Великобритания - тема 31 - лятна и приятна!

• 55 296
  • 741
  •   1
Отговори
  • Лондон
Времето: http://www.bbc.co.uk/weather/

Как е кралицата днес: http://www.royal.gov.uk/output/Page1.asp

Полезни връзки:

Българско посолство, Лондон: http://www.bulgarianembassy-london.org/
Местни нужди: http://www.upmystreet.com/Страница за българи във Великобритания: http://www.bghelp.co.uk/
Български магазин (храна): www.bulgarianfood.co.uk
Квартири, наеми, апартаменти (търсене по квартал и размер на жилището): www.findaproperty.com; www.rightmove.co.uk

Обучение:
http://www.childcarelink.gov.uk/index.asp
За детегледачки, детски градини, държавни и частни: http://www.surestart.gov.uk/aboutsurestart/parents/lookingforchildcare/
http://www.ofsted.gov.uk/
KS1, KS2, KS3 SAT PAST PAPERS & GCSE Revision Advice

Детски имунизационен календар: http://www.immunisation.nhs.uk/

Важна тема:
Как протича бременността във Великобритания (към NHS)

Полезна страница (майчинство, права): http://www.worksmart.org.uk/rights/viewsubsection.php?sun=52

1. Aко сте бременна, или планирате бременност, продължете (или започнете веднага) да пиете фолиева киселина
2. След положителен тест за бременност, направете час с GP
3. Лекарят ще ви сметне приблизителна дата за раждане, и ще ви даде направление за близка болница (по район), където ще ви следят бременността
4. До седмица/10 дни, ще получите писмо от болницата, с дата за първи видеозон. Този първи преглед е около 10-12 седмица, казва се "dating scan" и ще ви определят по-презицен термин
5. По същото време ще ви назначат кръвни тестове, изследвания, среща с акушерките, с лекар и други, в зависимост от това как протича бременността (тест за синдром на Даун, и други)6. За бременност без усложнения, очаквайте преглед всеки месец, и още един видеозон (подробен анатомичен преглед, в 20 седмица), и по-чести прегледи към края на бременността (и изследвания в зависимост от какво имате нужда)
7. Възможно е да се смени първоначалната болница (при местене или други причини)
8. Ако имате частна застраховка, обърнете се към тях за да разберете какво точно се покрива

Предишните ни теми:

до мамите в Англия
Бъдещи и настоящи мамчета във UK
Бъдещи и настоящи мамчета в UK
Little Britain - тема ента
Little Britain - тема 5
Пижо и Пенда на гости в Кралството-тема 6
Тема 6
Козунаци и яйца се правят на Англйска земя-тема 7
Англйска тема-8
Родители в UK - 9
Родители във Великобритания, 10-та тема
ВеликоБритания, 11-та празнична
Великобритания - тема 13, нe-фаталнa
Великобритания - тема 14, пролетна
Великобритания - тема 15, почти юбилейна
Великобритания - тема 16-та, сладка и лятна
Великобритания - тема 17-та, мигновена, но лятна
Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та
Великобритания - тема 19-та, последна тийнейджърска (пак празнична)
Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!
Великобритания- снежна тема 21!
Великобритания - тема 22, пролетна
Великобритания - тема 23, Великденска
Великобритания - тема 24
Великобритания - тема 25
Великобритания - тема 26
Великобритания - тема 27
Великобритания - тема 28
Великобритания - тема 29
Великобритания - тема 30

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 21:32 от eya

# 1
Цоп ,цоп в новата темичка и то първа  Mr. Green

Благодаря eya Hug

# 2
  • Лондон
eya, мерси и от мен, много хубаво да си изкарате на морето Simple Smile

Аз си признавам, че не ми се ходи въобще в БГ, даже това за Коледа беше насила, че тук нали затварят градините за по 2 седмици и е много трудно в къщи да работя и да се гледаме, а така се надявам бабите да се включат, а аз да ходя в БГ офиса ни да работя...ще го видим как ще се получи...

Предполагам, че предстои пълно затишие тук след като всички заминавате, но се надявам на есен да имаме много за разказваме Heart Eyes

# 3
  • Русе
Здравейте Simple Smile Весело изкарване на всички отпускари!

При нас няма нищо интересно. Чакаме вести за училище, но не знам кога ще дойдат. Когато звънях по телефона да разпитвам, ми казаха, че може и по имейл да им пратя апликейшъна, въпреки, че сме закъснели. Но сега ме гризе, дали не трябваше лично да занесем... Възнамерявам другата седмица да звънна по телефона пак и да питам дали са го получили и какво следва от тук нататък.  Thinking

Мен започна здраво да ме тресе депресия, да ми е мъчно за всичко и всички. На моменти чак място не мога да си намеря. А и без работа съвсем се смъцафръцвам. В България работих до последно преди да дойдем, работата ме натоварваше психически много, доработвах вкъщи до среднощите, събота и неделя... така бях свикнала и си я обичах, че сега ми е много смачкано, особено като не знам тук каква работа да си търся. Все още не знам какви са ми релно възножностите за справяне с езика и не мога да преценя с каква работа бих се справила (основно точно заради езика). Това доста ме дезориентира и не знам какво да търся...
Извинете за объркания пост. Напират всякакви емоции напоследък, а и нямам с кого да ги споделя.

# 4
Ето ме и мен в новата тема.
Ние се приготвяме за рожденният ден в Събота. Поръчах торта в последният момент разбира се  ooooh! Купувах играчки и не на последно място купихме билети за Лондонският Аквариум, мисля, че ще си прекараме добре  Party Praynig

Приятни ваканции на всички отпускари  Hug

# 5
  • Bristol
eya, мерси за новата темичка!

Deb, хвърляй се нещо да работиш, дори да ти е под нивото. Най-лесно става през агенция. Като има работа, ми се обаждат, ако мога работя, ако не, отказвам, но гледам да не отказвам много все пак. Страхотно разнообразие на ежедневието е, да не говорим, че и допълнително парички се докарват Wink Сега са ме командировали в Еърбъс. Леле, то страхотно нещо било там! Мини градче! Имат си автобус, който ги разкарва из сайта, тяхна си пожарна и бърза помощ, няколко кафета, едното е Коста и сувенирни магазини, да си купуваш макети на самолетите им, включително и конкорд  Mr. Green отделно има ресторант, където за 2-3 паунда получаваш прилична току що сготвена порция за хапване  Whistling Защото често ходя пеша и пътьом се засичам с други хора работещи там, вече се поздравяваме. Много ще ми липсва тази атмосфера, като приключа с контракта  Rolling Eyes Когато не работя, се ангажирам с училището, пиши се един доброволец, винаги имат нужда от помощ за нещо, пък и създаваш контакти из квартала  Grinning

mariq_76, би трябвало наблюдаващата да ти даде списък. Аз вече съм забравила, но в общи линии, дрехи за теб и детето, памперси и дамски превръзки, тоалетни принадлежности, нещо за хапване и пийване, че раждането понякога се проточва Wink Много държаха на бебешката шапчица, само това си го спомням добре  Laughing

А ние ще ходим 4 седмици в БГ, за ужас на моят агент. Да видим, дали септември ще съм пак на същото работно място или ще ме отрежат  Crazy Вече съм планирала разходката из БГ, София, Троян, Априлци, Етъра, Варна и морето  Heart Eyes но за Венеция още не съм погледнала, а трябва, не остана време  Party

Мамите из района, знаете ли, че този уикенд има фестивал в Бристол, Bristol Harbour Festival. Ще има музика на живо и различни представления, всичко безплатно. Отделно сергии и разни забавления за деца. Центърът ще е затворен за коли. Ние ще сме там, първа изява на сина на театрална сцена, няма как да се пропусне, пък и добър повод да слезем до центъра и да се видим с приятели, както и да се запознаем с нови   Hug

# 6
Тук е Пумпалка   Simple Smile
Стегнах куфарите, сутринта тръгваме за Cornwall.За 4 дни.Силно се надявам времето да ни се усмихме, или поне да не се мръщи( както Натали казва "Небето  чупи").Като си бяхме в Бг имаше много гръмотевици, и тя милата стигна до този извод.Ние тази година приключихме с пътуванията.. почти... освен утре, дано измислим нещо и за банк холидея.Ох дано да се съберат повечко милички до октомври, че да се порадваме на рожденните ни дни.
Иначе лятото ни харесва.Правим си с разходки с Натали, често сме в Хамптън Корт Палас, взехме си годишен пас.Ако някой има желание за розходки в градините, прекрасни са и за деца и майки.Миналият уикенд беше весело, изкарахме 12 часа, програма цял ден, която представлялваше Ханимуна на Хенри с Джейн Сиимор.Вечерта приключи с подобаваща заря.Така де, голяма реклама му направих на двореца, заповядайте.
Весели почивки на всички!И до скоро
И честита нова тема, благодарности на Eya!  bouquet

# 7
Вместо запис да споделя, че купуването на билети от рано не винаги може да е добра инвестиция..Ние купихме отрано билети миналата зима, за отиване връщане (от БГ към Лондон и обратно) Отиването Ок, но връщането се отложи и никаква компенсация от страна на Уиз, това когато беше кучешкия студ и затвориха всички летища, за неопределен период от време! Имахме късмет тогава и си купихме билети на същата цена, в едната посока и всичко беше наред, но нещата са непридвидими, особенно с лоу кост компаниите!
Аз бях почти целия юли в Лондон, уж да търсим къща, училище и градина, но заминаването ни се отлага (моето и на децата) за неопределен период от време. Здраве да е. Когато се случи тогава! Важното е, че повечето неща са ясни а, и съм спокойна, защото вас ви има  Hug
Merry Еърбъс! Уау  #Crazy!! Завиждам благородно, че си попаднала там! Мечта ми е, понеже съм изключителен почитател на самолетите, да летя някога с такъв "град"  Grinning
Deb  Hug мене въздуха в Лондон ме побърква. Постоянно ми мирише на железница..нооо всичко ще понеса, само да сме заедно, защото вече 3 години живеем почти разделени (почти, щото всеки два месеца или аз или мъжа ми пътува, за да сме заедно!)
Eya мерси за новата тема!

# 8
Здравейте и от мен Simple Smile И поздравления за новата тема!
Аз все още съм в БГ, поне уцелих хубавото време. Връща ми се в УК вече, но като знам какви задачи ни чакат..
Ще тръгваме по дългия път на търсенето на къща и трябва да се разровя из информацията за ипотеки, заеми и т.н..
Дано мине по-гладко. Ако някоя от вас има опит с тези неща - моля да сподели. Много ми е притеснено, тъй като засега живеем в къщата на приятеля ми, с майка му, и ми е много неудобно. Не знам още към кой да се обърнем за съвет,
трябва да проучваме банки и условия. И доколкото знам, първоначалната вноска за къщата трябва
да е 15% от стойността на имота..  Thinking
Поздрави на всички в УК и приятна почивка на тези, които все още са в БГ!
 Hug

# 9
  • На село (близо до Лондон)
eya много хубави картинки...мерси Heart Eyes

На нашия ремонт почти му се вижда края...печката ми я доставят в понеделник и газажията ще я свърже вторник и сме готови. Оф много трудно така без работеща кухня и съдомиялня Sad.

Почивки не сме планирали, чакаме бебето октомври Hug пишете за вашите почивки и снимки за да планувам за къде да ходим като изляза майчинство с юнаците. Вече имам запланувано ходене с децата при приятелка в Санта Фе (ако някои е ходил там да казва къде в околностите е интересно) Sunglasses.
Sonnia имам опит за купуване на къща но преди близо 5 години. Предполагам че е подобно питай какво те интересува, сега искат по-висок депозит май newsm78

# 10
eya, благодарско за темата...

Ох, как се радвам, че е петък...

# 11
Да се запиша и аз в новата тема  Simple Smile eya благодаря  Simple Smile
И аз почивки не планирам, чакаме и ние бебето. Утре мисля да отида с приятели на каравана за почивните дни, тук до плажа. Сега разучвам как да стигна до там, че мъжо ми се прави на луд.
Sonnia има схеми всякакви. И моят мъж проучва за къщи, но от познати тук, който си купиха знам, че първо казват ок за 10 процента, а после ми не може сега минимума е 20. Но все пак се намира и с 10, но с по кофти условия на лизинга.
Ana Mu то проблем може да възникне и предния ден да си взел билет, така че не е голям проблем да е от рано. Аз предпочитам например винаги от рано да си планирам нещата, да си направя и другите неща. Успех с местенето, дано нещата да се подредят  Simple Smile
Merry в коя част на Англия си в Еърбъс. Че аз живея до един, близо до Честър. Да ми дойдеш на гости, ако си в наше село  Mr. Green
Deb ще ти пиша мобилния ми на лични да пием кафе, аз вече съм по майчинство. Нормално е да ти е скучно и странно. Аз като дойдох ми беше много странно, но нещата бързо се подредиха. И така се радвах, че не ми бръмчи главата от работа, че и аз в БГ си се носех с папките денем и нощем и ми пушеше главата. Тука като почнах работа си мислех, че съм в рая, макар че бях на ужасно място  Laughing Блеене по цял ден и добри пари ти дават.

# 12
  • На село (близо до Лондон)
tsvelichkova много рано с майчинството. Какво ще правиш още има-няма 12 седмици? newsm78 Ако доскучаеш много да изпратя моите момчета да се учиш/тренираш какви веселби те чакат Laughing

# 13
  • Лондон
Брей, колко сме активни...браво.
За билетите от рано аз мисля, че по принцип са инвестиция, с изключение на ниско бюджетните компании, при които нещата май са непредвидими, но пък и ние ги избягваме...Пътуване по Коледа аз винаги го свързвам с напрежение и непредвидими обрати, ако помните последните години нямаше Коледа без стачки, мъгли, мъгли в София, та за мен този план е голям компромис, но ще мислим положително и ще се надявам да ни се размине Simple Smile

Sonnia, направете си среща с поне двама ипотечни експерта, и вземете оферти поне от 2 банки, депозитите са плаващи, от 15% доколкото можеш, като колкото по-голям депозит платиш, толкова по-добри условия по лихвата получаваш. Трябва да си и изберете горе долу какво жилище искате, защото първо питат какво ще купувате и какъв бюджет сте предвидили.

GI, мястото където ние ходихме на море беше само за деца, просто един път, мога да ти изпратя координати, но не знам кога искаш да ходиш, май за август няма места...

Приятен уикенд на всички

# 14
GI преустанових дейност аз, че в болница нали влизах за бъбреците, сега и кръвна захар ми откриха. А на работа нося много тежко и е студено и бъбреците и кръста ме скъсваха от болка. Хич не ми се дреме у нас, но по-добре така. От една седмица съм си в къщи и не са ме боляли бъбреците изобщо, явно от студа си е било главно. А за момчетата давай ги насам и без това ми е скучно, после ти ги връщам със снахата направо  Laughing Ти разбра ли какво ще е новото бебче, че не си спомням  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт