Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 694
  • 188
  •   1
Отговори
# 105
Засега спи в негово легло,но в нашата стая.Случвало се е и да спи на спалнята между мен и баща му,но като бебе.Сега си спи само в леглото.Очакваме бебче през октомври и следователно,за баткото ще правим отделна стая,а бебчето ще заеме неговото място в спалнята при нас Peace 

# 106
Синът ми си има собствена стая, но често спи в спалнята. Честно казано, много ми е хубаво да си го гушкам и ако той иска да спи при нас, му разрешавам. 

# 107
И дъщеря ми има собствена стая, но като новороденно рехихме да сложим леглото в нашата спалня - за по-голямо удобство и да съм сигурна, че ще я чуя като плаче. Така спеше до 4-месечна възраст. От тогава до ден днешен спи заедно с нас в леглото. Не мога да заспя, ако не усещам аромата й  Wink

# 108
  • Пловдив
Приспивам я при мен в леглото след това я местя в кошарката в същата стая.Понякога идва при нас през ноща.Обичам да се гушкаме приятно ми е да спя с нея.

# 109
  • София
Напоследък го взимам за нощното кърмене и така заспиваме, просто нямам сили да го върна в леглото. Обаче лятото го местим в отделна стая, надявам се да се е отказал от сукането през нощта.

# 110
  • Русе, България
Имам въпрос към спящите в едно легло. За празниците решихме да мръднем извън града и нашият беб за първи път в живота си ще трябва да спи извън къщи. Когатпо вие сте пътували някъде с нощувка, как организирате лягането вечерта и какво правите, ако се окаже, че леглото не е подохящо за общ сън примерно?

# 111
  • София
С малчо сме пътували страшно много - по хотели, на гости - няма такова нещо като неподходящо легло за общ сън  Wink Ако сте на хотел, винаги можете да си заявите кошарка  Peace

# 112
С малчо сме пътували страшно много - по хотели, на гости - няма такова нещо като неподходящо легло за общ сън  Wink Ако сте на хотел, винаги можете да си заявите кошарка  Peace
Още от преди раждането заедно с дървената и кошара си купихме и сгъваема за почивки .Върши страхотна работа ,сгъва се до една чанта и е много удобна .

# 113
Първото ми дете започна да спи в нашата спалня, когато беше на 4 месеца. Сега бебчето спи с нас от първия ден Peace

# 114
  • Русе, България
Благодаря за отговорите, момичета, прочетох ги преди да тръгнем още; тя почивката мина и замина, прибрахме се два пъти по-уморени, но се надяваме следващият път малкият да е по-спокоен и да я понесе по-леко. Леглото в хотела беше съвсем ок да спим тримата на него, макар че само по себе си не беше никак удобно. За преносимата кошарка нямахме място в багажа от колички, кенгура и какви ли още щуротии, които взехме за пътуването от 2 (подчертавам!) дни. Но така или иначе той в нея не би спал, не го е правил от месеци. Wink

# 115
  • София

Абсолютно! Ние навсякъде си спим заедно в едно голямо легло, тип спалня.  Peace

# 116
  • София
Спим в една стая, но всеки си спи в собственото легло.

# 117
Дъщеря ми скоро ще става на 5 г. и досега винаги е била в нашата стая на кошарата си -  не е спяла в нашето легло. Сега лятото ще се местим в къща и сме и обзавели детска стая - не знам как ще свикне  -  напоследък взе да развива страх от всякакви буболечки и от тъмното, даже когато сме в същата стая. Но пък и е време - смятам че децата могат да спат с родителите си най - много до 7-та си година  - след това тръгват на училище, големи са и им трябва самостоятелност.

# 118
Някой има ли опит с първоначално спане в общото легло и после отучване...? Rolling Eyes Или както почне, така си карате...?
аз имам с дъщеря ми .
 спеше до мен , между нас с баща си , върху нас по време на колики или болезнени зъбки , после на легло долепено до нашето .
Някъде след втората и годинка я питах иска ли да я преместим по далеч от нас , в същата стая и тя не пожела .
Когато беше на 3 се появи брат и .Противно на мисленето ми че сега ще залепне за мен , тя каза че е голяма и няма да спи до мама на леглото при бебето и я сложих да си спи сама .
Първите три месеца след раждането на брат и спеше в другата стая с баща си .
Пак без проблем .
Не мисля че спането с родителите е един лош навик , от който трябва да се притесняваме и страхуваме , наистина .
Добре е да наблюдаваме детето и когато дойде подходящият момент да го отделим от нас .
Не е нужно да има караници и драми .
Винаги дъщеря ми е била едно самостоятелно и лесно адаптивно момиченце , но винаги е знаела че мама е наблизо у дома и когато иска няма да и откажа нито да гушкам , нито да спи до мен ..само че вече последното не иска да го прави .Иска да си спи сама .
Спокойно.

# 119
  • София
Някъде до 6 месец, спеше сама в кошарата,ставах само да я нахраня и после без проблем в връщах.След това всичко се промени,започнаха едни будения през час с рев,мятане в леглото(все си го обяснявам със зъбите).Продължах да се инатя,че бебето трябва да спи в кошарата си и ако я взема при нас,после няма отказване.Резултата беше-аз изнервена всеки ден,недоспал мъж.Мъжа ми поиска да я вземем при нас,аз не исках,но започнахме,сега аз се наспивам,той даже не я чува когато се пробужда за ядене или биберон.Все още ми е притеснено,после дали ще успея да я науча да спи сама,защото постоянно чувам "Ще имате големи проблеми". Все пак вечер като я приспя винаги я слагам в кошарата с надежда,че ще поспи по-дълго и аз ще се ширя малко на леглото,до сега най-дългото е 2ч.

Общи условия

Активация на акаунт