Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 888
  • 214
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Дудинка, благодаря за споделеното и за снимките! Hug
И все пак ми е трудно да повярвам, че хотела не предлага хавлиени кърпи за плаж и басейн, но щом казваш, значи няма. Нали все пак е 4*. Shocked

то не ти пречи да си вземеш бялата кърпа от стаята и да се излегнеш на плажа  Mr. Green
може и да са давали срещу залог не сме питали, щото това не ни е било на дневен ред

иначе има наистина много красиви гледки да стоиш и да гледаш, и забравяш за проблеми и работа  Laughing

# 91
  • София
С часове гледахме как кацат и излитат самолети на пистата в морето  Grinning.
Те това е само за малкия ми син! Peace Hug

Te добре са го измислили  Grinning. Има 2-3 заведения с големи тераси. Повечето гледат към Мишия остров и църквата в морето (от снимките), но едната тераса е към пистата. Пистата е само една и излитащия самолет първо прави завой на 180 градуса, спира за малко, набира и излита рязко нагоре, защото срещу него е планината  Grinning. Голяма атракция. Ако искате да си направите сувенирни монети с черешовите топове на адмирал Ушаков, си пригответе монети от 5 цента и от 1 евро. Ние нямахме и ни беше яд.

Фран, колкото и да ти е неприятно на лодка - Калипсо не е за изпускане. Децата много ще се зарадват. При нас освен, че показваха раци и риби, имаше и шоу на тюлени. А и разходката с лодка в пещерите е приятна. Все пак тяхното море е тихо и спокойно. На нашето и на мен ми е ставало лошо на корабче. Даже слязох на средата на пътя  Mr. Green. Все пак средата на пътя не беше в морето  hahaha, а на Дружба - корабчето беше Златни пясъци - Варна  Grinning.

Досега си мислех, че темата за Корфу, в която пиша е една Mr. Green. Тази чели ли сте я? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377308.0

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 23:14 от tania67

# 92
Te добре са го измислили  Grinning. Има 2-3 заведения с големи тераси. Повечето гледат към Мишия остров и църквата в морето (от снимките), но едната тераса е към пистата. Пистата е само една и излитащия самолет първо прави завой на 180 градуса, спира за малко, набира и излита рязко нагоре, защото срещу него е планината  Grinning. Голяма атракция. Ако искате да си направите сувенирни монети с черешовите топове на адмирал Ушаков, си пригответе монети от 5 цента и от 1 евро. Ние нямахме и ни беше яд.
Ей това вече не е за изпускане. Laughing
Дребният и съпругът ми ще ах-кат и ох-кат!
Много ти благодаря още един път за споделената информация!  bouquet Hug

Що се отнася до пътуването с каквото и да е превозно средство по вода...ще го преживея. Peace

# 93
  • София
о да шоуто с тюлените не е за изпускане http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs528.ash1/31011_118 … 369_7320553_n.jpg

а за пистата ни казаха, че е най-малката в света и наистина си е цяло изкуство да приземиш самолет там
обаче това не и пречи, толкова е оборотна имах чувството че кацаха и излитаха самолети през 5 минути  Mr. Green

# 94
  • край Дунав
Само да не ми се смеете, ама съм взела нисък старт и отивам да взема от библиотеката  художествена литература, за да съм "душевно" подготвена  Grinning  По информация на дамите от темата съм предвидила Венецианската къща"1 "Моето сем-во и други животни" и "Градината на боговете"-ще се отдам на блаженни мечти. Вие пишете и повдигайте пътешественическия дух!  Hug

# 95
 Party и аз така, дано да ги открия в нашето читалище!

# 96
и аз съм като вас чета си книгата и мечтая за Корфу

# 97
Здравейте и от мен! А ето и малко информация от мен -едни от най-хубавите зони  с много зеленина се счита Дасиа, а на Барбадос плажът.Заслужава си да посетите  Палатът на бог Ахилей или станал по -късно лятна резиденция на Австрийската принц
Забравих,посетееса Сиси -входът е  7 Е, а за деца 5 Е,много е красиво.По принцип в хотела дават обозначени карти,на мен специално много ми хареса.Приятно изкарване!
 Посетете и с лодка едно местенце с параклис в морето -2 Е отиване и връщане.

