Спите ли съвместно с бебето/детето?

• 32 712
  • 188
  •   1
Отговори
# 60
  • BG
Когато баткото беше на месеци, живяхме една година в много студена квартира, която не можехме да стоплим пожизнено. Затова започнах да го взима при мен, за да го топля. След това го отчетох като голяма грешка, защото после сигурно  до ученик ( не помня вече точно) ставаше през нощта насън и се мушкаше между нас, дори и ние спряхме да го усещаме. Просто по някое време се събуждах и го намирах я в краката си с неговите към лицето ми, я върху главата си...Що ритници отнесох... ooooh! Спейки, ръката ми сама го напипваше и като усети голо гръбче, завивах с първото, което ми попадне. Беше ми омръзнало адски. Сега е в 10 клас и така ми се иска да го нагушкам, но не дава..! Затова чакам сега мъничкото да се роди и мисля да не правя пак тази грешка, но не си обещавам.

# 61
Моята дъщеря си спеше в кошара, долепена до нашето легло. През нощта ставах да я накърмя за 20-тина минути и после си лягах. До такава степен бях свикнала с тоя ритъм, че сутрин се питах дали тая вечер сме се кърмили. Вземала съм я и в нашето легло, но много рядко - просто ме беше страх да не би без да искаме да я нараним.
А от първи клас си имаше стая и си спи в нея сама. Това беше нейното желание.

# 62
Спи в легло долепено до нашето. В началото си спеше в кошарата, после започнах да я вземам през ноща. Първите 3 месеца се будеше нощем да яде по 2 пъти на нощ, но после се приспивахме поне час и половина и приспиването с гушкане за мен бе по-добрия вариант от носене, защото имах много вътрешни шевове и цял месец след раждането ме болеше като стоя права. Така се премести между нас, беше ни много добре, но в един момент стана много шувраклива и ме хвана страх да не падне от спалнята, примерно сутрин като татко й стане за работа. Махнахме пречките на кошарата и спи от моята страна. Определено й е добре, сутрин идва при мен да се гушкаме, цока малко и пак заспива и така си откарваме двете до късно гушнати. Само ако е болна се премества още през ноща в нашето легло или я мъчат зъбки. Снощи например я взех към 10 да си цокне и съм заспала. По едно време се събуждам и гледам Стефани се търкаля с чувалчето към легълцето си. Явно й е добре там.

# 63
Бебето спи при мен, а каката при татко си. Определено ми е приятно да си гушкам бебо нощем, а да не говоря за удобството при нощното хранене.

# 64
Бебо е на 4 месеца и от месец вече спи в леглото при мен,а татко му в другата стая.Но това е единствения начин да дремна малко и аз.Спи много неспокойно,постоянно търси да суче,използва ме като биберон  Laughing Още в родилното ми казаха да сложа бебо при мен на леглото да спи.Като се прибрахме го слагах в неговото легълце прилепено до нашата спалня.Но имаше много колики и от тях въобще не спеше и заспиваше на ръцете ни и не смеехме да го слагаме в леглото,че да не го събудим.Сега денем спи в неговото си легълце,а нощем при мен  Peace

# 65
  • София
Явно това зависи главно от това кой какви проблеми е имал със спането на бебето... Laughing
Като бебе дъщеря ми си спеше по цяла нощ и затова спа в кошарка в нашата стая само до 5 м. възраст единствено, за да сме спокойни, че ако нещо се случи (давене, задушаване и т.н), ще я усетим. После по препоръка на педиатъра я преместихме в нейната стая и стана съвсем без проблем. Peace
Когато й никнеха кътниците обаче ни измъчи с честите буденета нощем (през деня нямаше проблеми) и за да дремнем ние поне малко се принуждавахме понякога да я взимаме в нашата спалня в леглото ни. В началото спеше м/у нас двамата, а после се научи да ме гони, за да остава сама с татко си нашироко! Laughing Понякога пък той ходеше да спи при нея на диванче! Лошото е, че се научи да симулира и се наложи после да се отучва от тези театри... Twisted Evil Но и това стана за 2-3 дни. Peace

# 66
Спинкаме си тримата. Rolling Eyes Отначало си спеше в неговото легло, но към годинката нещо му стана и взе да се буди през час. пробвах да го преспивам и да го местя ама не стана и затова го преместих при нас. От тогава спи непробудно! Grinning

# 67
Спинка си в кошарка до нашето легло. В началото исках да спинка до мен, но ме е страх, че таткото ще я затисне Crazy

Първите 3 месеца просто я оставяхме в кошарката вечер, тя ни се ухилваше до уши и си заспиваше самичка. От скоро почна да реве като я оставяме в кошарката вечер, но с бял шум, държане на ръце и галене по главицата се успокоява и така я оставяме. После си заспива сама. Не може да заспи докато сме се вторачили в нея, явно сме й много интересни  Heart Eyes
В този период не искаше да яде нощем - в началото заспиваше към 12 и правеше паузи до към 5-6, след това си измести напред вечерното заспиване.

Мислехме да я местим в нейната стая на 6 месеца, но откакто стана на 4 месеца почна да се буди нощем да похапва. Проблемът е, че не реве. Просто се върти бясно в леглото, суче си пръстите, гризе завивката, понякога измърморва нещо. Рядко е от зъбките, обикновено е гладна - напапква се добре и заспива. Ако я преместим няма да мога да я чувам като е гладна.

Сутрин честичко си я вземам след папкане да си спинка до мен, но вече много се върти и не може да се наспим, а и все се пробуждаме да не я затиснем. През деня обаче си нанкаме съвсем спокойно на дивана двете.

# 68
Привет. Hug
Мисля като Бу. Simple Smile
С баткото спазвах някакви си правила...и се измъчих.... Crazy сега бебка спи до мен още от началото.Наспиваме се и двете както и е сита.Нямам терзания по отношение на това кога ще я оттуча.
За всичко си идва точното време а и тя сама ще покаже.. Laughing

# 69
И с бебето и с каката спим в едно легло, от самото начало, та и все още. Simple Smile
Таткото спи, на легло долепено до нашето.  newsm65

# 70
Вече е 2мата юнака спят с мен на спалнята. Напоследък бебо сутрин си поспива до 10 часа, като ме усети и като си посуче- "нанина до къснина" (съответно и аз) Party

# 71
Лично аз не одобрявам спането в нашето легло защото свикне ли веднъж няма отучване спинка си само в неговото си легло което сме разположили така че дори да не може да ни вижда за да си свиква да спи сам само през деня го слагам на спалнята или на шезлонга в хола за да променя малко обстановката  Wink

# 72
Моето бебе си спи в леглото, но заспива на ръце или докато го кърмя. Когато имаше колики и сега когато е по-неспокоен заради зъбите, го вземам при нас. Проблема да спи при нас е, че леглото ни е тясно и постоянно се страхувам да не го смачкам . Обратно на Бу, аз по- не се наспивам, ако е при мен. Не мога да се отпусна!

# 73
  • София
Ох..., и аз не одобрявам спане в нашето легло и за голямата писах, че никога не е спала при нас, освен в крайни случаи на болка (кътниците като растяха), но сега с новото бебе, направо няма спане нощем, когато аз съм на смяна (редувам се с мъжа ми, когато му е възможно, за да се наспивам по малко и аз), ако не сложа бебето до мен в леглото ни... Sad
Вярно, малка е още, но ме е страх, че ще свикне така и после ще е голям проблем... Някой има ли опит с първоначално спане в общото легло и после отучване...? Rolling Eyes Или както почне, така си карате...?

# 74
  • София
"Голямата" кака от малка спи при баба си.
Като бебе спеше по-скоро отделно.

Бебчо спи при мен и се кърмим. Добре, че ни е голяма спалнята и таткото се смества при нас. Mr. Green
Но все още ме е страх да не го затисна.

Общи условия

Активация на акаунт