Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...

• 183 954
  • 921
  •   1
Отговори
# 150
Витамин С купувам от две фирми за търговия с реактиви -"Валерус" и "Химспектър", ама  са в София.

Ето ти линковете:

http://www.chimspectar.dir.bg/_wm/pbasic/?df=3508

http://www.valerus-bg.com/lab/chem-reagent/reagents/1/93/

Търси "Аскорбинова киселина"

И си трай, че без друго ме упрекват, че ви тровя с химикали...  

А мелатонинът е отлично средство за лесно заспиване - тогава 3 мг стигат.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 13:00 от PinkPanther

# 151
Да ама аз съм в Пловдив.Благодаря за линковете.
ААА,така ли , е аз още не съм се отровила от нещо,което си препоръчал тук.
Мажа си прогестогела и съм си доволна много./да си жив и здрав/
Аз мелатонина го разбирам примерно като серотонина/хорм. на щастието/
та затова попитах за него.Благодаря ти още веднъж.

# 152
Привет на всички !

Поздравления за строхотната тема !   bouquet

Аз бих желала да попитам PinkPanther трябва ли да давам допълнително вит. Д на
дъщеря ми ,която е на три години и пие Ескимо кидс / в него има 200 М.Е.  - вит. Д /   ?

Благодаря предварително !

# 153
  • Пловдив
Страхотна тема   bouquet
Последния въпрос и мен ме вълнува - давам на дъщеря си Ескимо кидс, има ли нужда от допълнителен прием на вит.Д?

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 21:23 от *Бубето*

# 154
Стрехотна тема   bouquet
Последния въпрос и мен ме вълнува - давам на дъщеря си Ескимо кидс, има ли нужда от допълнителен прием на вит.Д?

И аз ще изчакам за отговор. Flutter
И още един въпрос: за мъж който тежи 115 кг,по колко капки да давам?

# 155
Всички дами - благодаря за комплиментите!

Значи: Ескимо  -  кидс:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЕСКИМО-КИДС (Ескимо - за деца)

Опаковка – течно 105 мл.

Препоръчителна дневна доза – 5 мл (1 ч.л.)/ дневно – по време на хранене

*Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Състав:     в 5 мл. Ескимо-кидс се съдържат:

Омега-3 мастни киселини                                                       1200 мг
От които:
ЕРА                                          (ейкозапантенова киселина)    410 мг
DНА                                        (докозахексаенова киселина)    280 мг
АLA                                         (алфа-линоленова киселина)    230 мг
Витамин Е                                                                                  6,7 мг
Омега-6 (линолова киселина)                                                  500 мг
Омега-9 (олеинова)                                                                1400 мг
Витамин Д                                                                                200 IU (5 мкг.)
Витамин Е                                                                                  10 IU (6,7 мг)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За пръв път му разглеждам състава и малко съм разочарован - в една чаена лъжичка Ескимо се съдържат толкова полезни омега-3 мастни киселини, колкото в две капсули за възрастни. Останалото е линолова к-на (съставлява 71 % от олиото) и олеинова к-на (която е 70 % от зехтина). Но като няма друго...

Количеството на вит.Е е символично - предпазва маслото от окисляване. Аз лично пия по 400 М.Е. дневно.

Витамин Д - 200 М.Е. Всички вие сте давали на бебетата си Вигантол, средно по две капки дневно за 3 кг бебе. Една капка Вигантол е 660 М.Е., две - 1300. Ето защо количеството витамин Д в Ескимо-то е също символично и не го вземайте предвид в сметките си.

Ще повторя - за деца до 6 години - по една капка Вигантол (със или без Ескимо), от 6 до 16 години - 2, след това като на възрастни (три капки за жени, четири - за мъже).

Някои нови публикации (има ги в темата) препоръчват по-висока норма - 77 М.Е. на килограм. Това е доста повече и затова искам да го видя потвърдено от повече източници преди да го препоръчам.
Посочените от мене норми осигуряват достатъчна защита от вирусни инфекции, а възрастните от различни видове рак и сърдечно-съдови заболявания.

По принцип дози до 10 000 М.Е. се считат за безопасни за здрав човек (възрастен). А това са 15 капки.

