Платеното майчинство- 9 месеца,а не 12?

• 4 225
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Значи със сигурност , този от педиатъра е 48, така ли ?

# 31
ами всъщност този от педиатъра трябва да ти изравни дните до 135 ...просто някои , като братовчедка ми раждат месец по-рано, от други, като мен,раждащи почти на термина и, ако родиш по-рано те правят така,че да ти изравнят дните до 135 и да получиш и майчинството преди раждането- малко е объркано, но просто трябва да знеш,да отидеш при педито и той ще те пита кога ти е бил термина и ще ти сметне и издаде документа-като се сблъскаш с това е много по-лесно от колкото звучи. Wink

# 32
Дано не е вярно това с тия 9 месеца, инъче лошо. Мисля че ако имаше нещо такова, медиите щяха до го отразят...
и аз така мился..нали трябва да се оплюе новия министър и правителството...
А знаете ли дали все още ако рродиш втори път ти дават по-високото майчинство,т.е. ако първия път си вземал повече ти дават нег??

Не знам дали имаш предвид за породените... Аз понеже нали съм в такава ситуация, та майките от счетоводния (Благодаря им много) ми обясниха, че въпреки че сега ще взимам 240 лв. до 45-те дни болничен преди термина, след това ще си получавам майчинството, което съм получавала с малката  Wink
Дано не го променят това, че съвсем ще издишаме Simple Smile Ще трябва да се връщам на бач с големия корем, а малката ще си я водя с мен Simple Smile Че нали и места в яслите и детските градини няма  ooooh!

# 33
Благодаря   bouquet !  Ориентирах се  Simple Smile !

# 34
Дано не е вярно това с тия 9 месеца, инъче лошо. Мисля че ако имаше нещо такова, медиите щяха до го отразят...
и аз така мился..нали трябва да се оплюе новия министър и правителството...
А знаете ли дали все още ако рродиш втори път ти дават по-високото майчинство,т.е. ако първия път си вземал повече ти дават нег??

Не знам дали имаш предвид за породените... Аз понеже нали съм в такава ситуация, та майките от счетоводния (Благодаря им много) ми обясниха, че въпреки че сега ще взимам 240 лв. до 45-те дни болничен преди термина, след това ще си получавам майчинството, което съм получавала с малката  Wink
Дано не го променят това, че съвсем ще издишаме Simple Smile Ще трябва да се връщам на бач с големия корем, а малката ще си я водя с мен Simple Smile Че нали и места в яслите и детските градини няма  ooooh!
'Да, така е

# 35
И аз не съм чувала за намаляне на майчинството,но то всяко чудо за три дни!

# 36
  • У нас
Момичета, става въпрос за отмяна на решението (Постановление №28 от 2009 г. на Министерски съвет),което е за платеното 90% майчинство от раб.заплата на майката в период от 12 месеца и при навършване на 1 год на детето ,ако майката се върне на работа има право да получава към заплатата си и 50% от минималната работна заплата т.е 120лв. Това при стария вариант,а при новия (ако е наистина е прието инкогнито) се отменя решението за плащане 12 месеца  и става 9 мес. И тъй като съм пряко засегната от този факт,тъй като съм работеща майка в случая тези допълнителни 120 лв ,които ще ги получавам към заплатата си от 12  ли месец ще ми ги начисляват или от 9 месец на детето?  #Crazy
В брой 80 на ДВ от 09.10.2009 г на стр.137  който може нека да го разтълкува ?

# 37
  • Germany
Записвам се и аз да следя.. Би било много тъпо, ако са го направили ей тъй по между другото.. което за съжаление хич няма да ме изненада  Confused. Дано не е вярно.

# 38
pipi_lota, позволих си да прехвърля въпроса ти в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436551.new#new

дано получим отговор, че и аз съм в една ситуация...... Rolling Eyes

# 39
това е решение на вишия адмистративен съвет а не на правителството
нищо не е прието трябва да се обанродва още един път в държавен вестник

# 40
  • Абсурдистан
Ако наистина са премахнали 1-та година майчинство,
наред с всичко останало, което премахнаха,
ще са най-големите наглеци.

# 41
Дано да не стане, че лошо, много лошо.

# 42
Няма такова нещо и няма да има.
Намали се помощта за близнаци от 2400 лв. на 1200 лв., а отпусканите на студентките-майки редовно обучение 2800 лв. ще се дават само след представянето на документ, че не са осигурявани.

# 43
Франческа, благодаря за информацията   bouquet !

# 44
Франческа, благодаря за информацията   bouquet !

Дори това, за което писах не е сигурно.
Това предвиждат преходните и заключителни разпоредби от проектозакона за държавния бюджет.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт