Епилепсия ТЕМА 12

• 64 101
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  Sad Пак съм аз.И вече съм безработна.Връчиха ни  трудовите книжки и ни препратиха към бюрото по труда.Най- зашеметяващото е,че месеците от 06.01. до 06.07.през които  договорите ни бяха на 6 часов раб.ден,се признават за 4 месеца трудов стаж.Т.е.-с два месеца по-малко,защото ни взеха  двата часа.Изобщо-от семействата на инвалидите да се правят икономии...представете си докъде сме я докарали.Жалка история...НАПУК НА ВСИЧКО ГАДНО,времето обаче е невероятно!Синът ми е усмихнат,и е в страхотно  настроение,дори си тананика.И нищо друго не ми остава,освен да си  сложа "розовите очила"... newsm53

# 241
"И нищо друго не ми остава,освен да си  сложа "розовите очила"... newsm53"
 Joy Joy Joy hahaha Joy Joy Joy

# 242
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте и от мен момичета ,аз като примерна баба нямам мнго време да седна на компа.Тия дни ще изчезна съвсем защото съм в отпуска и мисля да ходя на българското черноморие.Нямам идея точно къде ще отседна защото тръгвам малко приключенски където намеря место и на цена ,която ме устройва някой около Бургас ако има някакви идея за по-ниски цени да пише.
"И нищо друго не ми остава,освен да си  сложа "розовите очила"... newsm53"
 Joy Joy Joy hahaha Joy Joy Joy
Синаро  Hug  bouquet

# 243
Здравейте мили майки, храбри души ! Казвам се Мария и съм от Варна. Предварително се извинявам ако въпросите ми са задавани многократно, но се опитах да изчета всичко по темата, започнах някъде от тема 10, но не успявам да намеря отговорите , които така ме вълнуват , а и време няма . Положението е следното:

- цялата ни фамилия от двете страни е силно обременена с фебрилни гърчове, които всичко са израстили без усложения до момента....от двете страни се получава при моето семейство, защото мъжът ми и той има един гърч като дете но при обезводняване в следвствие на дезинтерия ....
- големият ми син е правил 6 фебрилни гърча почти до навършване на 6 години, грубо по един на година, само един път се получиха два в хода на едно заболяване
- ходили ли сме къде ли не / това е преди 7-8 години / той сега е почти на 11 години, но не сме ходили при Божинова, идея нямам защо ...много бях доволна от проф. Чавдаров от неврологичен център САЦЕР - единствен той не започна да клони към диагноза епилепсия, а каза, че са чисти фебрилни гърчове, които ще израсте детето до навършване на 5-6 години...пихме конвулекс сироп 2 години / по настояване на варненските невролози /, но прави гърчове и на фона на лекарството затова го спряхме .....

Проблемът е следния : малкият ми син , който сега е на три години започна да прави също гърчове - абсолютно същите, но само първия при температура, а другите два без температура - след силен емоционален стрес , а другият на плажа

Обадих се днес на доц. Божинова, описах случая, тя ми предложи ако сме искали да влезем в болницата Сети Наум за изследвания. Моля ви кажете ми какви изследвания се правят при хоспитализация, може ли да се водиш в отделението, а да спиш на хотел и всякаква информация за хоспиталзиацията в Свети Наум за първоначални изследвания ....какви са условията там, защото другият вариант , който ми предложиха е само ЕЕГ и консулт без да оставаме там...стресът в болницата за синът ми би могъл да предизвика нов гърч, тъй като досега има абсолютно видима причина преди двата гърча - психогенно-обусловени или както там се наричат ....

Трябва да го реша тези дни, защото в понеделник трябва да съм в София ....благодаря Ви предварително !

# 244
Миме Hug, дано майчетата които са били  в клиниката на 4км се отзоват бързо! Praynig
Поздрави на всички Hug

# 245
mima28,по клинична пътека при нашата диагноза болничния престой е не по малко от 4ри дни. Изследванията са ЕЕГ и кръвни. Някой майче беше писала ,че се водили на хоспитализация ,а са били извън болницата.
Ако няма промяна от миналото лято ,влизате в двора на болницата и влизате в 1рвата сграда в ляво.В дъното на коридора с/у вратата пак в ляво в дъното има детски кабинет за прием ,от там ще ви поемат.

Ако съм пропуснала нещо и другите да се включат.

# 246
  • Перник
ЗДравейте,мами!
mima28,ние с дъщеря ми бяхме за 5 дни в ДЕтската клиника на 4-ти км.Условията не са много добри,трима човека в стая,като деца и родители спят на едно легло.Стаята е изключително малка и е много задушно.Баня и тоалетна обща за всички,условията -мръсно,а банята така и не успях да я ползвам,вратата беше заключена и имаше някакъв надпис,че банята се ползва в определени часове.Хубавото беше,че доктора ни разреши да нощуваме извън болницата,така че бяхме там само за изследванията.Друго незнам какво да ти кажа за тази клиника.
Аз не пиша редовно,но редовноо ви чета.От скоро дъщеря ми е с диагнозата епилепсия и то някакъв рядък вид-миоклонична астатична.
Сега и аз съм пред дилема-записах дъщеря ми за постъпване в отделението на Литвиненко за изследвания,преди това бяхме на 4-ти км.Много майки пишат,че на 4-ти км имат много добро ЕЕГ,работят в екип.Ние сме още в началото на борбата,още търсим правилното лечение.Досега бяхме на конвулекс,Литвиненко го увеличи на 3х3мл,после на 3х4мл.Странното беше,че дъщеря ми реагира зле на 3х4мл,и сега пак намалихме дозата.
Момичета,моля ви кажете ми как е в отделението на Литвиненко-условия,отношение,може ли да не нощуваме в клиниката,разрешават ли?
Много ми се иска да взема най-правилното решение за дъщеря ми-Литвиненко или Янков(там ми харесва това че работят в екип и обсъждат случайте,въпреки че първия път като бяхме това не ни се случи,а иначе самия Янков не става много).Дайте съвети,споделете опита си. Simple SmileЩе ви бъда благодарна.
Лека нощ!

# 247
А какви изследвания ви правиха там, manu80 за да ви поставят тази диагноза ? Къде е най-доброто ЕЕГ в България , какво представлява това видео-ЕЕГ , пише, че то единствено давало информация дали гърчовете са неепилептични ? Благодаря Ви, Ети и Ваня 66  Hug

# 248
  • Перник
mima28,Правиха ни ЕЕГ и скенер на глава,и кръвни изследвания правят,но на нас не ни правиха,защото имахме такива направени  2-3 дни преди постъпването ни на 4-ти км.Между другото резултатите бяха добри и ЕЕГ-то чисто,но докторът каза че това не е гаранция и диагнозата остава.След месец ходихме и при д-р Литвиненко и той потвърди диагнозата,засега  диагнозата е на база нашите разкази за пристъпите ни.Иначе казват можело ЕЕГ-то да си е нормално,но това не изключва епилепсия. SadИ незнам,не разбирам,и аз все се надявам нашето бързо да отмине,да го израстем. Praynig

# 249
Здравей mima28  Hug
Ние с дъщеря ми бяхме през април в "Св.Наум". Още като уговаряхме по телефона датата с лекуващата ни лекарка , за да ни запише час за ЕЕГ, тя ни предупреди, че ще се наложи през цялото време да сме в болницата, защото правели проверки от ЗК. Зависи и по каква клинична пътека ви приемат, за епилепсия е 4 дни. Нас ни приеха с изоставане в НПР и трябваше да сме в болницата 5-6 дни, макар, че сестра ми живее в София и не беше проблем от моя страна да ходим всеки ден само за изследванията.
Предполагам, че освен ЕЕГ, ще ви направят и скенер, както и кръвни изследвания. ЕЕГ-то е в отделението.
Насрочили ли са ви дата за изследванията?

# 250
Доц. Божинова ми каза да отида в понеделник , 12-ти , предполагам, че това е насрочена дата , не знам ....ние отиваме с никаква диагноза, с фебрилни гърчове като фамилна анамнеза - първи изследвания са това .... с направление 7 ми казаха да отида

# 251
Мима 28,привет!И при нас първият гърч беше фебрилен/отключи се след две ваксини-направи псевдокруп/,а на 2г.11 м. направи следващия без причина.От тогава-9 г.вече  сме на 4 км.Не е чак толкова лошо в клиниката.Примерно можеш да си платиш легло.Не зная след ремонта дали нямат и ВИП стая-с/у заплащана.Но права си,че в отделението е подтискащо.Навън има голям двор,детска площадка,параклис...Мисля,че бихте могли и на хотел да бъдете.Изследванията,които се правят по клин.пътека бяха-кръвна картина,скенер,ЕЕГ-те вече ще преценят какво.Дали сънно или рутинно.И през психолог минахме.Хубавото в тази клиника е,че се работи в екип.Всеки дава становище.Отидете с направление за хоспитализация,за да имате възможност да направите всичко по клин.пътека.А дали ще сте в отделението,или ще се водите на дом.стационар,ще решите на място.На времето в стаите имаше по 4 легла-4 майки плюс 4 деца.Сега са по 6души.Но пък помагат хората.А големият Ви син ще го израсте в пубертета.Поне така мисля.Добре е в понеделник да ви приемат,за да успеете за главната визитация,която е във вторник.Успех и спокойно!Отивате при добри специалисти! Hug

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 01:15 от sinaro

# 252
Мима 28,сега с тия промени в здравеопазването,наистина мже и да има проверки.Но какво пък-ще останете 4 дни.Няма да сте непрекъснато в клиниката-ще си направите изследванията,и после-на свободен режим.Ще  се прибирате да спите там.Не е толкова тревожна ситуацията .Ние и по 6 месеца сме били в клиниката,когато още не беше ремонтирана.Е,издържа се.Важното персоналът да е добър.Много са човечни всички.Сама ще се уверите.

# 253
Да, талон №7 е за хоспитализация.
Синаро, когато ние бяхме там, нямаше ВИП стаи.
Сетих се още нещо - има столова, но храна се осигурява само за детето. Режима е свободен - можеш да влизаш и излизаш от болницата по всяко време.
Пък може и да ви разрешат да нощувате на друго място, а сутрин да ходите в болницата, като леглото ви се пази.
Вярно, не е много приятна обстановката, но аз в други болници на такива по-големи мизерии съм се нагледала, че това си е направо лукс.  Mr. Green

# 254
Да, благодаря ви за бъзрите отговори, най-важно е здравето на детето, така, че заминавам и на място ще се преценява кое е най-добро за него ....стояла съм в болници, в мизерии, така, че няма страшно ...

Sinaro,  вашата диагноза каква се оказа ? Надявам се при нас всичко да се окаже наследствено и напълно лечимо както при другите от фамилията .

Общи условия

Активация на акаунт