ФЕВРУАРЧЕТО на месец стана, вече смее се на мама! (3)

• 33 081
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
И аз дадох акта за ражане в работата ми-даже ми искаха 2 екземпляра,но за декларация никой нищо не е споменавал  newsm78

# 271
Добро утро!

и аз мислех да ходя за акта и помощта, ама прочетох, че за помощта трябвало и л.к на таткото, та май за утре остана. А, и да ви се похваля, че цяла сутрин си мисля, че е вторник, а то било сряда Simple Smile хубава работа, добре, че ми казаха, че иначе утре щяхме да пропуснем консултацията  Mr. Green

Мъник се присвива докато спи, ситуацията не е на добре..Ако се престраша, може да се разходя до новия мол, че ми е съвсем наблизо..

Ника, какво му е на чудно лилавото Simple Smile Аз още преди да родя много харесах едно боди на светло розови точки..кво сега, на бащата много му прилича розовото, значи и на сина така  Mr. Green

Юху, мойто ака по 4-5-6 пъти на ден. През нощта задължително, даже по часовник около 5 сутринта се чува тръъът Simple Smile Снощи ме прецака обаче - станах с 300 зора, а то се оказа, че само си пръцкал..

Сънита, много сладък мушморока, и какъв голям Simple Smile

# 272
  • варна
Здравейте и от мен мацки да ви се похваля Ивчето вече няколко пъти заспива към 7h и се буди към 7 сутринта с едно кърмене около 2h .Тя се смее много и гука само чака да и заговориш и се е охилила до уши. Това са мойте  сладуранки http://sinche.snimka.bg/other/fevruari-2010.485621# ,а за документите се подават по адрес в социалните и на работа с копие от акта за раждане.

# 273
Добро утро!
 Системата с къпането в 9.30 е безотказна! Единствения проблем е, че аз едва си държа очите отворени до 9.30, но в името на общото благо се мъча. Laughing
Мяу, радвам се че са помогнали постовете ми. Само ми е много интересно като свършат тия болнични как ще се процедира вече с майчинството, но има време, все ще се разбере.
Моята счетоводителка се оплака, че една камара документи внасяла в НОИ заради мен и че много я затруднявам, че май за пръв път има майка във фирмата. Егати счетоводителката!  Close
Някой желаещ днес за някакви разходки има ли? Че аз се чудя къде да миткам...

Бръмби, ние с ИлианаКирилова се уговаряме нещо за излизане. Аз чакам всеки момент да се събуди Боби, за да се нахраним и да излизаме. Ние сме в Люлин 10, така че някъде из Люлинско ще се мотаем  Simple Smile

# 274
Забравих да поздравя...

Ралмин, честит ви първи месец! Живи, здрави и засмени бъдете!  bouquet

Дороти и Анджи, на вас честит втори месец!  bouquet

Сънита, Деян е страхотно момче!  Hug

Аксиния, и твоите девойчета са невероятни!  Hug

За декларациите, сега няма да се притеснявам, но мисля, че колегите о човешки ресурси си знаят работата и ще ми кажат какво трябва да представя  newsm78

Документите за еднократната помощ ги подаде мъжа ми, аз само попълних каквото трябваше...Добре че ми е той, иначе незнам как щях да се справям...подкрепя ме морално много...е иначе помага с чистене, простиране, пазаруване и друго, ама не ще с Деа да с занимава, била много малка и го е страх... Shocked
Мойто диваненце от 9 до сега прекара на ръцете ми, дано сега като хапне, да реши, че и трябва малко усамотение  Mr. Green

И Кукла я няма...и Шоколадчето, и Ро, има други...дано всичко им е наред Praynig

Петя84, едва лли някой е имал предвид самите служители да обвини, просто те са хората, с които ние контактуваме и няма начин да не предаваме емоции по между си  Peace

Хайде тръгвайте по разходки, който не е излязъл...

П.С. Ника и аз нямам нищо против чудното лилаво, на мъжа ми много му ходи  Crazy

# 275
  • София
ДД!

Ето декларацията, която трябва да попълните за остатъка до 410 дни
ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни
Би трябвало от работата да ви я дадат, но ето все пак линка за да си я дръпнете от НОИ
http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

Трябва да се занесе и копие от Акта, а от фирмата да пуснат и заповед за тази отпуска до 410 дни, защото без нея ще върнат документите от НОИ.

Ако нещо не е ясно питайте, ще помагам.

# 276
  • Бургас
 Здравейте и от мен !!! Аз минавам само за малко да почерпя,че днес съм рожденничка.

п.п. Мяуче, Аксиния много са ви сладки дъщеричките Hug
 Лек ден на всички!!!

# 277
 Петя84 не се ядосвам на колегите ти,а на системата.Дето вика yoo-hoo за какво ми е този временнен адрес тогава?
Иринка и аз това мислех,че с ходенето до Търново точно ще я уплътним тая еднократна помощ  Mr. Green
 А някой знае ли какъв е срока за подаване на документите? ! година ми се върти в ума ама дали така беше?

# 278
И на мен ми звънна шефката, за да ми каже, че с болничния трябва да нося и копие от акта за раждане и въпросната декларация попълнена.
Днес май няма да излизаме. Малчо спа от 22 до 5 като аз го събудих тогава. Хапна и от 6 до 10 си доспахме с него на леглото. Затова сега се почна с нервната серия и ми е преобладаващо в ръцете  Whistling. Да се прибира татко му от работа, че си мечтая да си взема топъл душ и да хапна нещо, че днес нямаме помощници.
Стефи, какво да правиш, мила, ако ти харесва...То с всичко е така, логика никаква  Naughty Naughty.
Адашче, честит ви първи месец!
Дороти и Анджи, честит втори на вас!

Странно, но мен ме наболява гърлото от вчера и днес се тъпча с Тантум Верде. Ще пийна и Цитросепт. Дано ми се размине. Съни, бързо оздравяване на теб! Как си днес?

Доста хора ми липсват и на мен. Дано са просто заети с бебчовците и всичко да им е наред!

# 279
Привет!  Hug
Аз имам въпросче към компетентните. Както знаете, наближава 1 април, който освен че е ден на шегата и забавлението, е и първият ден , в който се подават заявления за прием в детските градини.  Mr. Green
Та се чудех
1.Дали е необходимо да набавям документи и за таткото, при положение, че нямаме сключен брак (той е признал децата).
2.В графата "месторабота" трябва ли да пиша, че съм в майчинство и да доказвам с някакъв документ - примерно от НОИ  newsm78

# 280
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте мацки!
Искам да ви попитам нещо, по-скоро много неща, а именно:

Купих си балсама на д-р Тайс и го гледам тук. Струва ми се, че има леко сивкав оттенък. Само моят ли не е чисто бял или на всички е така?

Другите ми въпроси са свързани с кърменето. Вие изцеждате ли се редовно? Щото аз от чат на пат я пропущам тази процедура. А и сега като започнем да стоим по-дълго навън няма как да става.
Освен това ме интересува дали замразявате кърма.  newsm78 Понеже тя е годна три месеца аз не мога да и намеря приложението й през този период.
Другият ми въпрос е носите ли сутиен през нощта? Моята лекарка каза, че  е добре да се носи, но на мен ми е ужасно неудобно да спя с него и го свалям. Циците ми станаха ужасни и не знам как ще се оправям после.

# 281
  • София
Честит рожен ден kari 79 ! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 282
Нарцис, аз въобще не се цедя. Каквото пие малкият - това е , няма нужда да се цедиш освен ако не искаш да замразяваш, ама както ти самата си писала, за момента няма голямо приложение - в повечето случаи замразената кърма след това се изхърля. Цеда само когато ще излизам и някой друг ще гледа Стели, че да му даде кърма, а да не прави АМ.
За сутиена и на мен въобще не ми е удобен нощем и спя без сутиен, пък кавото ще да става. Гърдите така или иначе още от Алекс ми поувиснаха, надали може да стане по зле.

# 283
Честит Рожден Ден, Кари79! Пожелавам ти много щастие, много любов, семеен уют и спокойствие!

П.С. Пфу, успях да си кача снимката в аватара...То не било сложно, ама кой да чете внимателно...

# 284
Ей, как изуснах Люлинската среща  Whistling
Другия път съм първа  Crazy

Кари, Честит Рожден Ден   bouquet

Съни скай, мерси  Hug Много й харесвам на Лора тези снимчици Simple Smile

Ние вчера бяхме при лекаря,че нали Лорката имала "малко" пъпна херния, та да й сложи лепенка. Лелееее, как ми го натиснаха детето  ooooh! А аз се чудех защо за една лепенка да ходя пи лекар. Еми да ви кажа - не бих могла да я сложа. После беше такъв рев  ooooh! До вечерта киселееше или направо ревеше... Дано се оправи пъпчето, стискайте палци.  Praynig

За сутиена - аз ходя със сутиен 24/7, защото между храненията ми протича кърма и ходя с протектори.

Общи условия

Активация на акаунт