Може би преди 2 години и аз бих реагирал като повечето - с недоверие към Библията, търсейки нещо повече, нещо различно. От личния си опит - от това, което преживях и продължавам да преживявам мога да кажа, че всяка дума в Библията е вярна- потвърдена в живота ми и в живота на хората около мен. Всяко начало е трудно. Не е никак лесно човек да повярва- още повече пък тук във форума. По темата може да се изпише още толкова, но траен ефект не знам нали ще има. Ще спомена само Откровение от 1-ва до 3- глава.- обръщението към 7 църкви. Това може би не е най- правилния пример, за човек започващ да чете Библията, но разсъждавайки може да си отговорите на доста зададени въпроси. Всеки един в даден момент поради една или друга причина се намира в някоя от тези църкви. Към кои има забележки, как да се поправят и какви ще са последствията може да ги прочетете.
Времето , в което живеем е в последната 7 църква.
Откровение 3 глава.
14 До ангела на лаодикийската църква пиши: Това казва Амин, верният и истински свидетел, начинателят на всичко, което Бог е създал.
15 Зная делата ти, че не си студен нито топъл. Дано да беше ти студен, или топъл.
16 Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.
17 Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че ти си окаяният, нещастен, сиромах, сляп и гол,
18 то съветвам те да купиш от Мене злато, пречистено с огън, за да се обогатиш, и бели дрехи, за да се облечеш, та да се не яви срамотата на твоята голота, и колурий, за да помажеш очите си, та да виждаш.
19 Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш.
20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.
21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.
22 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.
Искам да наблегна на болтнатото. И така ако е истина дадено нещо то трябва да се случи.Връзката причина- следствие. Така че тези, които все още се лутат нека поискат Христос да им се разкрие- да отворят вратата и да вечерят с него. Това е начина човек лично да се убеди. Иначе винаги ще търси нещо повече, ще се оставя да бъде манипулиран -живота ще му премине в едно постоянно търсене и лутане.