Великденски пости 2010 !

• 58 902
  • 630
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Предлагам на вниманието ви календар на Великите пости за 2010 година:

ЗАПОМНЕТЕ !!!

Поста не е само лишаване от храна, това е само едно от изискванията.
Българската православна църква строго забранява постенето от хора с здравословни проблеми, бременни жени, кърмещи майки, малки деца и други, които трябва да спазват определен хранителен режим

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 12:17 от дядо хаджия

# 16

tinky-winky, тази седмица през всичките дни (дори сряда и петък) се разрешава мляко, млечни произведения, яйца и риба!

Ура!

Ще хапнем рибка и тази седмица, пък после ще му мислим.

ЗАПОМНЕТЕ !!!

Поста не е само лишаване от храна, това е само едно от изискванията.
Българската православна църква строго забранява постенето от хора с здравословни проблеми, бременни жени, кърмещи майки, малки деца и други, които трябва да спазват определен хранителен режим

А е вярно, че постенето не само с храната. Така, че хайде да бъдем и по-добри в мислите и действията си!

# 17
zdraveite vsi4ki i az se vklu4vam s ogromno jelanie ,za parvi pat ge postia.kasmet na vsi4ki nas                   

# 18
и аз съм се ентусиазирала и ще следя форума (за 1ви път ми е Simple Smile) )

# 19
Zdraveite pak,

az imam edin vupros Simple Smile Ne se li padat mnogo dulgo postite tazi godina? Probroih 55 dni, a niakade 4etoh 4e ne biva da se posti pove4e ot 40 dni.

Lek den na vsi4ki!

# 20
  • София
Zdraveite pak,

az imam edin vupros Simple Smile Ne se li padat mnogo dulgo postite tazi godina? Probroih 55 dni, a niakade 4etoh 4e ne biva da se posti pove4e ot 40 dni.

Lek den na vsi4ki!

Седем седмици. Винаги са си били толкова. Всъщност истинските пости са шест седмици (40  дни - защото през два от дните на благовещение и цветница се позволява риба), защото през първата седмица се разрешава да се яде мляко, яйца и риба.

Впрочем знаете ли, че морските дарове (като миди, раци, скариди и т.н. без рибата в някои дни) се водят за постни храни.

# 21
  • София
Привет на всички!
За тези пости се записвам и аз - мерак ми е да опитам - и с храната, и с лошите мисли(въпреки времената, в които живеем!), но от чашка винце веднъж седмично и "третото"  Embarassed май няма да мога да се откажа... Simple Smile
Радвам се, че ще правя това за пръв път в общество Simple Smile   Така се чувствам подкрепена.
Мисля да давам идеи и да черпя такива Simple Smile
Успех на всички    bouquet

# 22
  • София
Привет на всички!
За тези пости се записвам и аз - мерак ми е да опитам - и с храната, и с лошите мисли(въпреки времената, в които живеем!), но от чашка винце веднъж седмично и "третото"  Embarassed май няма да мога да се откажа... Simple Smile
Радвам се, че ще правя това за пръв път в общество Simple Smile   Така се чувствам подкрепена.
Мисля да давам идеи и да черпя такива Simple Smile
Успех на всички    bouquet

Нямате проблем да пиете по чаша вино (че и повече) в събота и неделя. Стига разбира се да не се прекалява.  Wink

# 23
mnogo obi4am sladi4ko ne moga bez nego,kakvo da si hapvam niakoi znae li.moje li med,a i hlebnite negica zabraneni li sa.prostete za nevejestvoto,ama mie za parvi pat smile3521

# 24
  • София
mnogo obi4am sladi4ko ne moga bez nego,kakvo da si hapvam niakoi znae li.moje li med,a i hlebnite negica zabraneni li sa.prostete za nevejestvoto,ama mie za parvi pat smile3521

Може да ядеш сладко, има различни сладкиши, постен шоколад и т.н. Медът е разрешен. Хлябът не е забранен, само внимавай, защото има разни франзели, питки и т.н. които са с мляко и яйца. Стандартният хляб, който е разпространен по магазините е постен. Маята е разрешена! Гевреци също може.

По време на коледните пости се опитах да събера всички въпроси на момичетата на едно място в един блог - http://brazilka.blogspot.com/ Щом ти е за пръв път мисля, че ще ти е полезно да погледнеш някои съвети. Разбира се, ако имаш още въпроси питай. Сега като погледнах блога и се подсетих, че не съм го актуализирала от края на миналия пост Embarassed От днес ще се захвана да кача малко рецепти.

# 25
  • Popovo
   Здравейте на всички. Виждам,че този път има и новички.
          Добре дошли!

Имам едно предложение, ако искате на първата страница ще наредя, всички рецепти и материали който напиша те. Бразилка ако не възразяваш да кача и линк към твоят блог в началото за да може всички да го намират по лесно.Само ми помагайте,за да мога по-лесно да се справя и да не пропусна нещо. Peace

# 26
Аз не постя, но съпругът ми да. Затова ще хвърлям по едно око при вас, че по някое време се изчерпвам откъм рецепти.

# 27
blagodaria ti brazilka za pomoga mnogo si mi polezna i dobri4ka

# 28
  • Варна
Здравейте! И аз се записвам при вас. Вече започнах да си събирам рецепти, ще се радвам да обменяме идеи  Peace

# 29
vleznah v tvoi blog  stahotna rabota si svarshila.obojavam da gotvia taka 4e ge y4astvam s novi recepti.a da i oge nego abe otslabvali se po tozi na4in ako sam striktna 4e imam nyjdi4ka.

Общи условия

Активация на акаунт