Пердета - 7

• 198 301
  • 843
  •   1
Отговори
# 480
Здравйте! Запичвам и тук да следя, тъй като слагането на корнизи и пердета специално в хола ни ще бъде приключение. Simple Smile Работата е там, че помещението (около 35 кв.м.) има една стена цялата в прозорци и е овална. 2 чифта майстори, които идваха ми казаха, че за там ще трябва да търся корниз, който може да се огъва, че да следва овалната форма на стената. Казаха ми за някакви тип метални тръби. Но аз искам 2 пердета - и по-плътно и прозрачно. Та във варианта с тръбните корнизи биха били нужни не една, а две. Дайте идея как бихме могли да го направим, така че да не се виждат само някакви тръби и да изглежда грозно. Иначе сега се захващам да прегледам темата отначало, дано видя идеи като за нас.

Вилико, по-назад видях, че си дала този САЙТ с идеи за пердета. Би ли споделила от къде е? В смисъл кой и къде ги прави?

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 11:58 от Бърборанка

# 481
Точно такъв модел видях на пазара на Красно село пред ивреме, в едно невзрачно малко магазинче, лежащо успоредно на трамвайната л иния до самия светофар. Избираш си плат - шият ти. Предполагам на доста места ги правят вече, но за там знам със сигурност.

# 482
Бърборанка, има овални корнизи за таван (пвц) двуканални. Пиши в гугъл и ще ги видиш, Дом хармония излиза в един от първите резултати. Иначе в една приятелка са тръбни метални корнизи на стената, единият е с по-широк трегер, т.е. плътното перде е по-издадено на пред, но не са овални (но сигурно някъде се продават и овални).

# 483
Бърборанка, има овални корнизи за таван (пвц) двуканални. Пиши в гугъл и ще ги видиш, Дом хармония излиза в един от първите резултати. Иначе в една приятелка са тръбни метални корнизи на стената, единият е с по-широк трегер, т.е. плътното перде е по-издадено на пред, но не са овални (но сигурно някъде се продават и овални).

Благодаря за инфото!  Hug Ще гедам. На мен майстори ми казаха, че могат да направят от инокс с 2 тръби със съединение помежду. Нямало да си личи. Но не знам, не мога много да си го представя, та за това пиша при вас за идеи.  Hug

Вилико кажи за сайта.  Hug

# 484
Ето по-голяма снимка
ами аз и зълва ми ги шихме,но дизайна беше моя измислица  Laughing
предполагам, че панделката е само декорация, а лентата държи?Я разкажи малко повече.
Двете надлъжни ленти-са зашити от двата края на пердето плътно до към средата на пердето и после продължават самостоятелно надолу,в това положение хващам 2те панделки и отдолу нагоре набирам пердето и завързвам/вариациите за вързването са различни.Може би прекалено лъска от светкавицата,но на дневна светлина не  е така.Тъй като самото перде е с малко набор не изглежда натруфено на живо..

# 485
  • В кошера...
Бърборанке, да не излезе като реклама, защото за втори път ще посоча този сайт, но тук имаше интересни неща - може да има и нещо за теб - www.lapenbg.com
Има такива корнизи, разбира се, не рискувай засега с направи си сам.

# 486
Medunka, не съм видяла преди, че си го споменавала, така че споко, за мен не е реклама и ти благодаря!  Hug Ти самата поръчвала ли си от него? Адресът им на Три уши шоурум ли е ли офиче с малко мостри?

# 487
Не съм се интересувала, но това с извити тръбни при това двойни корнизи - никак не ми се нрави. Бих предпочела определено корниз релса  Thinking
Сайтът е просто събрани модели, не е рекламен. Пък назад ти казах къде ги шият посочените късички  Laughing

# 488
Ами там е работата, че релсовите няма как да се огънат, а на мен ми трябва овална форма. Та харесва ни, не харесва нямаме много избор...  Rolling Eyes

# 489
Привет момичета, тази снимка
ми даде яснота, че корниза ми ще е на стената а не на тавана. Купих вече плътни ленени пердета и въпроса ми е как ви се струва ако няма тънко перде, много тъпо ли ви звучи? Не ми е проблем да си харесам такова, но прозореца е съвсем близо до стената и ме притеснява това, че когато пердетата са дръпнати част от пердето ще скрива пак прозореца. Какво се прави в такъв случай?

И да ви споделя, че в икеа за такива пердета с ленти ("уши") се продават едни пластмасови джаджи, които се слагат на ушите, така че пердето да си се плъзга по нормален корниз, а не да се нанизва на тръбен  Peace

Привет момичета!!! Страхотна темичка си имате Simple Smile
Включвам се при вас, за да ви помоля за помощ.
Дали някъде сте виждали да се продава подобно на тънкото перде с кръгчетата от снимката на Шанта? Детската ни стая е в бяло, оранжево и зелено и има нарисувани на стената оранжеви и зелени кръгове и се опитвам да намера подобно перде.

# 490
vesi_n, струва ми се, че в Домко видях подобно, но май не кръгчета а квадратчета. Става въпрос за София

# 491
Да, в Домко има, но са къси - дължината им е 145-165, но пък може наопаки да го обърнеш. Също така на Раковска и Сливница в един магазин за платове - имаше скоро.

# 492
  • софия
днес намерих едно ателие, в което слагат халки, само дето лееекинко са се поуляли с цените. 6 кинта на халка, през 10 см, 4-5 метра перде... айде няма нужда...
ще си остана без перде в спалнята май  Mr. Green

# 493
  • В кошера...
И аз днес обикалях за перде. Ами май ще си остана без. Тези, които ми допаднаха започваха от 60 лв. нагоре за метър /шир.2,80/-испански. Направо не знам да плача или да се смея, но не мога да дам 400 лв. за едно перде. Толкова ли са ми скъпи изискванията?
Пък за шалте да не говоря...

# 494
  • софия
medunka, отиди в често споменавания тук магазин с пердетата на килограм, на братя миладинови 12. има голям избор на платове и всяка седмица получават стока. аз видях две цени, 50 и 24 лв/кг.
там има и шалтета с 2 малки възглавнички, пак на килограм, излизат към 25 лв. и от тях имаше голям избор на цветове и десени миналата седмица.
аз там си харесах лена и щеше да ми излезе плата около 35-40 лв - 5-6 метра на 3м дължина. а лелчето днес ми иска 300+ лв за халки  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт