Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 61-ва тема

  • 120 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 5 176
rossonera , може ли рецептата за пилето с лимон?

Може разбира се. Заповядай.

Лимоново пиле по рецепта на Мари Бароун/ Marie Barone's Lemon Chicken

Продукти: 1 кг. пилешко месо, 1 с.л. вино „Шери”, 1 с.л. соев сос, 1/2 с.л. сол, 2 яйца, 1/4 ч.ч. царевично нишесте, 1/2 ч.л. бакпулвер, за соса: 1/3 ч.ч. захар, 1 с.л. царевично нишесте, 1 ч.ч. пилешки бульон, 1 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. сол, 1 лимон (на резени), 2 с.л. олио, допълнително: 1 ч.ч. олио (за пържене на пилето)

Приготвяне: Нарязваме пилето на порции или хапки. Смесваме шерито, соевият сос, солта и с тази марина заливате пилето. Оставяме в хладилник за около 30 мин.-1 час, да поеме. В малка купа разбиваме яйцата, царевичното нишесте и бакпулвера. В дълбок тиган – уок (или обикновен тиган), загряваме чашата олио (повече или по-малко, колкото прецените) и запържваме добре в него овкусеното месо, което е престояло с марината, оваляно в разбитата смес с яйцата, нишестето и бакпулвера. Отделно в малка купа смесваме - 1/3 ч.ч. захар, 1 с.л. царевично нишесте, чашата пилешки бульон, лимоновият сок и 1 ч.л. сол. Объркваме добре и добавяме резенчета от лимона. Загряваме отново тигана, слагаме в него 2 супени лъжици олио. Бавно и внимателно добавяме лимоновият сос. Бъркаме, докато не се избистри. С този сос заливаме пилето и сервираме.

Моите забележки: Аз нарязах пилето на хапки. Нямах шери, но сложих българско домашно вино. Пържих не в уок, а в обикновен тиган. Всичко останало направих точно по рецептата и стана много вкусно и сочно пиле.

Добър апетит!

# 361
  • Мнения: 154
Тук както винаги е много уютно и вкусно!
Пилето на rossonera звучи много обещаващо и ще се пробва в най-близко време. Толкова са нещата, които съм си набелязала, че се чудя кое по-напред да направя!

от мен пълнени калмари с маслини, спагети

# 362
  • Мнения: 0
ОХХХХ момичета аз съм на диета, обаче като ви гледам направооо....
Прекрасни Crazy

# 363
  • Мнения: 2 815
.... и наскоро си преведох всички рецепти на Мари, които са дадени в официалният сайт на сериала.
Много интересно, пилето ще се пробва обезателно   bouquet.
А из между дадените рецепти да има за кенелони?
Имаше една серия с едно хлапе което правеше напук на Рейманд и си отхапа последния канелон, не го хареса и го изплю......от както я гледах тази серия, тези канелони не ми излизат от акъла, та ако имаш рецептата,много  моля  Praynig.
Ох, а  за тортите й  Praynig?

# 364
  • Мнения: 613
Нашата вечеря
Пилешка салата

тиквички със сирене на фурна.
 
И порциите

# 365
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076



ето и рецептата за шокомъфините
Mr. Green



iren5 , много ми харесва идеята салатата да е в ябълка  Hug

# 366
  • Мнения: 9 785
Мини питки-розички от мен Laughing:

 

# 367
  • Мнения: 718
Ще помоля Суперминт за рецептата на превъзходно изглеждащата супа и Джиа за изкусителните пълнени калмари, отдавна се каня да правя и двете неща Peace

Лабрекс, страхотно меню! Hug

# 368
  • DE
  • Мнения: 971
У нас днес
Пилешки дробчета с бира и шоко бисквитки





Спокойна вечер !

# 369
  • Мнения: 1 117
от мен едно мъничко тортенце  Simple Smile

# 370
  • Мнения: 154
Felicidad, рецептата за калмарите е от сп. Cocina facil и на мен много ми допадна.
Заповядай:

Пълнени калмари с маслини
Продуктите са за около 8 калмара (малки)
2с.л ситно нарязани черни маслини
3с.л. галета
1 белтък
1винена ч. бяло вино
4 скилидки чесън
магданоз
босилек
300 гр. пасирани домати
зехтин
спагети или друга паста
Приготвяне: Калмарите се почистват внимателно, отделените пипала се нарязват на ситно и се запържват за около 5 мин. заедно с 2 скилидки нарязан чесън в зехтина. Заливат се 1/2 ч. вино и се оставя виното да се поизпари. Сваля се от огъня и се прибавя галетата, нарязаните маслини, нарязания магданоз и белтъка, посолява се на вкус. С тази смес се пълнят калмарите, като не бива да са много пълни, защото при готвенето се свиват и е възможно да се пукнат. Защипват се с клечка за зъби. Напълнените калмари се запържват от всички страни в зехтин. Слагат се останалите 2 скилидки нарязан чесън, 1/2 ч. вино, оставя се да поври малко и се добавят доматите. Ври около 30мин. Подправя се с босилек. Спагетите се сваряват и отцеждат. Калмарите се вадят от соса. Спагетите се объркват с доматения сос.
Забележка: Аз лично не ги варих калмарите 30 мин в доматения сос страх ме беше да не станат жилави, а около 10тина и след това оставих соса да се посгъсти.
Добър апетит!

# 371
  • Мнения: 718
Gracias por la receta, Gia!  Hug

# 372
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами снимки бол ама днс сме на кьополу,салата с крема сирене и мезелъци
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532571
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532570
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532573
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17532577
В момента пека хляб в новата придобивка,ако стане ще ви го снимам  Peace

# 373
  • София
  • Мнения: 8 502
...
В момента пека хляб в новата придобивка,ако стане ще ви го снимам  Peace

Ааааа ще стане ще стане - сигурен съм аз.  Laughing

# 374
  • Мнения: 912
Здравейте....приготвили сте невероятни неща браво на всички  smile3501 smile3501 newsm51
...тия дни да си призная много ме мързеше да снимам  Embarassed....затова нямам снимки от свинските шишчета,крилцата на скара,картофена салатка,телешките кюфтенца, шпроти с пушен кашкавал...... Wink
Ето тези от последните два дни....
зелена салатка,
фондю със сирена,
и порцийката към която имаше риба пангасиус.
един измислен десерт,
супа топчета,
мусакичка  Peace

labrex ,този бърз CRAZY CAKE ме плени...,записах си рецепта  и тези дни ,ако стане сполучливо ,ще докладвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт