данни които им трябват. Едва ли ще изплатят сумата без акта.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 20:48 от Ивa

# 154
ИВЕ - мерси за съвета - само дето има едни твърди части , които предполагам, че на ръка под душа ще ги пера.......но ще си зачакам инструкциите за да не прецакам нещо - все си мисля, че една количка не би трябвало да е кой знае какво сложно чудо на техниката , но очевидно ще си сменя мнението. Малко ме притеснява, че е доста тесничка, но пък нали е отгледано зимно бебе в нея - ще свърши работа, къде ще ходи.

Какъв прах за пране ще препоръчате за бебешорските неща? - нямам си на идея какви марки има.

# 155
Искам да кажа на всички мами - някой от вас вече са получили телефоните на вестителките,други още не.Ще ви помоля за малко търпение поне 1-2 дни.Не е тоолкова трудоемко колкото сме зависими от лимита на изпращаните съобщения.И да обясня защото някой мами незнаят как стой въпроса със вестителките-мили мами от тези номера който сме ви изпратили си избирате някоя мама за ваша вестителка,и когато живот и здраве родите се обажате или и пращате смс за прекрасното събитие-като кажете как се казва бебче,колко се е родило..и разни такива каквото се сетите..и тази мама вестителка ще сподели тук във форума с нас прекрасната новина и всички ще се радваме с вас Mr. Green

# 156
Мен ме интересува за "бащинството" от 15 дни. Уж четох, четох и пак нищо в главата. Да взема да се поразровя и кой каквато информация има да я сложим на първа страница да ни е под ръка. Какво ще кажете? Че ей сега ще родим и няма да знаем, какво да правим. Най-вече какви документи се носят и къде.

"15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.
Размерът на отпуска е 15 календарни дни от датата на изписване включително. А кога през този период ще се ползват и колко дни - решава бащата.
Отпускът при раждане на дете се ползва въз основа на писмено заявление на бащата до работодателя му. Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката/свободен текст/, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето.

По време на този отпуск на бащата се изплаща парично обезщетение по КСО от НОИ, ако:
1.  е осигурен за риска Общо заболяване и майчинство в момента на започване на отпуска.
2.  има 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за този риск.
Обезщетението ще се изчисли на база осигурителния доход от 12-те месеца, предхождащи месеца на началото на ползване на отпуска. Ако има период без осигуряване в 12-месечната база за изчисляване на обезщетението, за дните от този период ще се вземе като среднодневен осигурителен доход и като среднодневно нетно възнаграждение размерът на среднодневната минимална работна заплата за страната през този период. Ако бащата няма 12 месечен осигурителен стаж, обезщетение ще започне да му е изплаща при придобиване на необходимия стаж.

Документи, който трябва да се представят в НОИ от работодателя, за получаване на обезщетението за 15 дневен отпуск за раждане:
-   Молба-декларация, попълнена от бащата (образец, приложение №13 към НИИПОПДОО)
-   Заповед за разрешаване на отпуск (заверено копие от работодателя)
-   Заверено от работодателя копие от документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване
-   Декларация за изплащане на обезщетението, приложение № 7 от наредбата/ако за първи път бащата получава обезщетение от НОИ/"

Включвам се с детайли за тези 15 дни полагащи се на бащата. Надявам се да е полезна. От счетоводната тема съм черпила информация   bouquet
Мия, Васи ако прецените вмъкнете я някъде.

Аз ли съм изостанала или не съм във връзка с главния мозък,  newsm78 но днес се замислих едва за какво са вестителките... Малеее резил  Embarassed
Понеже термина ми е към края на ноември, ако има нужда от едно рамо ще се включа. Peace

Лека нощ!

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 12:55 от Cantariny

# 157

Хайде поспаланки ставайтееееее,ммммм по едно ароматно кафенце от мен с музичка Mr. Green

+ ПЕСНКИЧКА ЧУДЕСНИЧКА

Кантарини благодаря за полезното инфо Hug

......
Понеже термина ми е към края на ноември, ако има нужда от едно рамо ще се включа. Peace

Аз нямам против по принцип...ама вече сме раздали номерата на повечето мами...А И УШИТЕ ЛИ ИСКАТЕ ДА ВИ ДЪРПАМ НЕЗНАМ !!!!
 АЗ КОЛКО ПЪТИ ПИСАХ ЗА ВЕСТИТЕЛКИ...КОЛКО А???? #Crazy МНОГО СИ ВИ ОБИЧАМ ВСИЧКИ НО ТАЗИ ВАША БЕЗОТГОВОРНОСТ ХИЧ НЕ МИ ХАРЕСВА !!!КОГАТО СЕ УГОВАРЯМЕ ЗА СРЕЩА НИКОЙ НЕ ГО ПРИЕМА НА СЕРИОЗНО -БЕШЕ ВИ ТОПЛО СЕГА ВИ Е СТУДЕНО...ЗА ВЕСТИТЕЛКИ КОЛКО ПЪТИ ПИТАХ...ЕДВАМ СЪБРАХ НОМЕРАТА И СЕГА КАТО ПОЧНАХМЕ ДА ГИ РАЗДАВАМЕ СЕ СЕТИХТЕ И ТО НЕ САМО ЕДНА МАМА !!!!

