Фотография # 46

• 33 730
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Имам нужда от малко помощ при избора на фотоапарат. Отскоро започнах да се възхищавам на разни снимки из нета, та се запалих на тази тема. Grinning Все още нямам намерение да взимам някой ДЛСР. Бих искала сапунерка на Канон. Като съм се спряла на Canon Powershot A1100 и Canon IXUS 95. Според вас кой е по-добър? Много се двоумя и не мога да преценя.  Rolling Eyes Реших да се допитам до вас, тъй като имате прекрасни снимки. Embarassed

# 736
fless, виж първа страница.

Джали.... думи нямам за последната ти сесия.....  Shocked
Добре де, аз защо никога не мога да докарам такова боке...  Tired

В петък се катерих по покривите  Mr. Green

и излязох на улицата да правя стрийт а ла Peter Lindbergh Mr. Green (много го харесвам...)

и си направих страница във ФБ (и аз барабар петко... Mr. Green)

# 737
Jaly , разкошни са ти портетите! Наслада за окото!
Асол, черно- бялата снимка много ми допада  Grinning Страшна кобинация между балончето и деловия вид на мадамата.

# 738
Асол, страхотни са!!

# 739
Мерси...  Blush

А това е от преди малко

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 15:24 от Асол

# 740
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз понеже нямам какво да кажа за снимките на всички ви, освен страхотни са!,
и си мълча. Ама да знаете, че са си страхотни  Simple Smile

# 741
Асол, прегледах този сайт, но там информацията е като цяло за избирането на фотоапарати. А аз съм се спряла на тези двата и исках да разбера вашето мнение за тях. Grinning

# 742
fless, никоя  от нас не снима с  такъв апарат,  аз лично не следя  пазара и какво излиза, предполагам, че същото правят и другите.
Искам да кажа, че макар да е  фотографска темата,  трудно бихме могли да отговорим на такъв широк диапазон от запитвания какъвто отправят често към нас.  Ако караш БМВ ще знаеш всичко за него предполагам , но ако аз те питам за шкода и коя шкода е по-добра едва ли би могла да ми кажеш, освен ако не си запален мотолюбител и не изчиташ всичко,  което излиза за колите.
С две думи- ще трябва да се довериш на ревютата в нета.

Още едни бокенца от вчера:))

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 17:41 от Jaly

# 743
fless, камерите от този клас са горе-долу еднакви.
Тези двете имат малки разлики във функциите, които касаят най-вече удобството при използването им.

- Сензорите и на двата са еднакво малки (eдно от нещата, които е минус на компактните пред дСЛР-ите),
но при Canon PowerShot A1100 IS са сложени малко повче мегапиксели на този сензор 12.1 срещу 10.0 , което може и да не се отрази на качеството, но може и да е минус, както споменах в сравнението
на Канона и Никона по-назад в темата.

- Оптика
Canon PowerShot A1100 IS е с 4х оптично увеличение, Canon IXUS 95 - 3х. Не е голяма разлика, ама я има.
Първият е малко по-светлосилен, но незначително. И двата са еднакво широки, и макрото им е еднакво.

- Дисплей и визьор
И двата имат визьор, дисплеите им са еднакво големи, но този на на Canon IXUS 95 е с по-голяма разделителна способност, т.е. по-добре се виждат нешата на него.

- Видео - и двете могат да правят клипчета, еднакви са в това отношение.

- Батерии - Canon PowerShot A1100 IS използва  АА батерии, което за мен е предимство при фотоапарати от такъв клас, навсякъдеможеш да намериш.
Разбира се, добре е да са добри батериите.  

И двата имат стабилизация. И двата нямат вариант за ръчни настройки. Просто се оставяш на това, което апарата реши да направи. Разбира се, това не значи че няма да направиш хубави снимки, но нямаш контрол над процеса.

Като ергономия на мен лично Canon PowerShot A1100 IS повече ми допада.
Може би аз бих избрала него.

# 744
Desi, пак изби рибата с това обяснение.. .. Предлагам да го заковем и него в началото!  bouquet

# 745
Мерси  bouquet
Grinning Избих рибата, ама знаеш ли какви благодатни капки са виснали навън по цветята  Party
Ще трябва да изтупам Сонито от праха, и да се заемам най-накрая, че то срамота.

# 746
LemonDesi, страшно много ти благодаря. Прекрасно обяснение. Сега всичко ми се изясни! Благодаря отново.  Simple Smile

# 747
Здравейте, мами!
   Аз имам фотоапарат KODAK M883 ,

който ми подариха без никакво предназначение . Следя ви редовно и се чудех дали мога с такъв обикновен апарат да постигна чудеса като вашите . Става въпрос основно за яркия цвят и за фокусирането на снимките . Правя снимки, някои стават невероятни - с прекрасен фокус, но няма такава богата и ярка гама .

# 748
Покажи ни някоя снимка, която си харесваш?
А иначе, лично аз смятам, че трудно ще получиш ярка и контрастна снимка, без никаква допълнителна обработка, ако е направена  с компактен апарат.

# 749
  • София
Джели, много ме впечетли с последната си портретна серия и пейзажа преди нея. Браво! При някои леко ми зеленее кожата, но странно - допада ми.
Агентката пък направо ме отказа да снимам цветя  Grinning Разкошни са. А аз докато се наканя, ще прецъфтят май.
Асол, черно - бялата, много, ама много ми харесва! Много приятна гледна точка и кадриране и това балонче... А портрета на дечко е много впечетляващ. Какви очи само...
 LemonDesi, да ти благодаря и аз за точните и изчерпателни обясненията   bouquet

Добре, че Kalentina е пуснала това апаратче, че след Джели и Асол  ми е малко некомфортно да показвам Laughing

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Общи условия

Активация на акаунт