Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 092
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 2 445
  • България-Швейцария
Тя е наполовина, но трябва да имаш парите кеш, не става с кредит.

# 2 446
  • Пловдив
Тя е наполовина, но трябва да имаш парите кеш, не става с кредит.
Това е ясно, примерно ме вълнува, ако не спечелиш след колко време можеш да си вземеш 10% обратно. Ако спечелиш пише, че до седмица трябва да внесеш парите, които си заявил, като приспадаш вече внесените за гаранция. По принцип съм наясно, че това са проблемни жилища, може и да не може да влезеш за оглед. Ама и съвсем да е изтърбушено разлика от 30%-40%  в пазарната цена ще покрие ремонта. Как се влиза във владение, тоест сдобиваш се с нотариалния акт, как се изваждат обитателите?
Също така как се проверява какви тежести има, освен това за което го изнасят, примерно сметки за парно, ток, вода?

# 2 447
Десетте процента връщат ли се  newsm78
Имам спомен за такава тема, където някой беше споделил че е купил жилище. Преди повече от година, със сигурност.

# 2 448
  • Пловдив
Десетте процента връщат ли се  newsm78
Имам спомен за такава тема, където някой беше споделил че е купил жилище. Преди повече от година, със сигурност.
Ако спечелиш и платиш се приспадат, ако спечелиш търга, но не платиш се губят, ако не спечелиш се връщат. Simple Smile

# 2 449
  • There I was on a July morning
Янтра, депозитът се връща, след като купувачът е платил продажната цена. За процедурата при публична продан четох в един сайт на съдия-изпълнител http://www.deliannikolov.com/blanki.htm

Ninja, логично е да платиш комисионна върху сумата 50 000  Money

# 2 450
Янтра, тези имоти обикновено са проблемни или пък са от банки на неизрядни длъжници.
И при двата случая до 1 год от сделката другата страна има право да обжалва сделката, т.е става да купиш ама 1 год стоиш и чакаш, защото всяко направено подобрение си е за твоя сметка ако върнат сделката, връщат ти платените пари и толкова.
Това е резултат от наше проучване преди 3-4 год.

# 2 451
Скубиду , Buba D  Благодаря ви за бързия отговор.И аз така си мислех  newsm78 newsm78но не бях сигурна.Желая ви лек почивен ден! Hug

# 2 452
  • Пловдив
Янтра, тези имоти обикновено са проблемни или пък са от банки на неизрядни длъжници.
И при двата случая до 1 год от сделката другата страна има право да обжалва сделката, т.е става да купиш ама 1 год стоиш и чакаш, защото всяко направено подобрение си е за твоя сметка ако върнат сделката, връщат ти платените пари и толкова.
Това е ок за нас, ние не бързаме, интересувам се през това време ако обитателите живеят и трупат тежести в жилището какво става.

# 2 453
Първо би следвало сегашните обитатели да бъдат изведени след търга,
а ако това не се случи вече по частен път вие и те си решавате проблема доброволно, доброзорно и съдебно.
Видях с очите си такъв апартамент, на изнасяне от яд стария собственик беше изкъртил цялата ел, инсталация, а беше нова кооперация  Crazy

# 2 454
  • Пловдив
При 20хил евро разлика в пазарната цена, на жилища които така и така ще ремонтирам по мой вкус... Само голи стени да получа, и без това в 85% от огледите това планирам като ремонт - смяна на дограма, ново измазване, паркет. Ел инсталациите ги слага мъжа ми, най-малкия ми проблем и най-евтино излиза от всичко Simple Smile

Конкретно - отиваме на оглед в един монолит, много хубав уж, на 4ти етаж,просто идеално - ни много високо, ни много ниско, на теория ремонтирано и изолирано. Обаче като влизаме к'во да видим - вътре мирише ужасно, ама ужасно, както съм бременна вадя нос като хрътка, оказва се, че имат две котки. Котките драли по стиропорената изолация, почти на всяка стена има дупка - цялата изолация трябва да се смени. Отделно дограмата сменена, ама сменена с нискокачествена с двуслоен стъклопакет, тоест ще си я сменям и нея. Инсталацията в кухнята не ме устройва - щото не мога да сложа миялна, пералня и сушилня, кухненски бойлер и инсталацията да издържи. Е, то кво остана?!
Обаче държат цена, щото ремонтирали. Да си го държат Simple Smile

# 2 455
  • София
Прави се опис на жилището, преди да  бъде изнесено на публична продан от ЧСИ-то.
След това, ако не се лъжа отново ЧСИ-то прави въвод във владение.
Не съм сигурна дали се води отделно дело за владението, мисля, че Флип или Джуди биха могли да отговорят.
В момента вървят много търгове за хубави имоти.
Даже аз, лично бих предпочела да следя няколко имота и все някой ще мине на втори търг, където цената вече е повече от чудна, дори и цялата ел.инсталация да изкърти собственика, тоест бившия собственик. И ВиК инсталацията да изкърти, пак има солиден икономически интерес от една такава сделка.
Даже бих казала, че покупката от ЧСИ е много по-сигурна, околкото да закупиш от закъсал собственик и изведнъж да цъфне някой кредитор да претендира.
Янтра- смело и разумно под мишница с добър адвокат е моят съвет, ако обезпечиш солидно сделката с документооборот, няма от какво да се плашиш.

# 2 456
  • Пловдив
Ние не бързаме, за сега се ориентираме в обстановката само. Имаме срок да се преместим за първи клас на Иван-Асен - септември 2013 Simple Smile

# 2 457
  • София
Хихи, като гледам наследника ти 2006 набор, аз имам същия срок да се позиционирам в един друг апартамент, на едно друго място Simple Smile

# 2 458
  • Стара Загора
Това е ок за нас, ние не бързаме, интересувам се през това време ако обитателите живеят и трупат тежести в жилището какво става.
Това не е вярно.След като купувача заплати сумата за която е купил имота има 7 дневен срок за обжалване.След това се изготвя постановление за възлагане ,което също има 7 дневенн срок за обжалване и влиза в сила след това.Вписва се в агенция по вписванията и след това има силата на Нотариален акт.
Който обжалвал обжалвал.Честито на новия собственик......... Simple Smile

# 2 459
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3564671

имот до Метрото перла в короната Wink

Общи условия

Активация на акаунт