Фотография # 46

• 33 729
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Шоши, поздравления, без думи съм!

Шушулче, аз съм за Никон Д90.

Ели, много весела серия Simple Smile

# 691
Шоши, изби рибата с този портрет направо!!! Фантазия е! В черно-бяло също ще му отива според мен...
Ели, много е сладка Калинка!  Heart Eyes

# 692
Рибке пак прекрасно място за снимки си избрала;))))))))

# 693
Рибке пак прекрасно място за снимки си избрала;))))))))

Нали!?  Crazy

# 694
Рибке,  да престанеш с  тия тревички, че от два  дена лежа по тревите, дано  докарам подобен кадър, но за сега с нищо не мога да се похваля Joy

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:48 от Jaly

# 695
Е.Л.И, няма ли да има последна серия преди раждането? за коя дата ти бяха насрочили секциото?
ели, много хубави серия с тези точици.
асол, браво! много хубаво. харесват ми много и надписчетата ти.

# 696
Шоши, страхотна!

# 697
Е.Л.И, няма ли да има последна серия преди раждането? за коя дата ти бяха насрочили секциото?
ели, много хубави серия с тези точици.
асол, браво! много хубаво. харесват ми много и надписчетата ти.

Момо събитието ще бъде на 19 май;)))))))нямам накаква идея за бременна снимка, все се виждам едра и дебела и не мога да се вдъхновя с нищо от себе си;(((((((

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 16:16 от E.L.I

# 698
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Шушулче, аз съм Sony user, но понеже няма адекватна камера на Сони в момента, която мога със сърце на ръка да ти препоръчам (с изключение на фул фреймовете, но те са вече друга бира, а тази, с която аз ползвам, вече трудно се намира), ще се опитам да направя сравнение между двете камери,на които сте се спрели.

Може да се каже, че Canon 500Д е донякъде отговора на Canon на камерата на Nikon на това ниво Д90 - като Канонската камера излиза около половин година след Никонската.
Ще се опитам да ти направя една съпоставка по функции:

1. Сензор (матрицата, това което отговора на лентата при филмовите фотоапарати)

Никон - 12.3 мегапикселов сензор
Канон - 15.1 мегапиксела

На пръв поглед може да те подмами по-голямото число, но това може да има и минуси.
Физически матрицата на Канона е по-малка, и съответно повечето мегапиксели са наблъскани на по-малко място, отколокото 12-те на Никона - т.е. пикселите са по-плътно наблъскани,и съответно по-малки. За да покриеш нуждите на този сензор, трябва да използваш обективи, които също са с висока разделителна способност, а това обикновено са по-скъпите (което изключва китовите) По-просто казано - не се подмамвай по повечето мегапиксели - в случая са маркетинтгов трик най-вече.  

2. ISO - това е чувствителността на сензора към светлината - най-общо казано - с високо ISO  можеш да правиш добре експонирани снимки при малко светлина. Само че, колкото по-високо е ИСО-то, толкова повече нежелан цветен шум (шарени пикселчета не на мястото си) се получава.

Никон - може да се вдигне до 6400
Канон - до 12800

Тези цифри пак са маркетингов трик, защото резултатите показват, че при този Канон шума се появява на по-ниско ИСО, отколкото при Никона.

3. Автофокусни точки

Никон - 11
Канон - 9

Имат различни системи, по-малкото точки на Канона не съм сигурна дали реално е голям минус.

4. Bracketing
- така наречения "клин"- поредица от снимки на един и същ обект, използвайки различни настройки (стандартно на експозицията, но може и да е на баланса на бялото например)

Никон - от -5 до +5 EV в стъпки  1/3 или 1/2 EV
Канон - от -2 до +2 EV в стъпки  1/3 или 1/2 EV

5. Continuous Shooting - възможността на апарата да снима няколко снимки една след друга
(удобно е като се снимат бързо движещи се обекти примерно)

Никон - 4.5 fps
Канон - 3.4 fps

6. LCD дисплей - сходни са  - 3 инчови, с 920,000 пиксела
И двата апарата имат Live View (възможност да не гледаш през визьора, докато снимаш, но ти препоръчвам по-скоро да е изключение)

7. Визьор

Никон - пентапризма (по-добрия вариант), с покритие 96 процента
Канон - пента огледало, с покритие 95 процента, и с по-малка възмоносст за увеличаване - 0,87 срeщу 0,94 за Никона

8. Видео - тук може би Канона е по-добър, но не знам дали това трябва да е от значение, когато човек си взима такъм фотоапарат.

Има и още подробности, но това са едни от най-важните.
От това, което съм описала по-горе, безусловно изборът ми е за ТОЗИ Никон.
Мотор за автофокус в тялото означава, че не е нужно да се ползват обективи, които имат такъв - те са по-скъпи, това е ограничаващо. Никон Д40, д60, д3000 и д5000 нямат мотор за автофокус.
За цените на обективите да се изкажат други, аз си се главоболя с моите Сонивски, и само тях си знам.

Ако ще е Канон - по-добре да е 40Д, или 50Д.

Почти 100% съм сигурна, че не трябва да поръчвате от този сайт,
съмнителен ми се струва.
Ние щяхме да олекнем с 1200 долара от подобен преди две години, просто на косъм се разминахме.
Бих ти казала, ако имате възможност да го вземете от Щатите (най-добре някой да ви го донесе),
да се възползвате от услугите на
http://www.bhphotovideo.com/

# 699
Деси, твоето обяснение трябва да го заковем на първа страница  Grinning

# 700
Браво, Деси  Simple Smile

Като нов собственик на този прословут никон Д90, само да кажа, че обективите са мноооооого важни, и че канонските такива са по-евтини и по-лесни за избиране. Т.е. разглеждай избора като тяло+набор от обективи.

Аз съм само с 50мм в момента и след повече от месец четене, още не мога да си избера друг обектив.

# 701
Аз много обичам да се обяснявам, ама да взема накрая и да поснимам.  Grinning
Пък като поснимам, да си попрегледам и снимките, и да подбера това-онова.
Идват ми някакви идеи в главата, представям си нещата и супер рядко стигам до изпълнение. Пфу.

# 702
да, ама имаш супер изпълнения.

мише, честито.
85мм на лени ?

# 703
Мерси, Калина  Hug Embarassed

Аз харесвам фотографията и в теоретичен план, освен практически, затова ми е лесно с обясненията.

# 704
Нееее, Калина, не скъп фиксиран  Mr. Green Онзи обектив търся, от 10-300мм, ф/1.4, за $200, и не много тежък, ако може.

Пробвах 18-200мм и не съм възхитена. Сега гледам едни сигми, и рева за канонския 24-70мм, който продадох (а никонския такъв е 2 пъти по-скъп). А хората какви по-евтини хобита имат!

Но не ме оплаквайте, де. Децата (и баща им) са все още в БГ по вулкански причини, а аз отивам в Амстердам за уикенда, да снимам лалета. И с 50мм ще станат  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт