Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 704
  • 188
  •   1
Отговори
# 90
Моето дете си спи на неговото легл,но имам приятелка,която вече 2 години по никакъв начин не може да отучи детето си да спи при тях(ужким само няколко месеца,а такъв авто гол си вкара горката) според мен това не е в полза нито на нея нито на детето. Peace

# 91
Така си разсъждавам..

Вашето бебче е още много малко, не може от сега да се каже дали като цяло ще спи при вас или не. Като стане на 2-3 и започне да ви подритва спейки на диагонал между двамата, като изгони татко от леглото, защото иска да спи само с мама, може отново да поразсъждаваш върху темата. Аз все пак си мисля, че е до дете, има такива, които са по-зависими, други които са по-самостоятелни и спанеустройството се нагажда през различните периоди от развитието на детето по различен начин  Wink

# 92
Не мога да отрека обаче, че споделянето на една стая и легло, има много благоприятен ефект върху моето психическо състояние. Mr. Green

Да, нали  Mr. Green

A върху психиката на съпруга и на семейния живот?

# 93
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Лично моят мъж започна да спи по-добре от както бебето не се буди с плач.

Що се отнася до секса - в къщи има предостатъчно места за практикуването му   Whistling

# 94
  • Русе, България
Вашето бебче е още много малко, не може от сега да се каже дали като цяло ще спи при вас или не. Като стане на 2-3 и започне да ви подритва спейки на диагонал между двамата, като изгони татко от леглото, защото иска да спи само с мама, може отново да поразсъждаваш върху темата.

O, нещата сигурно ще се променят! Wink За малкия човек има приготвена цяла детска стая, която обаче за момента е ... склад. Надеждите ми са, че към 2-3 годишен вече ще я обитава. За момента обаче по-добра постановка при нас просто няма. Той се буди по 3 пъти на нощ, за да суче; ако трябва всеки един да ставам от леглото дори и само да го взема от креватчето, по-добре да не лягам изобщо. Когато е до мен, го усещам още с първите размърдвания. Ако е в креватчето, това значи да се разплаче и аз едва тогава да се дигна.

Ще си продължа мисълта от писаното дотук. Беб е в креватчето, аз ставам, за да го взема и успокоя. Мъжът ми обаче също го е чул, нали? Това събужда и него. Когато малкият е до нас, се събуждам само аз. Не мисля, че това влияе зле върху психиката на съпруга, дори напротив!
Аз много се радвам на моментите, когато бебчето е до мен, спи си спокойно и бавно се приближава на сън по-близо. Мъжът, като баща на детето, също (би трябвало да) изпитва положителни емоции от този близък контакт.
А пък голяма работа, че вечерта не сме правили любов на леглото, ами сме си послали на пода или на дивана в хола, или... няма да изброявам. Не е страдание да развалиш старите привички, щом това ще ти осигури спокоен сън и тихо бебе.
Ти в предишния си пост беше писала, че приятелката ти си е вкарала автогол и съвместния сън в едно легло не бил от полза за детето й. Защо смяташ така?

# 95
Ами защото тя ми го казва.Но щом свички са доволни в семейство,където това не е проблем тогава ок Peace

# 96
  • София
Не мога да отрека обаче, че споделянето на една стая и легло, има много благоприятен ефект върху моето психическо състояние. Mr. Green

Да, нали  Mr. Green

Също благоприятен - наспани родители, спокойни и щастливи родители.

Който го приема за автогол обаче - да действа по въпроса...ако това е мъка за някой по-добре да не се практикува изобщо.
Така си разсъждавам..

Вашето бебче е още много малко, не може от сега да се каже дали като цяло ще спи при вас или не. Като стане на 2-3 и започне да ви подритва спейки на диагонал между двамата, като изгони татко от леглото, защото иска да спи само с мама, може отново да поразсъждаваш върху темата. Аз все пак си мисля, че е до дете, има такива, които са по-зависими, други които са по-самостоятелни и спанеустройството се нагажда през различните периоди от развитието на детето по различен начин  Wink

ами моето дете е голямо и доста си поспа между нас, понякога и на диагонал заставаше и то не защото искаше само с мама да спи, ми просто се разполагаше напреки върху възглавниците...не изгони нито мама, нито тати, просто го намествахме и си продължавахме съня.

Много са ми смешни такива апокалиптични картини като почнете да рисувате.

# 97

Много са ми смешни такива апокалиптични картини като почнете да рисувате.

Ами не, не са апокалиптични, просто пак казвам до дете е. Не съм върнала сина ми когато и да е искал да спи при нас, но той самия се отказва посред нощ или мъжа ми се изнася от леглото, защото така спи Крис, че е абсурд да сме трима в едно легло, ако ще и най-голямото да е  Simple Smile Не отричам въобще съвместното спане, ние също спахме и с двете бебета до към 4-ти - 6-ти месец, но после големия си отиде в неговата стая, малката пък от самото начало си предпочита да спи сама, дори не е искала да я приспивам, душка си едно одеало и така заспива сама  Wink Иначе и на мен ми бяха любими онези моменти, когато бяха малки бебета и спяха неподвижно гушнати в мама, така също сме наваксали много часове сън  Peace

# 98
  • София
 e като си спала само  до 4-6 месеца съвместно с бебе, как точно може да правиш такива заключения какво се случва като детето стане на 2-3...

# 99
Малкият още спи с нас на спалнята. Но още малко ще го отделим в неговото легло,но разбира се, ще е в същата стая Peace

# 100
Нашето пиленце спа при нас до втория месец.
В началото причината бяха коликите и тогава заспиваше върху моя корем или върху гърдите на татко си. Слава богу това беше за кратко и когато отново го върнахме в неговото креватче, което е успоредно на спалнята и видех как жално ме гледа през пръчките, ми се стопяваше сърцето.
И ... пак го взимахме в нашето легло, само че легнал върху пелена. Баща му викаше: "Ей, пак се уреди в чорбаджийския креват"  Laughing

От третия месец сам заспива в креватчето си и го взимам само на разсънване за първото кърмене и се гушкаме Simple Smile

# 101
В началото не, имаше си отделно легло в нашата стая. Мислехме да я местим в нейната стая на 6мес., но малко преди да ги навърши почна да се буди и честичко да реве по час два всяка нощ  Crazy Понякога минаваше само с полюшкване на кошарката като се пресегна с една ръка, но по понякога се налагаше здраво гушкане за да се успокои. В резултат на което след като заспеше аз повече не можех  Crazy

Накрая почнах да я кърмя легнала, защото заспивах и почти я изпусках. Легнало положение така и не ми стана удобно, но поне е на сигурно място, а и много бързо се унася гушната под мишницата на мама  Heart Eyes Heart Eyes Сега ако след кърмене я върна в кошарката сутрин в 5 ни вдига и няма повече сън. Но ако я оставя в леглото при нас има големи шансове да спи до 6 и половина - 7 и даже в редки случаи спи до 8 та се понаспиваме.

# 102
в началото да, когато не иска да заспи и се чудиш кви дивотии и клоунщини да измислиш та накрая и ти се изтощиш от забавата и заспиваш неусетно  Rolling Eyes

# 103
От самото раждане детето е в нашата стая, но в кошарка, така ми е удобно да ставам през нощта, когато се налага. Никога не е спало в нашето легло. Според мен не е редно детето да спи с родителите си, да е в техните завивки, а и не смятам, че от психологична гледна точка това е добър вариант.

# 104
  • Франция
За сега спи в кошарка в нашата стая. Гледам вечерта да го слагам да спи в неговото легло в стаята му ( тя е долепена до нашата и всичко се чува) и след първото нощно хранене го оставям пак в кошарката до нас, така ако се буди пак ми е по-удобно да го нахраня.

Когато спи в стаята си изкарва 4 часа без да се буди, ако е при нас се буди на 2-3 часа...смятам постепенно да го свиквам да си спи в стаята...А и кошарката скоро ще му стане малка...

Общи условия

Активация на акаунт