Смейте това да не го прочетете !!!! Mr. Green

Моето бебоче ме събуди в 4ч. и мама на къде ли не се въртя да му е удобно да заспи...ама нъцки Joy после от 5ч. за около половин час  се кротна и поспах,ама след това реши че много време ми е отпуснало и пак започна да опъва крачета,ръчички,бута се я с дупе я с главичка.. Grinning ееее сутрешен фитнес май правехме  

Сега отивам да пия чай с половинката,той днес е почивка  ууухуууу много щастлива Мия

хайде до по късно,хубав уйкенд и се УСМИХВАЙТЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!

# 158
Добрутро,мамчета!
Мен пък ме оставиха да поспя до 7,30 Mr. Green,
Мия много си лоша днес smile3532 Mr. Green

Лек и приятен есенен ден!

# 159
Добро утро, мамчета  Hug
И ние снощи ставахме в 2, 4, 5:30 и последно в 7  Crazy Елито вече няма висока температура, явно започват да пробиват кътните зъбки.
Направо съм като ударен самолет тази сутрин  Crazy

Мария, за бебешки прах ами....то има май само 2 вида на пазара  Laughing Аз прах с тео бебе, другия го забравих какъв беше.
Мия, аз имам номера на Мария, мога да и пиша смс ако тя не възразява? Ако искаш дай ми на ЛС и твоя номер.
Благодаря за кафенцето, аз имам нужда от едно  Hug
Днес май ще правим шопинг, много се кефя, че мъжа ми е в почивка  newsm68
А и още нещо. Някой търсеше тази кошара. Ако още я търси да вика.

# 160
  • София, Борово
добро утро и от мен!
  Nature Sun With Face
За бебешките прахове - аз лично ползвах ТЕО БЕБЕ, Има един САНО, който е много прехвален, но аз се обривам от него и ме беше страх да пера дрехите на Виктор. ползвах и Ариел за бебета, но него го няма в БГ, иначе бях доволна. омекотител ползвах рядко, но ако ползвах беше на ЧИКО. Сега до колкото знам има още 1-2 вида прахове за пране, но тях не съм ползвала.
Иве, как е малката принцеска? високата температура се вдига след 16 ч. Стискам палци вече да не вдига!
Миа, благодарности за кафенцето! Пия го от 5:30 ч. Crazy

# 161
Кате лоша съм защото неможе да сме толкова разхайтени и безотговорни !!!  Mr. Green
Я влезте при октомврийки да видите колко срещи са си правили,вижте им албумчето да видите по колко мами са се събирали на срещите.А ние....тц-тц-тц... smile3516
Я се стегнете че ша ви дърпам ушетата  newsm47 smile3533

# 162
ТО на човек като му се е настроил биологичния часовник и дори да е събота пак става призори......но досега пих кафенце и се търкалях.
Дайте да бием синоптиците - обещаха по-слънчево време, а то.....мрак ужасен. Дано поне не вали, за да не ни осуети разходките.

ИВЕ - на линия съм с удоволствие - само да видим коя ще е първа - през два дни са ни термините, та не се знае  Mr. Green
Дано сладурката ти се оправя вече и да не боледува повече, че като се появи и бебо, верно ще станеш разногледа.

А МИЯяяяя
- е станала с дупиту нагоре май -

Забравих да ви се оплача - тази сутрин се събудих с отекли крака - за пръв път ми се случва - ще преливам от маратонките  Sad

# 163
Добро утро на всички. В отговор на "заканата" на Василена  Hug. Не че се оправдавам или има значение, но все пак за да е всичко ок само да кажа, за това свирнах  Laughing още на 22.08 в един от мойте отговори. Така, че ако може да не ям бой ами нещо по сладичко от това.
Момичета от днес съм вече в почивка, стига толкова работа. Имам отпуск, и после болничните, а  и ще съм 1 клас. Трябва раници да стягам.
Желая Ви хубав ден. Връщам се да ви чета.  Hug

Благодаря ти Васи за телефоните. Ще си избера теб ако нямаш против. А може и да се видим по на кафе преди това, вече съм почти свободна.  Laughing

[/quote]

# 164
Добро утро!! Simple Smile Simple Smile
Ние си купихме креватче на Бертони...тренд се казва...много е хубаво легълцето...обаче,майка ми като видя дюшечето..то е дунапренено..около 15 см. високо,и каза,че това е най ужасното дюшече,дето е виждала, и че не става за бебе...
Някой купувал ли си е дюшек отделно? този от купения креват ли ползвате? И какви са вашите? чела съм нещо за ортопедичните дюшеци...но нямам никаква представа какво му трябва на 1 бебе...
преди малко ми падна още 1 парченце зъб...вече 3-то Sad
Незнам дали сте обсъждали темата за вдетиняването..но при мен го има! Simple Smile на морето правих замъци от пясък! купувам си дъвки Хубба Бубба и ги дъвча всичките 4 наведнъж! Simple Smile И гледам Декстър..все неща,дето никога не съм правила преди Simple Smile а вчера си забърках малко течен сапун с вода и правех балони Simple Smile много ми се смеят вкъщи!!
Мама за мамутчето!
Лек и приятен ден на всички!!

Общи условия

Активация на акаунт