Добре дошли в моята кухня, която вече почти от година е дюканска. Нова съм за готварския форум, но не и за bg-mamma, а кулинарията ми е страст. Уви, не съм от щастливците, които могат да похапват безнаказано, ето защо и стигнах до диетично готвене.
Няма да обяснявам за режима на Дюкан, не му е тук мястото, а и има достатъчно източници. Само ще кажа, че това е режим, който направо създаде отделно кулинарно течение, защото той позволява да се готви с фантазия и да се яде с удоволствие. Специален е с това, че дава възможност с позволени продукти и по режимни технологии да се приготвят заместители на голяма част от забранените храни. Особено когато имаш желание и въображение и обменяш идеи с приятели и съмишленици. Тук му е мястото да благодаря на всички, от които съм взела идеи или направо рецепти. Очевидно е, че няма как сама да измисля цялата дюканска кулинария. Постарала съм се обаче да покажа как го правя аз. За някои рецепти не съм допринесла с нищо, но ги включвам за пълнота на изложението.
Ще се опитам да направя една скромна енциклопедия на дюканската кухня, такава, каквато аз я виждам и консумирам от доста време и с която към момента, в който пиша това, съм свалила 56 килограма. Ще опиша ястията, които аз приготвям, за да бъда полезна на останалите дюканки с рецепти или просто с идеи какво да си приготвят днес. Колкото до кулинарките, които не са на диета, уверявам ви, че дюканските ястия са вкусни и здравословни. Ако желаете – възползвайте се.
Желая ви приятно четене, готвене и похапване!