Машина за хляб-29 част

• 47 272
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ако слагаш вода и кисело мляко в какво съотношение са ?
а и какво мляко по принцип слагате? в днешно време това,което е по магазините трудно
може да се нарече кисело - май само наименованието му е такова  Laughing

Ми то си зависи от рецептата бе баджанак. Значи тургаш между 1/3 и 1/2 от предвидената течност и другото заместваш с кисело мляко.

Аз работя с кисело мляко от магазина нямам време тепърва за си го заквасвам. Каквото има такова.

# 556
абе видях тази рецепта , та за това попитах....
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр

.....в този айрян аджеба колко к.мляко има ?

# 557
  • Бургас
В тази рецепта айрана си го правя по мой вкус - горе-долу 1:1 ( ползвам кафяво мляко на баба) и става чудесен хляба Peace

# 558

ако слагаш вода и кисело мляко в какво съотношение са ?
а и какво мляко по принцип слагате? в днешно време това,което е по магазините трудно
може да се нарече кисело - май само наименованието му е такова  Laughing

Tова , дето го продават днес по магазините си е баш кисело мляко. Даже толкова плютия Данон вече си платиха за да използват  и Лактобацилус булгарикус и ако обърнеш внимание на капачката на Киселото мляко на баба 4.5% ще  го видиш упоменат.Всъщност точно той придава вкуса на българското мляко.Останалия свят (и повечето български производители на мляко )кваси само с термофилен кок (Streptococcus thermophilus).

# 559
Пак аз...тествах машината Таурус със много бърз хляб по рецепта от самата книжка. СЛожих прясна мая обаче...Първо, че трябваше да бъркам със шпатулка вътре за да се размеси хубаво, защото самото топче се беше изметнало в едната част, а в другата имаше част от сместа, до която не достигаше бъркалката.  Shocked После, печенето изобщо не стана, трябваше да пуска самостоятелна прграма печене за да се опече. За капак, стана длетив и солен...
Моля да ме изкритикувате какво не съм направила както трябва, че започвам леко да се замислям, що ми тря'аше... Praynig

# 560
  • Варна
Здравейте!
От вчера и аз съм горда собственичка на машина за хляб. Да си призная обаче я гледам като уплашена мишка  Embarassed. Чудя се от къде да я подхвана, чета ви тук, опитах да отворя още първата ви тема, но не става Sad. Аз съм още в началото и сега се чудя как да го почистя това чудо, че да стигна и в един щастлив момент до печенето. Пише само с влажна кърпа, ама как ще се почисти добре само с влажна кърпа  ooooh!. Съда за печене мога да си го изкарам предполагам и да си го измия без проблем нали  newsm78?
В указанията пише, че при първо включване може да има миризма, това означава ли, че хляба ще поеме въпросната миризма  Rolling Eyes или можем да си го хапнем спокойно?

Благодаря на всеки, който ще се ангажира да ми отговаря!   bouquet

# 561
Аз като нова ще кажа, извадих си "тавата", измих си я, после я сложих пак. Миризмата изобщо не е силна, а и предвид, че хляба не се получи, мисля, че не е фатално. Е, желая ти твоя да се получи от раз...
Иначе и аз така я гледам...все още...

# 562
  • София
И аз имам машина от вчера/от "Метро" Mr. Green/ и снощи направих Бял хляб.Не ми миришеше на нищо,предварително измих контейнера за печене.Стана вкусен,но отгоре беше доста непрепечен ,а отстрани и отдолу кората беше доста твърда.Така ли трябва да е?Как постигате ефекта на изпичането и отгоре newsm78

# 563
  • София
Пак аз...тествах машината Таурус със много бърз хляб по рецепта от самата книжка. СЛожих прясна мая обаче...Първо, че трябваше да бъркам със шпатулка вътре за да се размеси хубаво, защото самото топче се беше изметнало в едната част, а в другата имаше част от сместа, до която не достигаше бъркалката.  Shocked После, печенето изобщо не стана, трябваше да пуска самостоятелна прграма печене за да се опече. За капак, стана длетив и солен...
Моля да ме изкритикувате какво не съм направила както трябва, че започвам леко да се замислям, що ми тря'аше... Praynig

По всяка вероятност сте направили много твърдо тесто. Освен това солеността на готовия продукт може до доведе до извода, че и солта е много в рецептата, а тя пречи на маята да си свърши работата бързо и качествено (всъщност затова се добавя и сол за да се забави втасването).

Следващия път си проследете първо вида на тестото и как върви втасването.

# 564
Solar Wind ,първото нещо,което направих като си купих машина беше да си изчета упътването от игла до конец.После хванах една рецепта от книжката,мерих,теглих и стана чудесен хляб.Така и с втория.Третото ми месене беше на тесто за питка-първата в живота ми.Брашното беше дадено-колкото поеме,до хубава топка.Благодарение на тази рецепта/Мах-мамаbouquet / се научих да наблюдавам тестото и вече не меря нищо,освен ориентировъчно количеството течност,за да си подбера размера на хляба.Не че нямам провали-тамън два,но те са от прекалено експериментиране Wink.Миризма не съм забелязала при първото ползване.Хапвай-не бой се.Наблюдавай тестото,докато се меси и няма да имаш проблеми. Peace

Капризче,показвам си хляба с новата смес на Софиямел-стана пИрфектен,че и не е накъдрен.Добавки-сминдух и ким.Ей на,гол хляб-само вода,мая и брашно,няма яйца,няма мляко,няма ядки,грисове и прочие,пък какъв хубав стана Thinking.Дето казва и Лабрекс-най-простите рецепти най-хубави стават! Peace

# 565
  • София
Здравейте, някъде мярках из темата,че бяхте пробвали хлябове с брашното на София мел,специално  за хлебопекарни  , но не мога да открия коментарите след това  newsm78 и понеже си купих вчера три пакета,питането ми е,дали мога да го ползвам за всяка рецепта за бял хляб или само това,което пише на пакета?

# 566
  • Варна
PURE ELIXIR и аз така направих - изчетох указанията, но нали знаеш - "страх лозе пази"  Embarassed,  та се презастраховам.

Сега обаче като прочетох какви отзиви има за Мулинекс 2000 и се притесних  Tired, купихме машина без да проучвам и то точно този модел. Проблема му само в не добре изпечената кора ли е или има и  други   ooooh!?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 17:12 от Solar Wind

# 567
  • София
май беше само в кората и то, не при всички машини,доколкото си спомням, но,това беше поправимо с фолио върху капака или като се остави хляба известно време,след приключване на програмата. Не си разваляй кефа от покупката,заради това  Peace

# 568
Здравейте, някъде мярках из темата,че бяхте пробвали хлябове с брашното на София мел,специално  за хлебопекарни  , но не мога да открия коментарите след това  newsm78 и понеже си купих вчера три пакета,питането ми е,дали мога да го ползвам за всяка рецепта за бял хляб или само това,което пише на пакета?

Хаджията бе пуснал съставките на брашното.....Има мая в брашното. Следователно - прави си хляб, но без да слагаш мая.

Дайте ми рецепта за хляб с пшеничен грис, моля.......

# 569
  • София
  bouquet, Мама Цоцоланка  и аз четох за маята ,значи изобщо няма да прибавям

Общи условия

Активация на акаунт