# 156
Мерси!
А на детето като ходи на градина и там закусва,кога е най удачно да давам вигантола? newsm78Може би сутрин с половин чаша мляко?

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:30 от Тя

# 157
PinkPanther Благодаря за отговора . Малко се разочаровах от Ескимо-кидс така като каза за съдържанието му, мислех,че това е най-доброто ,което може да се даде на децата, ти какво би препоръчал / имам в предвид рибено масло / за малки деца ?

# 158
Мда,току що си глътнах две капсули от омегата, ми те доста големи.Поръчах за децата Ескимо- кидс на капсули,дано не са и те такива,че как ще ги гълтаме ooooh!

# 159
  • Варна
Ескимо - кидс е само на сироп или поне на мен ми казаха така в аптеката. Капсулите били за възрастни.

# 160
Тя - както много пъти съм писал, няма значение как се дава Вигантола. Ако го сложите в супата, например, трябва да сте сигурни, че ще се изяде всичката. Същото е и с млякото.

Преди да дадете нещо на детето, задължително първо го пробвайте вие. За да сте наясно с вкуса.

Капсулите са големи, но са лесни за гълтане - хлъзгави с овална форма. Те са за възрастни!

Понеже се завърза дискусия около Ескимо продуктите, ето ви линк към сайта на производителя. Разгледайте продуктите и внимателно ги сравнете:

http://www.helsonbg.com/eskimo_3.html

Ще видите, че има Ескимо-кидс и отделно течно Ескимо-3. По принцип рецептата на Ескимо-кидс е по-балансирана за деца, но вие омега-6 и омега-9 получавате достатъчно от зехтина и месото. Няма защо до си купувате зехтин по 150 лв. литъра, под формата на Ескимо-кидс.

Затова за малки деца настойчиво препоръчвам течно Ескимо-3.

Като поотраснат - минавате на капсули.

Съдържанието на Ескимо-3-капсули е за 3 (три) капсули!

Да, Solar Wind, капсулите са за възрастни, защото децата могат да се задавят или да ги сдъвчат. А вкусът е...уникум! Втори път за нищо на света няма да го накарате да го пие. Дори като порастне.

# 161
  • Насред хаоса
Пинк, едно голямо благодаря и от мен за темата!
Вече купих Вигантол и преди да започна да го давам, искам да те попитам съвместим ли е с респивакс. Защото в момента и двете карат трети (и май последен) курс с него и не ми се иска да го прекъсвам.
И друго - задължително ли е капките да се дават върху залче или в течност? Не може ли просто да се капне в устата им?

# 162
ИМА ЗА ДЕЦА РИБЕНО МАСЛО С ВИТ.С В ДЪВЧАЩИ КАПСУЛКИ ЗВЕЗДИ4КИ НА ВАЛМАРК, ДАЛИ СА ПО-ДОБРИ ОТ  ЕСКИМОТО ... Blush Thinking

Рибено масло, което съдържа 250,0 мг

Омега-3 киселини - 175,0 мг

DHA  -  125,0 мг

Витамин С /аскорбинова киселина/ - 37,5 мг

Витамин А /ретинил палмитат/ - 500,0 мг

Витамин D /холекалциферол/ - 3,0 мг

Peace

# 163
Бадемов цвят - витамин Д може да се комбинира със всичко, без ограничения. Нищо няма да прекъсваш.

Няма ограничение как да се дава витамин Д, но първо го опитай на вкус ти, за да знаеш какво даваш на детето.

GIULIA - 30 капсули по 250 мг за 18 лв! Та тия капсули да не са златни? #Cussing out

Направи сметка - 30 х 0.250 = 7.500 г. 7 грама и половина за 18 лв. За сведение - Ескимо - 3  е 105 г за около 14 лв.

# 164
  • Насред хаоса
Бадемов цвят - витамин Д може да се комбинира със всичко, без ограничения. Нищо няма да прекъсваш.

Няма ограничение как да се дава витамин Д, но първо го опитай на вкус ти, за да знаеш какво даваш на детето.

Благодаря! Току-що го опитах - може да се дава без увещания и съпротива.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт