Хитрини за справяне в кризата?

• 216 299
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 145
Fox in Soxs, по-добре не прави сироп от градския бъз..бъкан е с тежки метали от автомобилите и пепеляк.
А и из парковете е забранено да се късат растения .. да не ти излезе "евтин" сока

# 2 146
Ее, Танятаис, чак пък да се е изродила-не е , малко залитна в друга посока,
но то е за добро. Аз прочетох постовете на Люлякови нощи с интерес, намирам
за вярно нейното внушение, че често по-евтиното може да бъде много по-здравословно
и полезно.
От стрес съпругът ми също много напълня в последните месеци, казва, че
цял ден нищо не яде,( кара на някакви тонизиращи напитки), но вечеря по 2-3 пъти, понякога
направо изпразва хладилника.
Зечова, мерси че сподели тази тема. Аз обаче днес на пазара пак изненадах
неприятно, че ягодите отново са поскъпнали (3-3,50 лв), хубавите череши също
си държат цена около 3 лв. Страшна скъпотия ми се струва всичко на пазара тази пролет.
Още не мога да се отпусна да пазарувам краставици и домати по килограм.

# 2 147
  • Linz
Темата не се е изродила. Имаше някои изказвания, че заради кризата се налага да купуват по-евтини и некачествени продукти- за сметка на здравето. Нещо, с което аз хич не съм съгласна. Човек ако иска може да се храни сравнително здравословно и с много ограничен бюджет. Друг е въпросът дали наистина иска... или не му стиска да се откаже от кренвиршите, вафлите, "натуралните" сокове и други евтини и удобни храни- само отваряш пакетчето/кутията и вечерята е готова.

# 2 148
Относно темата със сокчетата , ето един начин за справяне с скризата и едновременно с това евтино:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0
днес го направих със 600 гр малини и 1,2 кг захар , и като гледам ще станат поне 40-50 л сок  Laughing Laughing и то много приятен ,вече го опитах  Hug  bouquet

Страхотна идея, непременно ще пробвам и то най-вече заради децата!

# 2 149
  • Варна
Този сок и аз ще го пробвам  chef

# 2 150
Темата не се е изродила. Имаше някои изказвания, че заради кризата се налага да купуват по-евтини и некачествени продукти- за сметка на здравето. Нещо, с което аз хич не съм съгласна. Човек ако иска може да се храни сравнително здравословно и с много ограничен бюджет. Друг е въпросът дали наистина иска... или не му стиска да се откаже от кренвиршите, вафлите, "натуралните" сокове и други евтини и удобни храни- само отваряш пакетчето/кутията и вечерята е готова.
Така е ,и ние не пестим от храна,която е качествена ,но все по-рядко има такава въпреки високите цени.Добре ,че е селото за зеленчук и плодове та знаем какво ядем !:) Иначе аз от остатъчните зеленчуци преди есента си ги правя на бланширани пакетчета за зимата и зареждаме фризера с тях и е в пъти по евтино ,отколкото тези на "Бондуел" които купувам при нужда.

# 2 151
За мен е интересно,как Люлякови нощи съумява да се храни здравословно в САЩ,където се хранят най- нездравословно/всички знаем с какво и как/ и където всичко е бъкано от химия;домата не е домат,а чушката има размери на патладжан и вкус на гума,а за царевицата  не ми се пише.
И повярвайте - кравето масло е несравнимо по-добро от фъстъченото!

# 2 152
Нека ви споделя нещо - нямам финансови проблеми (пу-пу), но откак се помня, използвам хлябна сода за всевъзможни козметични цели, както баба ме е учила. С нея и малко сапун става идеален пилинг, който е невъзможно да се постигне с който и да било душгел. Освен това, с нея и с паста за зъби се избелват зъбите. Втрита под мишниците при душ премахва трайно миризмата от изпотяване. И плочките в банята и те лъщят. Изобщо - панацея за 15-20ст.  Mr. Green А как маха черните точки от лицето само..

Хей, и аз живея в САЩ, даже сме съседки с Люлякови нощи  Grinning - може, но се иска усилие и познания. И време. Но най-вече - желание. Темата не е за органичните ни магазини, а за кризата, нали?

# 2 153
откак се помня, използвам хлябна сода за всевъзможни козметични цели, както баба ме е учила. С нея и малко сапун става идеален пилинг, който е невъзможно да се постигне с който и да било душгел. Освен това, с нея и с паста за зъби се избелват зъбите. Втрита под мишниците при душ премахва трайно миризмата от изпотяване. И плочките в банята и те лъщят. Изобщо - панацея за 15-20ст.  Mr. Green А как маха черните точки от лицето само..
Кажи за черните точки  Praynig Само сода и вода ли?

# 2 154
А аз помня една маска за лице с крем Каро за бръснене и сода за хляб.Но не съм я правила...

# 2 155
Сода за хляб е универсална!Но внимавайте с избелването - унищожава се емайла на зъбите,а за лицето при суха и застаряла кожа не се препоръчва.
Може да се използва и при бяло пране.
Ева на сцена,не си чела внимателно!

# 2 156
Какво не съм чела, конкретно моля?

Що за извратено удовлствие носи да се оспорват чужди съвети без да се дават други?

Черни точки имат мазни и млади кожи а.к.а нестари и несухи, така че нищо неясно не съм казала. За емайла на зъбите не ми се говори - сещам се за поне 40 други храни и напитки, които доказано увреждат повече от содата. Аз проблеми нямам, търкам си веднъж месечно от 20 години. И предпочитам сода да ми вреди на емайла, отколкото ЗУУМ и лампа.

Обтриването на лицето става със сапун и вода + малко сода. Не натискайте, за да не се протриете. Усещането след това е на идеално гладка ''бебешка'' кожа, само може малко хидратантен крем да се добави.

Сетих се, че аз и петите понякога си обтривам със сода и вода, вместо с пемза и също действа.

# 2 157
  • най-шареното място
По-зрелите кожи, а и не само те, могат да се радват на триците.
Чистят перфектно и подхранват. Само после трябва да почистите банята,

# 2 158
Ева на сцена,не си вникнала в придишният пост на Люлякови нощи,относно направата на домашен сладолед ,сок,нутела,използването на мед и пр.
Нямам извратени удоволствия и за това не давам съвети.Чети внимателно!

# 2 159
Спри да ми говориш с възклицателни изречения, ако обичаш. Чета внимателно, отделно съм ги слушала наживо тези неща. Някои са неприложими за темата, но други са  - и още как. Лека нощ.

ПП. Арт мама е права - триците са другото идеално нещо. Третото е пилинг с кафе, но аз кафе не пия, та не се сещам за него.

Общи условия

Активация на акаунт