# 98
ако някой иска да ми пиши на лични за го приема във Фейсбук ,там имам снимки,тук ми е много трудно качването.

# 99
  • край Дунав
natali.gric , много хубаво, че се включи в темата. Мисля си, ако не е нахално дали би проверила по-малките хотели и частните предложения за почивка там през гръцките сайтове /мисля, че пишеш от Гърция/  newsm78  За нас товма ще е много пхубава информация, защото се има предвид, че в сайтовете, които стандартно излизат на първа гугъл страница или поне на първите няколко са на по-големите оператор. Там цените са доста завишени, в което и няма нищо лошо. Все пак има чудесни предложения и за нормални цени за места по-прекрасни и по-романтични, но трудно откриваеми за редовия потребител. Дано не съм се изказала доста неразбираемо и дълго, но си мисля, че ме разбираш. Лично аз рових доста да видя в самия град Керкира какво се предлага, но изобщо не е много-освен няколко хотела и няколко частни квартири...просто не открих подробна информация. Не съм и кой знае какъв компютърен специалист, но ще се радваме на всяка различна информация, за което благодарим предварително   bouquet

# 100
Добре ще потърся,но нека ви кажа лично аз как се справям от Гърция - в Гугъла пиша- каталог на хотелите в Даденото място и ми ги изкарва,но отстрани пише и всички селища.Предупреждение: не си вземаите хотел в града Керкера,там не е добре,аз ще ви пиша и други места освен Дасиа.

# 101
Само да кажа, че магистралата е все още безплатна , но тол постовете са готови  Mr. Green
Може би съвсем скоро ще заработят.
Ние я ползвахме този път до Йоанина, защото бяхме на островите Лефкада и Кефалония.

Дудинка, от къде са подводните снимки?

# 102
  • София
Само да кажа, че магистралата е все още безплатна , но тол постовете са готови  Mr. Green
Може би съвсем скоро ще заработят.
Ние я ползвахме този път до Йоанина, защото бяхме на островите Лефкада и Кефалония.

Дудинка, от къде са подводните снимки?

от разходката с т.нар. лодка калипсо

# 103
  • София
Най-накрая резервирахме и ние - от 10 до 20 юли в северната част на острова хотел Mitsis Roda.
На връщане ми се иска да поразгледаме още неща по път. Да спим в Йоанина евентуално... там прочетох, че има голямо езеро, а нещо друга? На Метеора сме ходили.
Ако някой има предложения или идеи, моля да сподели.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 09:10 от hr_ina

# 104
  • София
На връщане ми се иска да поразгледаме още неща по път. Да спим в Йоанина евентуално... там прочетох, че има голямо езеро, а нещо друга? На Метеора сме ходили.
Ако някой има предложения или идеи, моля да сподели.

Есента, на връщане от Закинтос, спахме в Йоанина. Много приятно градче. Освен езерото, има стар град с романтични улички, заобиколен от крепостна стена. Има облик на турски град с много сладкарнички и кафенета със сиропирани сладкиши. За съжаление хотелите са малко и затова и цената им е по-висока от курортните места. За по-евтино спахме в един хотел на високото над езерото. Гледката беше вълшебна:

вечерта

като се събудихме езерото беше изчезнало  Mr. Green

след един час се върна  Mr. Green

Ако искаш ще се разровя за името на хотела. Беше много приятен семеен хотел, но на адски високо място. Аз малко се страхувам от височини и едва гледах докато мъжът ми караше  Mr. Green. Дори някъде бяхме чели да се остави колата в центъра на селцето, но нашата я качихме в двора на хотела. Още една подробност - в града/и хотела/ не върви нито английски, нито интернет резервации  Grinning. Наложи се да намерим човек с гръцки, който да се обади по телефона за резервация, която се състоеше само в записване в някой техен тефтер  Mr. Green. До последно се чудехме дали ще има къде да спим  Mr. Green.

Щом сте били на Метеора - друго в района не се сещам. Интересни неща има към нас, в Македония. Ако не сте били в Едеса например. Наблизо е и Вергина с гробницата на Филип Македонски, Дойранското езеро. Или една приятна разходка с лодка сред птиците на езерото Керкини   Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт