Какви могат да бъдат последствията от ранно захранване?

• 3 448
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Ранното захранване е експеримент, стартирал през 70-те г., след бум на здравословни проблеми от всякакъв вид се прекратява, но не и при нас. Нещата си влизат в нормални граници и педиатрите си препоръчват късното захранване, което се е практикувало с векове преди.

Защо се появяват проблеми при късно захранени? Причините са много - не е достатъчно само то като фактор, има много други, като тръгнеш от менюто и стигнеш до начина на живот. Всеки човек иска детето му е да е добре и е съвсем нормална реакция да изключва рисковите фактори, при положение, че абсолютно нищо не налага ранното захранване, защо да проверяваме дали детето ни ще издържи или не? Каква е ползата?

Доказателства има, който се интересува, да си търси медицинските доклади.

# 16
  • Някъде по Дунава
Аз съм захранена рано и нямам особени проблемо досега.Дъщеря ми също е захранена рано и не е проявявала признак за алергия.

# 17
Ето статия за последиците:
As with any evolution, the evolution of medicine and the science of dietary nutrition and infant nutrition has taken quite some time. In the past, there was not a wealth of research to suggest that an infant's gastrointestinal system was unable to properly utilize, absorb and process solid foods. Early introduction of solid foods that were not full of proper vitamins, minerals and other nutrients, robbed babies of crucial nutrients needed to sustain their rapidly developing systems.

While it maybe true that your Grandmother or your Mother grew up "fine", it may also be possible that their nutritional status' were less than optimal. Vitamin and mineral deficiencies were common in infants years ago as were illness and higher infant mortality rates. As science progressed, infant mortality rates began to drop as infants began receiving the proper, optimal nutrition for their growing bodies.

# 18
  • София
bela81 , би ли дала линк към източника на този цитат.

# 19
Аз съм захранена рано и нямам особени проблемо досега.Дъщеря ми също е захранена рано и не е проявявала признак за алергия.
Ама никой не те пита това. Прочети отново заглавието на темата! Има една друга тема, където поста ти би бил по на място.

# 20
bela81 , би ли дала линк към източника на този цитат.

http://www.wholesomebabyfood.com/early-solid-food-feeding.htm

# 21
Ама не говорим за твоя частен случай бе моме!

# 22
Да, като сме почнали с личните "докаzателства" , то и аz съм zахранена рано, нямам (слава Богу) zа сега последствия от което. Синът ми (а как ме е яд zа това Rolling Eyes ) също е zахранен рано, също няма (дано и така да е) последствия от това. Което обаче не zначи, че просто не сме късметлии със zдравички стомаси (например) и сме се справили някак с таzи дивотия.
Щото сок на 40 дни няма как просто да не е удивителна простотия, иzмислена от.. И т.н. Да, ама сега смятам така, тогава всички така даваха и не ми и идваше на ум да помисля  Close
Мъжът ми обаче, е с яzва, например. Не каzвам, че zа дължително е само от това.. Малката му дванадестгодишна сестра има гастрит от десетгодишна, лежа дори в болница. Е, и след като четох, как стомашните проблеми и иzобщо zаболяванията от тоzи тип са скочили доста у нас в последните десетилетия (не мога да дам линк, дори не помня къде и кога точно го четох).. не благодаря да си правя опити, да му се не види. Даже и личните примери си ги имам около мен. Предпочитам да не лежа на "е, на мене нищо ми няма".. То, не дай Боже, и никога не е късно  Confused
Дори само това ми е достатъчно, беz да стигаме до алергии и т.н., zа да съм против.

# 23

На мен пък са ми стягали краката при повиване, нищо ми няма. Но не ми е минавало и през ума да екстпериментирам с детето си, след като е доказано, че първо - полза няма, второ - има риск за здравето.

# 24
Моят съпруг също е рано захранен. Най-голямата вреда, която то му е причинило е язва на стомаха, която получава на 7 години.
Малко по-късно тя се обостря и това го вкарва в болница. Още си спомня страхотните болки от обострената и кървяща язва.
Според свекърва ми е имал много силни колики почти до 6-тия си месец, но в картона му пише, че захранването му е започнало на 40-тия ден с пресен сок от ябълка.
В този ред на мисли - детето ми също беше с много силни колики до 5-тия месец, вероятно нямаше да оживее ако бях предложила сок или пюре в съвсем ранната му възраст.
За мен ранното захранване е абсолютно вредно и опасно!

Общи условия

Активация на акаунт