Примерна схема за захранване - 21

• 31 308
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
  • София

Домашно ли? Mr. Green

Change, имаш едно питие от мене дето ми повдигна духа Grinning Аз мислех, че съвсем съм се вдебилила от нечленоразделното общуване с един събеседник и постоянното висене в къщи Crazy
А за закуската, ами да... имаш право че е солена сутрешната закуска. Т.е. не че е задължително, но действително има някаква такава закономерност - и в менюто на възрастните включително.
Що се отнася до следобедното хранене само с плод - аз това не го чаткам много, защото нали навсякъде пише, че ако няма каша не може да се счита за заместено хранене? Thinking

# 736
  • София
...
Някой ще ми каже ли по колко риба трябва да се дава? Като месото ли- 15-тина грама на ден и с всеки месец да увеличавам или? И колко често?

Орехи като се въвеждат печени или сурови?
Ами, ако никой не знае за рибата, кажете поне вие по колко давате- гунди, тони...
За ябълката знам, че не се дава съвсем сурова, но докога? Заради пектина беше. Сега не мога да намеря това инфо от къде го имам и да видя до годинка ли, до кога не се даваше.

# 737
Момчита освен банани и ябълки какви други пресни плодове мога да давам?Портокали може ли да изстисквам със сокоизтисквачката?
Круша, моята мома я обожава. За портокалите/мандарините въпроса май е относителен, на нас педи-то ни ги е дала като 4ти плод (круша, ябълка, банан - всичките сурово пасирани), като изцеден сок, като се махат всички парченца останали след цеденето, тоест цеди се още веднъж самия сок. Малката като ме види да ям мандарина ококорва ей  Shocked такива очи, и съм й изтисквала сокче по малко в устата, а баща й като по смел й е давал да си смуче направо от парченце. Не е имала проблеми със стомахчето.

# 738
Oki4, соррри имам жесток зъбобол от няколко дни и ми се мъти мозъка, ето инфо за рибата, коеот имам от Косето иначе аз давах едни пюрета на Гербер, по половин бурканче, май нямаше много риба в тях
РИБА
Възраст
- 8-10 м. е най-често срещаната препоръка
- след 1 год. при алергична обремененост или лична преценка
- няма основание за отлагане на рибата с цел предпазване от алергия (за разлика от други храни)

Захранване
- както всяка нова храна: в продължение на 3-5 дни (от 1-2 лъжички до пълната доза за възрастта)
- най-подходящи са 'белите' видове риба (хек, мерлуза, треска и пр.)
- алергична реакция може да се прояви както към рибата изобщо, така и към конкретния вид риба

Количество след захранване
- количеството на рибата е колкото на месото за възрастта
- след 1 год. рибата може да бъде малко повече от месото (напр. вместо 50 г месо може 60-70 г риба)

Колко често
- рибата е алтернатива на месото в детското меню (редува се с него)
- 1-2 път седмично до 1 год. (зависи от педиатричните школи и традициите)

За домашните пюрета – точно за рибата може би не е удачно за дете под 1 год., въпреки че съм привърженик изцяло на домашната храна. Освен ако има вариант да се купи био-риба.

Сьомгата е мазна риба, тежка е за нежното стомахче.
Съединителната тъкан и мазнините в белите видове риба са по-лесносмилаеми.

Живакът не е проблем при сьомгата.
Това се отнася за едрите хищни риби като акула, тон и подобни.

Не е проблем, че е купена от магазин - зависи дали е от свободен улов или изкуствено отгледана в рибарници.
От това зависи съдържанието на ценните Омега-3 ненаситени мастни киселини.

Относно нощните хранения, не се притеснявайте ще престанат рано или късно, при моят син, както вече писах, беше мнооого скоро.   

# 739
Момичета, позволих си да пусна новата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471369.new#new

Общи условия

Активация на акаунт