Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 708
  • 188
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че връзката между наддаването, спокойствието, развитието и спането в едно помещение е абсолютна измислица.
Моите деца от първия си ден вкъщи са спали в отделна стая и в самостоятелно легло. Наддаваха като за световно, бяха най-спокойните и неревящи бебета, спяха като посечени и изпревариха някои свои връстници в много отношения.
За жалост никога не спали в нашата стая, още по-малко пък в нашето легло, така че не мога да направя сравнение дали щяха да са още по-спокойни, още по-бързо наддаващи и още по-интелигентни, ако са били при нас с баща им.

# 76
  • София
Не знаех, че някой твърди, че са по-спокойни, наддаващи и т.н., ако спят в спалнята на родителите....! Laughing Много странно твърдение... Rolling Eyes Лично аз бих предпочела да е отделно, ако можеше.

# 77
Не знаех, че някой твърди, че са по-спокойни, наддаващи и т.н., ако спят в спалнята на родителите....! Laughing Много странно твърдение... Rolling Eyes Лично аз бих предпочела да е отделно, ако можеше.
В първият пост по темата е изказано подобно предположение. На базата и на моя опит ще кажа, че не намирам такава зависимост.

# 78
Според мен трябваше да има 2 опции за избор в анкетата, защото моя хулиганчо спи в неговото си легло през деня и по-голямата част на нощта, а като се събуди гладен или като беше болен, а също и при зъбоникненето - го взимах при нас...т.е. и спи си в негово легло, но и в нашето  Peace

# 79
До преди няколко месеца си спеше сладко, сладко в кошарата в обща стая с нас.
Но след едно разболяване придружено с висока t го взехме при нас, за да ми е по лесно с компресите по тялото му...та оттогава до днес си спи с нас ooooh!

# 80
Да, аз и мъжът ми спим в едно легло с малката през нощта. През деня си подремва в нейната кошара, но вечер е при нас (с малки изключения) и така ми е по-лесно с кърменето (не че кошарата е много далеч - тя е точно до леглото  Laughing ). Но малката заспива по-лесно при нас, мисля, че така е по-спокойна като усеща нашето присъствие. Макар че тя заема много място и имам чувството, че някой ден ще падна от леглото, заради нея, за мен (надявам се и за таткото) е приятно да сме заедно.  Simple Smile

# 81
И двете деца си спят в леглата,като преди се е случвало каката ако има висока температура да спи при нас,откакто бебето се е родило не е спинкала никоя от тях на нашата спалня.

# 82
Да, делим семейната спалня Simple Smile.

# 83
  • Русе, България
Откакто започнахме да си лягаме мама, тати и бебе заедно, всички спим по-добре и се наспиваме през нощта. Чудя се на себе си с какъв акъл първите две седмици се мъчихме да го приучим да спи сам в креватчето, като е толкова по-хубаво да се гушкаме! Денем спи по-често на ръцете ми, отколкото в легълцето, а следобед обикновено двамата си полягваме на спалнята за сладка дрямка.

Да допълня, че се върнах да прочета какво е писано в началото на темата, и ми хрумна нещо, за  което и преди съм си мислела: има не малко хора, аз лично имам доста такива познати, които спят в едно легло с домашния си любимец (куче, котка). Преди години и аз спях така с една мила писанка. Някак не мога да си представя, че в определен момент допускаш животно да спи при теб, а в следващия - искаш да изгониш собственото си дете от леглото си. Така си разсъждавам..

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 12:17 от Pyjamka

# 84
  • София
В началото, първите 2 месеца, се опитвах да го науча да си спи сам в креватчето..но се будеше толкова често, че реших, че и за двама ни ще е по-лесно, ако спим на едно легло. Така и кърменето беше без проблеми, успокояваше се за броени минути...
От тогава направо съм друг човек, наспивам се, както и малчо и света е прекрасен  Mr. Green

# 85
До 1годинка спяхме в една стая, но в нашето легло да съм го взимала 2-3 пъти максимум, след това се преместихме в нов апатраменто и от началото той почна да спи в неговата стая Peace
Евентуално по някога когато сме си в къщи на обед спи при мен в леглото, но вечер винаги в неговото Peace

# 86
Мисля, че връзката между наддаването, спокойствието, развитието и спането в едно помещение е абсолютна измислица.
Моите деца от първия си ден вкъщи са спали в отделна стая и в самостоятелно легло. Наддаваха като за световно, бяха най-спокойните и неревящи бебета, спяха като посечени и изпревариха някои свои връстници в много отношения.
За жалост никога не спали в нашата стая, още по-малко пък в нашето легло, така че не мога да направя сравнение дали щяха да са още по-спокойни, още по-бързо наддаващи и още по-интелигентни, ако са били при нас с баща им.
Споделям същото мнение,нашето дете и то беше така и все още е .

# 87
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И аз мисля така.
Не мога да отрека обаче, че споделянето на една стая и легло, има много благоприятен ефект върху моето психическо състояние. Mr. Green

# 88
Да, от 5 месец е в нашето легло, тъй като много се будеше и плачеше, а след това съединихме леглата и сега пак е все едно сме в едно легло, но тя си е на нейното! По-лесно е за мен да я завивам, проверявам, а и по-спокойно за нея, винаги може да ме докосне.

# 89
  • София
Не мога да отрека обаче, че споделянето на една стая и легло, има много благоприятен ефект върху моето психическо състояние. Mr. Green

Да, нали  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт