Вредни ли са въглищата за детето?

• 4 648
  • 17
  •   1
Отговори
Здравеите, имаме парно(локално)  и камината се намира в хола където прекарваме повечето време през деня.
Тъй като си взехме дърва които не горят #Cussing out ни се наложи да вземем и въглища ,за да има жар и да се разгарят дървата.
Въпроса ми е ако някои знае , дали имат вредно влиание вързху нашия и наи-вече върху организма на едно 9 месечно бебе?
Благодаря ви!

# 1
едва ли.
все пак сме открили ел. крушка едва преди 120ина години ...

# 2
Мисля, че не е вредно. По селата /а и не само/ все още така се отопляват, че и деца раждат хората.  Peace

# 3
Вредно е. Еле ако имат навика да правят ларингитни задушавания...но както писаха някои преди мен хората масово така си се топлят. Тъй че споко  Peace

# 4
  • Варна
Внимавайте с пушека от въглищата. Отделя се въглероден оксид, който може да бъде опасен в по-високи концентрации. Ако нещо се запуши из стаята проветрявай възможно най-скоро. Изобщо евентуален пушек (без значение от какво) може да предизвика алергии и дихателни проблеми.
Като цяло обаче, при условие, че се проветрява редовно и в стаята няма много пушек, мисля, че няма да има проблем.
Дървата ви не горят, защото най-вероятно са влажни. Винаги е така с новите дърва. Ако имате къде, сложете ги на топло и сухо място. С времето ще изсъхнат достатъчно и ще горят добре.

# 5
Внимавайте с пушека от въглищата. Отделя се въглероден оксид, който може да бъде опасен в по-високи концентрации. Ако нещо се запуши из стаята проветрявай възможно най-скоро. Изобщо евентуален пушек (без значение от какво) може да предизвика алергии и дихателни проблеми.
Като цяло обаче, при условие, че се проветрява редовно и в стаята няма много пушек, мисля, че няма да има проблем.
Дървата ви не горят, защото най-вероятно са влажни. Винаги е така с новите дърва. Ако имате къде, сложете ги на топло и сухо място. С времето ще изсъхнат достатъчно и ще горят добре.

Точно обяснено!

# 6
  • Насред хаоса
Аз съм израснала със старата печка на баба ми. Здрава и права съм. Колко приятно и уютно беше само като я напали! Топло из цялата къща, манджите, които къкреха върху печката на естествен огън и имаха вълшебен вкус после, какъвто аз не мога да придам на моите ястия въпреки всичките ми старания ...

# 7
Аз мисля, че са вредни. Димът от печката само като си представиш как мирише, по-зле е и от цигарен дим дори!

# 8
  • out of space
Аз съм израснала със старата печка на баба ми. Здрава и права съм. Колко приятно и уютно беше само като я напали! Топло из цялата къща, манджите, които къкреха върху печката на естествен огън и имаха вълшебен вкус после, какъвто аз не мога да придам на моите ястия въпреки всичките ми старания ...

На дърва, нали? Не на въглища...кюмюр май се казваше смрадливото нещо...  Sick

# 9
Възможно ли е пушек, какъвто и да е да бъде полезен или пък безвреден???? После ще се чудите защо има дихателни проблеми или алергии. Ще сменяте лекари и лекарства, ще харчите излишни пари.....Ако не се случи това, трябва да викате "Ура!" и да почерпите!  Не е ли по-добре да правим профилактика за всички заболявания, отколкото после да се чудим как да ги лекуваме? А профилактиката не включва само ваксините. Не би трябвало децата да се излагат на вредни влияния с всичките произтичащи рискове. Напр. цигарен дим покрай тях. Или пък да им даваме алкохол! И какво ли още не......

# 10
Ако камината е добра няма да има проблеми. Но ако не дърпа хубаво или се запуши...Може да се издушите като едното нищо. Въглеродният оксид е силна отрова.

# 11
  • Варна
Ако не сте се набутали много с въглищата, може да вземете екобрикети и да си спестиш тревогите.

# 12
  • Кърджали
И ние сме на дърва и въглища. Не виждам никакъв проблем с това. В къщи е топло, няма друга такава топлина, която създава печката... Не е като отопление с някакъв ел.уред/миналата година се наложи да се отопляваме така, повече няма да го повтаряме май/. От малка всяка зима покрай мене горяла печка. И бебето е в стаята, където гори печката. Не виждам нищо опасно и вредно. Димът все пак е в тръбите, и от там в комина... Ако нещо се случи и в стаята се задими, много ясно че ще махна бебето от там и ще проветря, ще остраним проблема...То докато е задименно и ние няма да имаме мерак да стоим в стаята. През нощта не ме притеснява също, спим в другата стая, пък и печката не гори цялата нощ, няма кой да става и да слага дърва и въглища...
Реално погледнато едва ли има нещо, за което да не можем да кажем, че е вредно или опасно....

# 13
Не виждам проблем.Така са отгледни много български поколения.

# 14
Но не с въглища,а с дърва!Моля правете разлика  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт