Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 61-ва тема

  • 120 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 1 762
Леля Ог,  Embarassed благодаря ти за хвалбите. За мен са огромен комплимент. Особено от теб   bouquet

# 451
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
merydit сподели как правиш сместа за пържените филийки, че моите не изглеждат така Praynig

# 452
  • Мнения: 22 867
Аз докато отговоря виждам ,че майсторката се е появила  Wink

Появила се тя, майсторката Wink, ако не беше налетяла преди години на форума случайно, та да я втурне в готвенето, голяма майсторка беше - нито готвеше, нито обичаше да го прави, за загубено време го имаше. Ама тук подстрекателка до подстрекателката и един такъв ентусиазъм блика, че не е възможно да не се зарази човек. Родната ми майка ми се чуди доста време какво ме е прихванало, та съм се разготвила. А сега се съветва с мен, представяш ли си! Чак на смях ме избива, защото тя си е добра кулинарка, а мен пита. Grinning

abet, какво се чудиш, ами за похвала си, я се върни си погледни снимките, дето си подредила! Grinning   bouquet
Всички са за похвала тук!  chef  bouquet
Само  esy и Лоис много не ги хваля, защото те пък с тия снимки като от худ.галерия ме оставят направо безмълвна.   chef  bouquet

# 453
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Леля ОГ, писах ти едно дълго съобщение на лична, да не спамя тук Simple Smile.
Аbet, Аелис, Иланг-иланг, Вивиан, Краси.мира, Merydit, много апетитно, красиво и подстрекаващо при всички ви. 

# 454
  • Мнения: 521
   Здравейте мацки и един Мацок! цял месец вече не съм влизала в темата и много ми липсвахте, но компа беше много болен  Joy Joy
Едва днес успях на бегом да прегледам цели 4 теми и ми направи силно впечатление,че много сте вдигнали нивото. А и нови таланти се появяват на хоризонта. Особено съм впечатлена от Tracy_t. Моите адмирации за ветераните Еси, Лоис, Танита, двете Мариети, Полин_а, Пеп4о, Находката, Ася, Лабрекс, Селма, Аелис, Бении, дядо Хаджия, / моля да ме извинят неизброените/,  на които се възхищавам и продължавам да си "крада" по нещо от всеки.
Голяма прегръдка за всички  Hug Направи ми впечатление и друго Лабрекс продължава/ както и преди/ да показва разни вълшебства, на които никой нормален човик не би устоял. Ама пролет идееее! Laughing  Та  питам ви кое ще ми е по-еФтино: да сменя гардероба или да хвърля някое килце  ooooh! или Лабрекс да кротне за известно време? Ако трябва и анкета ще пуснем ....Във време на криза - изкушения, хляб и сол няма ли?.../ами ядат пасти/
      Това в кръга на шегата, мацки! Радвай ни Лабрекс, ние чакаме  Simple Smile

        Приятна вечер на всички и до скоро

Направо се изчервих, благодаря много.
Най -сетне успях да се включа и аз.
Сега пак ще има да разглеждам доста, но да пусна малко снимки, че се натрупаха много.
Ябълков щрудел                                                      Бейгъли
        

Пица, два вида (всъщност бяха 4, но съм снимала само двете)



Едни сладки с мармалад вътре


Пускам сега това и отивам да ви доразгледам и открадна някоя идея  Hug

# 455
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 060
Бърз пилешки пастет.
 500 гр дробчета и 500 гр пилешки гърди.Нарязани се задушават с глава лук,малко чесън и около 100 масло.След малко се овкусяват с розмарин(много му подхожда,но за някои е твърде агресивен аромат),сол и малко качествен коняк.Готовата смес се смила в блендер(аз понякога ползвам пасатор,за да е по-гладко),като се добавя около 50 мл сметана.Държа пастета в буркан с винт,за да не поема въздух(не че му даваме възможност)

# 456
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
За да не обидя някого няма да изброявам...ще забравя някой и после ще ме е яд!  Thinking



От мен "мързеливките".  Hug

# 457
  • Варна
  • Мнения: 945
Ето Нинка-маслинка  Hug, това е рецептата за тортата
http://mycookingcreations.blogspot.com/2009/06/torta-fredda-al-l … te-e-fragole.html

Правя я точно по рецептата, само желето с двойно количество течност и едно степче ягода - за вкус и цвят. А и слагам плодове и в бялата част.
Най-много си я обичаме с праскови и малини, но за момента и с ягодки не и прощаваме  Wink

# 458
  • на Земята
  • Мнения: 310
mimi135,аз редовно правя ''мързеливките'',но твойте изглеждат по-различно,каква е тайната за този ''тен'',мазани са отгоре с нещо или...?Благодаря предварително.

# 459
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
kikitooo, благодаря ти за вниманието.    bouquet  bouquet Намазах ги с жълтък, но разбит с една лъжица кисело мляко. Hug

# 460
  • Мнения: 521
Ето още малко сладки  Hug




# 461
  • Мнения: 1 798
CRAZY CAKE на labrex  Heart Eyes


Лебрексче,нямах шоколад за отгоре,затова го залях с карамелизираната захар Crazy
Благодаря за чудесната рецепта  bouquet

# 462
  • Мнения: 521
Най-сетне успях да ви разгледам, имам наотоворени поне 5 рецепти, трябва да седна да си ги запиша сега
Лабрекс, страхотни кюфтета, много апетитно изглеждат.
Мими, много скусно у вас, грабвам си от баничките  Peace И мързеливките ти са страхотни
Мариета, тази запеканка с тиквички е разкошна. Много обичам тиквички, а отдавна не съм яла. Ще взема да направя тези дни.
Веси, ама как си изпипала пицата  Heart Eyes
Дидник, тая торта с пана кота е направо страхотна. Записвам си рецептата.
Леля Ог, много хубаво изглежда тая домашна наденичка, резвам си да я опитам  Hug
Абет, вкусно вкусно
Еси, у вас както винаги мнго вкусно и мнооого красиво. Тези мъфини ми грабнаха окото ведната, страхотно изглеждат
Едно много хубаво царевично хлебче видях на Иланг, как ще върви с моята крем супичка, не е истина  Mr. Green
Вивиан, много добре ти се е получила короната.
Меридит, у вас от изобилно по-изобилно   bouquet

# 463
  • Варна
  • Мнения: 522
tracy_t ,
Ти нямаш умора. Shocked
Такива вкусотии сте напускали всички.
didnik, тази тортичка изглежда много хубава а предполагам и лека. Ще си запиша рецептата и при първа възможност ще я направя.
merydit, моляте как правиш тази подкова от телешко.
Леля Ог ,Краси мира,Vivian*, Labrex и всички останали, сте неповторими в кухнята.  bouquet

# 464
  • София
  • Мнения: 1 762
Благодаря, момичета, за похвалите днес  Embarassed Дори малко се понадух, ама не казвам от какво тука  Laughing

Тази тема е страхотна, а вие сте невероятни. Да ви призная преди да се хипнотизирам тук, не правех пити и сладки неща. Смятах, че моето призвание е солената кухня  Laughing Но ето, че се научих. Ми то може ли човек да ви устои  Hug

Аз не публикувам често, но ви шпионирам всеки Божи ден  Laughing

  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт