За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета,дядо хаджия,имам около 400 гр. кълцано пуешко месо,какво мога да направя с него?
Мисля си,че ако направя кюфтета ще останат сухи.

Ами то каквото и да направиш ще е сухо месото, затова дай да го омазним. Или прибави малко сланина или някаква друга мазнина в сместта за кюфтетата, или пък да речем го направи на сърми с по мазна смес, или пък на каварма и т.н.

# 646
  • София
Аз се сещам за купчинките на Лабрекс  Peace
Ако все пак искаш кюфтенца, можеш да ги омешаш с повече лук, настърган картоф, бекон........ въобще за импровизираш. Можеш да ги направиш и в гюведжета. Като основа ги сложи приплеснати нагоре по стените. Тогава можеш да ги напълниш с каквото искаш от типа изчисти хладилника. Така няма да станат сухи  Peace

# 647
Момичета,дядо хаджия,имам около 400 гр. кълцано пуешко месо,какво мога да направя с него?
Мисля си,че ако направя кюфтета ще останат сухи.

Ето ти едно предложение:

Разбиваш едно яйце с вилица, добавяш 3 с.л. майонеза, 2-3 с.л. нишесте, малко сол, черен пипер, размесваш до гладка консистенция и смесваш с накълцаното месо.Оставяш в хладилника, колкото повече, толкова по-добре, може и ден да стои, като нямаш време и по-малко може, важното е месото да се маринова. Нагряваш олио в тиган, с лъжица гребваш от сместа, пържиш от двете страни и стават страшно сочни и вкусни кюфтенца. Правя ги обикновено с бялото месо от кокошка, защото ни е сухо.
Ако посочените количества за сместа са малко за количеството месо, добавяш от всичките компоненти, така че месцето хубаво е объркано в тая смес.

Като съм много пъргава Wink, пропуснала съм - 100-ина гр- кашкавал се реже на дребни кубченца и се обърква с месото в сместа.

# 648
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
дядо хаджия,abet,labrex,много ви благодаря!Записах си всички идеи.
За днес се спирам на предложението на labrex.Сместа дори вече се маринова в хладилника!Кашкавала може и преди пърженето да добавя,нали? (Че в момента нямам,а с бебето не ми се излиза.)

# 649
дядо хаджия,abet,labrex,много ви благодаря!Записах си всички идеи.
За днес се спирам на предложението на labrex.Сместа дори вече се маринова в хладилника!Кашкавала може и преди пърженето да добавя,нали? (Че в момента нямам,а с бебето не ми се излиза.)

Може, да, няма какво да му стане. А ТУК може да видиш какви стават. Може и малко горчица да сложиш в сместа, ако обичате. Отдавна я правя тая рецепта и все става много вкусно.

А докато търсех "моята" рецепта, попаднах на тая, в която са правени без кашкавал, явно и така стават.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 12:19 от labrex

# 650
  • Дива Индия
Синът ми пребуледува пневмония и бих искала да му помогна да поукрепне. Той не яде никакви плодове освен банани и за това реших да му давам мед. Но и това не обича особено, поради което ми хрумна да добавям мед в чаша кисело мляко. Поне мляко обича. Въпроса ми е:/ Губи ли меда полезните си свойства, когато е добавен в кисело мляко. Благодаря Ви за отговорите.  bouquet

# 651
...Губи ли меда полезните си свойства, когато е добавен в кисело мляко. ...

Не мисля. А колко е голямо детето? Можеш да пробваш да му мажеш филия с краве масло и мед - страхотно е. Също можеш да му правиш медовина Peace.

# 652
   Jumanji,меда губи свойствата си (хем придобива и лоши такива),когато се подлага на топлинна обработка.
   Колкото до съчетанието му с киселото мляко...........Мисля,че си запазва свойствата.Може само почитателите на разделното хранене да кажат нещо по-различно.

До допълня Полина..Можеш да правиш на детето филия със сусамов тахан и мед.Много и вкусно!Хем и полезно. Simple Smile

# 653
  • София
Синът ми пребуледува пневмония и бих искала да му помогна да поукрепне. Той не яде никакви плодове освен банани и за това реших да му давам мед. Но и това не обича особено, поради което ми хрумна да добавям мед в чаша кисело мляко. Поне мляко обича. Въпроса ми е:/ Губи ли меда полезните си свойства, когато е добавен в кисело мляко. Благодаря Ви за отговорите.  bouquet

Не няма да загуби свойствата си меда в киселото мляко.

Препоръчвам ви да му пасирате и фурми - много са леки и приятни и са много витаминозни. В подписа ми има линк към блога ми там съм публикувал сладко от фурми - от там може да разберете как за ги пасирате (става въпрос за тези сухите фурми, които ги продават у нас). Правих го специално за внучката, щото тя с нейните ангини вече ми писна и трябваше по препоръка на лекар да я накарам да яде и сусамов тахан за да и изчистя гърлото. Тази рецепта има и промяна. Вместо глюкоза добавихме карамелизирана захар, която е особено полезна като дезинфекциращо средство и сок на един лимон за предовратяване на гаденето (то щото тя моята внучка дето е първообраз на инат, овен, скорпион, и още не знам какво си) дотам се беше докарала.

Отделно "чичо докторка" ни беше дала рецепта за бонбони от карамелизирана захар, сусамов тахан и лимон - ама ние не стигнахме до нея, щото "сладкото" от фурми оправи тоя път работата.

# 654
Правих тази супа

Цитат
Гъбена супа със сметана!!

300-400гр. гъби
1 морков
1 гл.лук
1-2 картофа
2 бульона
копър
1 с.л.брашно
1 малка  коф. заквасена сметана

Задушавам лука и брашното, добавям около 2 литра вода (ако се наложи ще добавите), гъбите (или смляни в блендер, месомелачка или ситно нарязани), моркова и картофа рендосвам на едрото ренде  и добавям подправките. Всичко ври около 40мин. , добавям сметаната и като заври свалям от котлона
Получи се но защо след като завря се покри с бяла пяна?Къде сбърках?

# 655
  • Варна/Лондон
Аз пак тук с въпрос  Blush Остана ми тесто за пица по рецепта на пеп-4o и  се чудя как да го оплозотворя. Имам варено пилешко месо, топено сирене, кашкавал и си мислех нещо като калцоне с много плънка да спретна. Въпроса е , че не съм правила до сега, а и освен пица/ по рецепти от тук/ с тесто нищо не мога да правя...Ако имате и други идеи какво да приготвя от тези продукти ще се радвам да ги споделите.  bouquet

# 656
Джеронимо,мекици? Rolling Eyes

# 657
  • София
Някой има ли идея от къде мога да купя шоколад за готвене? Трябва ми по-голяма разфасовка черен шоколад, а защо не и бял Simple Smile

# 658
Ако не е спешно-Метро? Rolling Eyes

# 659
  • София
Благодаря! Simple Smile И Метро става, е искаше ми се да е на по-удобно място, но какво да се прави. Там на щандовете за захарни изделия ли се продава? Толкова пъти съм минавала, а не съм го забелязвала ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт