Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 676
  • 1 474
  •   3
Отговори
# 1 170
И остава да са го заредили в магазина...

Е, надявам се, все в един от трите магазина в София, да го имат...

# 1 171
  • София
Пиши как е на пипане  Laughing
А  take a smile дали си мие Durado-то в машина?

Всъщност миенето на ръка не би трябвало да е проблем, ако незалепването работи, нали? Би ми доставило даже удоволствие да измия незалепнал тиган Laughing

# 1 172
Пиши как е на пипане  Laughing
А  take a smile дали си мие Durado-то в машина?

На упътването пише, че може. Аз не мия. Преднамерено нямам такава машина.

# 1 173
ahasver, благодаря. И този ти отговор ми е достатъчен, за да си направя изводите Wink.

# 1 174
Сигурно е разисквано и преди, но може ли да ми кажете какви са проблемите и недостатъците при тиганите Делимано? Кое ги прави вредни?
И аз се присъединявам към въпроса.

# 1 175
Сигурно е разисквано и преди, но може ли да ми кажете какви са проблемите и недостатъците при тиганите Делимано? Кое ги прави вредни?
И аз се присъединявам към въпроса.

Не отговорих на този въпрос, тъй като вече съм писала мнение за него.  Peace
Не виждам смисъл да се повтарям .
Когато търсих вариант за тиган, минах през опцията Делимано и се отказах. Не твърдя непременно,че са вредни. Просто не ми вдъхнаха доверие, така че да си купя един такъв тиган без смут. Confused Не съм сигурна и колко са здрави и устойчиви, не бях успяла да намеря до какви Т са резистентни.......
Ето мнението ми в тази тема: Тенджери,тигани,тави-Препоръчайте ми!
Цитат
Всички вложените материали могат да бъдат рециклирани. Характеризират се с органичното си покритие от керамика, с комбинацията от материали, от които са направени, с оптималното използване на енергия и намаляването на освобождавания в околната среда CO2.
Бих добавила и този цитат
Цитат
......Керамичното покритие КЕРАМИКА е направено според нанотехнологичния принцип,.......
от тук
по-горния цитат е от тук

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 09:22 от take a smile

# 1 176
Имам конкретен въпрос. Бях го задала някъде в началото, не получих отговор, после спрях да следя темата и сега не мога да наваксам да изчета до къде стигна дискусията за най-добрите съдове за готвене. Трябват ми:
1. Плоча за зеленчуци. Предполагам, че трябва да е с капак да не изсъхват. Имам тефлонова, неоребрена, без похлупак, не съм доволна от нея.
2. Няколко тенджери.
3. Тиган, който да мога да използвам и за фурната.
Освен да са безвредни, търся да са с незалепващо покритие и инвестицията да е дългосрочна. Да не са титаниеви.
С какво покритие, каква марка и от къде мога да ги взема?

# 1 177
А аз ще се присъединя и с питане за препоръка на ребраст тиган и евентуално ако някой ползва драй кукър.
Аз пък съм накупила тия Делимано. Уж казват, че добри. И сам се засилила на тях да си поръчам ребраст тиган, като скара и драй кукър. Но дано някой предложи по добри. И за плоча препоръки ще следя.

# 1 178
Да уточня за FlameElement, че моят Фислер в миялна не е влизал. Мие се наистина много лесно на ръка и макар че е допълнителен труд, май се налага.
smileme, за плоча за зеленчуци - не знам нещо по-добро от чугуна. Ако се вземе тиган с чугунена дръжка, да влиза и във фурната и ако е емайл да не се занимава човек с ръждясване, мисля че ще изпълниш задача 3 в едно. После ще ти трябва и една серия тенджери, ама като си помисля за парите, не смея да препоръчам какво ми идва на ум най-напред.

# 1 179
Дам, явно ще трябва да си се мие 'на ръка'. Колкото до въпросът за тиган - Фислер Максео Комфорт. В последните 3-4 страници съм написал, защо съм се спрял на него. Пенка Илиева може да сподели и личен опит, до колкото разбрах има такъв. Цената си е като за Фислер - 200лв.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 09:36 от FlameElement

# 1 180
Аз разглеждам сега Фислер и се чудя какъв е този съд http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/249? И за тези две тенджери http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/230 и http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/214 не мога да преценя преимуществата на една и другата.
Плочата за зеленчуци не ми се иска да я заменя с тиган, защото я използвам и за тепаняки и ми трябва по-голяма площ.
Препоръчай смело тенджери, надявам се да си избера тенджера, която да не се налага да сменям скоро, не се притеснявай за цената. Не ми трябва комплект, защото съм решила да избера няколко с един размер за да мога да използвам само един капак.
Виждали ли сте капаци с дълга дръжка, на които дръжката се захваща от страни, а не отгоре, така че като готвя и искам да обърна храната, да мога да я поставя на капака?

# 1 181
За тенджери някой друг ще трябва да се включи, може би take a smile. Аз засега съм на етап тиган, тенджерите са ми малко далечни  Mr. Green

# 1 182
  • София
smileme, разгледай тенджерите на Le Creuset.  Тук в темата има доста положителни отзиви за тях. Аз лично натам се ориентирам, Неудобството, че са по-тежки се компенсира с уверението, че са по-безвредни от стоманените, които съдържат никел. Не знам обаче доколко са незалепващи, което е съществен въпрос

# 1 183
  • На земята, която е всъщност звезда.
smileme, разгледай тенджерите на Le Creuset.  Тук в темата има доста положителни отзиви за тях. Аз лично натам се ориентирам, Неудобството, че са по-тежки се компенсира с уверението, че са по-безвредни от стоманените, които съдържат никел. Не знам обаче доколко са незалепващи, което е съществен въпрос

Някой познава ли човек, който е получил алергия от готвене със стоманени съдове?

# 1 184
Когато посетих магазина на WMF в Аутлета, ми дадоха каталог на английски; мисля че е най-разумно, ако човек иска да си избере подходящи съдове, да отиде на място, консултантките са доста добре информирани и предложиха да се запиша на демонстрация с готвене. На мен ми хареса, че в тежките серии има пласт алуминий в дъното, който разпределя по-добре топлината. Хареса ми също, че предлагат да си поръчам съдовете по каталог, те ще ми ги доставят.
Не знам кои са по-добри, те или Фислер, но ако трябва да купувам, ще избирам между двете марки. За съжаление обаче консултантите в Гамаелит не са много подробно запознати, трябва да се ходи, после да се чете в Интернет в официалните сайтове, и чак тогава да се купи.
Хубаво е да си купиш тенджери от стомана, тежки, с дебели дъна и удобни дръжки - това ще е до живот, ако производителят е добър. Пластът алуминий ти гарантира, че няма да има загаряне и залепване. А стоманата - че можеш да ги миеш до блясък с всякакви препарати и машини.
Много хубаво е да си вземеш тенджери за готвене под налягане - храната става особено вкусна, тъй като веществата не се изпаряват, а остават в яденето, освен това пестиш много време и много ток. Има комплекти от две тенджери с различна дълбочина и един общ капак, отделно можеш да си вземеш стъклен, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт