Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 54-та тема

• 143 932
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
хахах, Линдита, виждам, че не можеш да му устояваш на тирамисуто  Joy

# 466
  • Torino,IT
хахах, Линдита, виждам, че не можеш да му устояваш на тирамисуто  Joy

Ох, поправих се, сори, ама явно днес само тирамисута са ми в главата  Joy

# 467
Оле, докато се добера до компа днес и пак само вкусотии тука, леле какви чудесии видях.
Лоис, ти си вълшебница направо, това твоето десертче страчателата направо ми обра овациите и ще се прави вкъщи. Купих маскарпоне да правя пак тирамису, че се омете бързичко, но мисля, че ще го заменя с твоето кремче  Mr. Green
Лабрекс, у вас както винаги ВКУСНОООООООО
Маме, ти си просто майстор във въртенето на питки, поздравления, отново прекрасно творение. А сега дали ще мога да получа парченце от питката  Mr. Green с тази препечена коричка е просто толкова изкушаваща.
Еси, и аз да се призная не знаех що е то за животно това орзо, мерси че ме светна. Изглежда много апетитно.
Дидибу, Дидибу, подстрекаваш ме с тия твоите скоунси, приказно изглеждат, ох, толкова много неща ми се иска да направя .... и какви апетитни пържолки , мням ням
Леля Ог, интересно изглежда сладкиша ти, сигурно е много вкусен.
Линдита, не можа да устоиш на Тирамисутата тука, нали  Joy сигурна съм, че и твоето е много вкусно.

Ето и от мен за последните два дни:
Доматената супичка на Луис, стана ми любима:

Картофи с броколи, запечени с кашкавал и панирани пилешки хапки:

Свински кубчета с лук и зеленчуци за гарнитура (зеленчуците станаха мозък, свинското е с индийски подправки, много интересен вкус)

Един сладкиш с круши и мед (не съм си записала на кого е рецептата, но е тук от форума, дали не беше на Наталина  newsm78)

и полят с шоколад

Утре ще покажа парченце. Закуската днес беше гофрети, станаха много вкусни, но снимка утре, че сега вече не ми се снима, а сутринта нямах време  Mr. Green

# 468
  • София
Невероятни неща сте показали  всички   bouquet !

Дидибу ,много моля за рецепта на това свинско с ябълки и мед ,че ми потекоха лигите  Crazy !

От мен
Салата с  добавка гриловани тиквички и лимон

бобец

и  маринована прясна сьомга с карт.пюренце

# 469
  • забравих си мисълта...
Момичета, нямаше ме няколко дни и не мога да ви изчета, нито да се нагледам на красотите и вкусотиите, които сте публикували. Преглъщам и слюноотделям само.

От мен моцарела,                                                              козунак с пълнеж от мармалад от сини сливи,

кръглия  е с пълнеж от мармалад от ябълки, прибавих и стафиди и канела, но той е за подарък и станалите вече традиционни вкъщи фигурки от хлебно тесто.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 04:17 от Venetta

# 470
Венета, пак с чудесни печива  Peace
Маме, питката ти е толкова апетитна, че на човек му иде да я заръфа от монитора Embarassed
Дидибу, отново интересно свинско при теб   bouquet

А ние закусваме пак и отново много вкусните Пенкейкс на Петя    bouquet

Хубав ден, момичета   bouquet

# 471
  • в моя свят
От мен вчера Американския сладкиш на labrex   bouquet Благодаря за рецептата   bouquet Този сладкиш е чуден.Признавам,че бях малко скептична докато го приготвях,защото много не харесвам сладкиши с ябълки(за това сложих само 3),но този е с невероятен вкус,а и толкова лесен  Laughing Не само ще го повторя,но ще го правя редовно,а и ще споделя рецептата с близки,нали нямаш нищо против? Hug Много се обяснявам,но наистина съм очарована от този сладкиш.

# 472
От мен вчера Американския сладкиш на labrex   bouquet Благодаря за рецептата   bouquet Този сладкиш е чуден.Признавам,че бях малко скептична докато го приготвях,защото много не харесвам сладкиши с ябълки(за това сложих само 3),но този е с невероятен вкус,а и толкова лесен  Laughing Не само ще го повторя,но ще го правя редовно,а и ще споделя рецептата с близки,нали нямаш нищо против? Hug Много се обяснявам,но наистина съм очарована от този сладкиш.

me4ta22, да ви е сладко и на всички, които го харесат.  bouquet И аз бях скептична в началото, но реших да пробвам и също много го харесах - и затова, че е лесен, мързелив, непретенциозен, пък резултатът е доста добър. И се сетих за крейзи шококекса американския, и той общо взето така се прави - бъркаш в тавата и печеш, пък става доста и като количество и добро на вкус. Практично са го измислили х,американките! Grinning

tracy_t, и аз обичам доматени супички, ще трябва да потърся пецептата на Лоис!  bouquet

# 473
  • Под звездите
Момичета,всички сте невероятни  bouquet
Следя ви непрекъснато и черпя идеи от вас,но за съжаление от два фото апарана във вкъщи няма нито един децата ги взеха при тях и нямям с какво да снимам.
А сега изкам да помоля  Аnuck за рецептата на ванилово ягодов чийзкейк.

# 474
Оох,уж влизам само да хвърля един бърз поглед и да си пусна снимките,че...

И пак допълних списъка с рецепти за правене...Онази вечер казвам на половинката ,че списъка ми набъбна до ...близо 30-на рецепти.Имам и 3-4 нови книги и оттам доста рецепти са на дневен ред, а и коледния списък чака /направила съм само АКК/...И съпруга вика, Ами прави ги!
Е,да де ,ама кой ще ги яде?    Joy

А тук пак новости...страчатела,орзо,нови видове козуначета...
Ето и у нас последните дни
печено пиле в плик с гарнитура ориз Басмати на микровълновата

пълнени тиквички с орехи,лук,каперси,маслини

и кекс с орехи и готварска сметана

# 475
Добро утро!
Galka, рецептата е на She R:

Цитат
Цитат
She_R, може ли рецептата за ябълковия сладкиш?

Цитат
разбира се.
Направих го по следния начин: използвах правоъгълна форма за печене, но може да се използва всякаква. Първо намазах формата с леко разтопено масло (краве, маргарин). Отгоре наредих един пласт бисквити, припепнали едни до други. После, натроших орехи и добавих един по-дебел слой от нарязани на ситно 3-4 ябълки и овкусени с 1 ч.л. канела. Накрая се разбиват 2-3 яйца с 100-150гр. Захар, ванилия и около 100 гр. брашно, всичко слагах на око и затова приблизително ви давам грамажите. Получи се средмо гъста смес, която изсипах най-отгоре. Пекох при 180 градуса до готовност

didibu, правя ги със сушени сливи, но малко ги накисвам във вода преди това. В оригиналната рецепта се прави с половинката от пилешките гърди (пеперудата), като по дължината и се редят парченца топено сиренце и парченца слива (не цяла). След това от единия край до другия месцето се увива с бекон. Хубаво е да е по-мазничък. Лично на мен ми е по-удобно да нарежа месото на хапки, като върху всяка слагам малко топено сиренце и малко парче слива, завивам хубаво с бекон и подреждам. Не слагам никаква мазнина.
tracy_t и твоя сладкиш е страхотен. Не знам защо, но на вид  докарах ябълковия точно като мусаката на Ягодка.  Laughing (Ех, мусаката! ) Мисля, че тестото ми дойде малко и не покри хубаво ябълките. Освен това стана много вкусен и го изядохме за нула време, затова препоръчвам двойна доза.
Kafenceto , бобчето изглежда много вкусно. Срам ме е да призная, но боб не умея да готвя, не става вкусен. А толкова обичам!!!
Venetta, страхотни фигурки, както винаги.
пеп-4o , благодаря за рецептата, ще ги пробвам, защото изглеждат вълшебно тези дебелански палачинки.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 476
Пиле Фантазия .

Продукти : пилешки гърди  оформени като пържолки с дебелина около сантимерър, свински пушен бут нарязан на филийки , сирене дунавия на филийки , кашкавал на филийки .
Пилешките пържоли се овкусяват с пикантина за пиле  и се изпържват  на тиган  след което се подреждат  в тава , върху всяка пържолка се редят последователно филийка врат , сиренце и накрая   кашкавал  . Запича се до разтаяне на кашкавала и зачервяването му . Поднася се топло и с желана гарнитура. Да ви е сладичко !

# 477
  • София
Аелис ,благодаря за комплиментите  Hug !

Ето тук съм обяснила за тортата подробно - лесна е и  страхотно вкусна ! В оригиналния вариант  с бишкотите  е любимата  ни семейна  торта ,която мама правеше на всеки празник  Heart Eyes !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407224.msg11686194#msg11686194

Пробвай ,ще ти хареса , гарантирам  Peace !

# 478
Вдъхновявам се от вас! Страхотни сте всички!!! newsm10 newsm10 newsm10
А на пицата от кайма на пепчо не можах да устоя, довечера ще я правя!

От вчера - салатка от китайско зеле с пилешко:

за десерт - домашен данет по рецепта на Надя:

# 479
от мен, свинско със зеле

пълнени кисели краставички с бобен пастет

и курабийки  с овесени ядки, шоколад и стафиди

краси.мира, пилето е страхотно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт