Дюкан ли?

• 14 891
  • 198
  •   1
Отговори
# 135
А защо след като форумът е за взаимопомощ на моята позната от вашата тема някога и бе отказан съвет как да се справи с нежеланото отслабване следствие на Дюкан? Споменах го по напред. Вашето гуру и е казала, че не е по темата, защото тя е за отслабващи. Завидяхте ли, що ли...

п.п. и сравнението със сдруженитето на родители изгубили децата си беше абсолютно не на място.
не мога да отговарям от името на други хора,но нали знаеш,че всяка история си има 2 страни  Wink И надали сме завидели,защото всеки си отслабва и достига ниво,което харесва
А сравнението ми е на място,знам за какво говоря,ако беше вникнала в смисъла на поста ми щеше да разбереш,а не да се хващаш за едното сравнение.Но явно,както казах,няма да можеш да разбереш,защото имаш да отслабваш,а не да променяш начина на възприемане на храненето,това е друго  Wink

# 136
Моят проблем не е в начина на възприемане на храненето, а на пиенето. И престанете с това невникване в постовете ви, банално е вече, то като че ли големи умнотии са изписани. Има различни начини на хранене, дюканският е просто един от тях, няма нужда от драми.

# 137
Моят проблем не е в начина на възприемане на храненето, а на пиенето. И престанете с това невникване в постовете ви, банално е вече, то като че ли големи умнотии са изписани. Има различни начини на хранене, дюканският е просто един от тях, няма нужда от драми.
Така е,като ти се пише повече,отколкото ти се чете.

# 138
Когато трябва да чистя минавам на почти Дюканово хранене..за 3 месеца ..20 кг..не са малко 55
Иначе през другото време вкарвам и плодове и зеленчуци  Stuck Out Tongue Winking Eye

Ами че  си бил и на Дюкан, мислех, че смяташ липсата на плодове за вредна. Simple Smile
бях..само на месо...ама хапвах и по някоя ябълка..и така свалих много кг..по моя си диета newsm64
И аз съм изненадана от поста на Поци! ......
Поци,може да не си се изразил правилно за което силно се надявам! Даваш компетентни съвети и имах респект от теб!.....Но!
Ако си бил на Дюкан(аз си спомням че пишеше ) значи трябва да знаеш,че Дюкан не е САМО месо......Всеки,който толкова държи да се зАЯЖДА НЕКА ПРОЧЕТЕ ПЪРВИЯТ ПОСТ НА ТЕМАТА НА дЮКАНКИТЕ...ще разбере,че има и толкова много разрешени зеленчуци...А трата олекотена фаза...си е чисто и просто - здравословно хранене....

И ПАК! Казвам,че лошото име на Дюкан се създава от такива хора,които или не спазват както трябва режима(поради различни причини и естество) или от хора,които решават да го интерпретират по свой си начин.....
Ако вие всички дето все смятатате,че сте по-добри от Дюкан и смятате,че вашите модификации на режима са ужасно ефикасни....ЗАЩО не сте на мястото на Дюкан - питам аз или поне на банковата му сметка? Mr. Green hahaha

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 11:59 от TheNMaster

# 139
.....Няма да влизам в сдружения, защото си имам социална среда и нямам нужда от такава, както и от постинги "О, мила приятелко, ", само защото се храня по един и същ начин с някого........

Наричам хората така, не защото изпадам във виртуално умиление, а защото познавам част от потребителите в темата реално благодарение на организираните срещи, а с тези които не се познавам лично, бих искала да се запозная, защото предусещам, че са прекрасни хора и нямам нищо против да увелича кръга на приятелите си и добрите си познати. Това, че нещо ни е обединило и е станало повод за запознанство, не е единствения критерий да наречеш някого с мила дума....Точно, защото имам лични възприятия от хората в темата и то не само, защото споделят един режим на хранене с мен(има и таква, които се отказаха, но аз пак искам да си общувам с тях, защото форума беше само предпоставка за опознаването ни в реалния живот)....искам да продължа комуникацията си с тях, защото противно на клишето, че човек бил това, което ядял, аз смятам, че човек е много, ама много повече.... Peace

ПП А социална среда всеки си има извън виртуалното пространство, както и поле на изява, но това в никакъв случай не означава, че трябва да сме "коне с капаци" и да не забелязваме хората с които общуваме, защото добри и лицеприятни хора можем да срещнем навсякъде, както във виртуалния, така и в реалния свят(както и обратното, де Mr. Green )...Все пак хората в нета са реални хора, а не измислени герои, нали... newsm78 Laughing Wink Peace

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 12:44 от Tumba_lumba

# 140
Ей, дами,
бих искала само да ви кажа, че съм майка на две деца и в момента съм с килограмите, които имах преди да забременея за първи път, а именно 46, без да спазвам каквито и да било диети.
Знам обаче нещо много важно - всичко е в главата, не в храната.
Хармонията със себе си и любовта... това е движещата сила!
Обичайте и бъдете обичани... другото е периферия  Heart Eyes
 Peace 

# 141
Наистина ми е безкрайно любопитно и ще бъда благодарна някой да ми отговори какво всъщност ви бърка вас, че съществува режимът Дюкан, при положение, че никой не ви принуждава лично вие насилствено да го спазвате?

определено не от завист Stuck Out Tongue

За да има напълняване, има причина, и самото напълняване може да е просто следствие. Причината може да е в нарушен хормонален или емоционален  баланс, в неправилно хранене, генетична или астрологична предразположеност, др.
Но правилното за добро функциониране на организма е пречистването му и балансиране на функциите, което не смятам, че се получава при "протеинови диети" (по-малко токсини -> повече здраве) - а реални методи за детоксикация има (без крайности)

# 142
TheNMaster.. извинявай,не се изразих правилно Laughing
Исках да кажа ,че от Дюкан се отслабва..стига да спазваш диетата..под това ,че съм на Дюкан... имах предвид ,че минавам на месо и има ефект от това.(Вярно,че съм писал в темата преди време ..ама не защото съм на тази диета..аз за съвети) Никога обаче не съм само на месо...понеже спортувам и нямам нужда от чак такава диета.Когато тренираш имаш нужда и от въглехидрати за сила.А и според мен ...ако спортуваш нямаш нижда от никаква диета.Просто трябва да се храниш качествено.
TheNMaster..диетата я знам..но при спортисти трудно се спазва..и мразя думата диета..при Дюкан..тва е начин на хранене за цял живот..много по-добро от разни смешки за Разделно хранене и др.
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=2342
Единствено..отричам диети ,включително и на Дюкан..в които се хвърлят жени без да знаят защо са напълнели и дали проблема не е от болест,лекарства или нещо друго..без да си правят изследвания...а те са много..ама много. Peace

# 143
хммм
статията е наистина изсмукана
а цитираният БГ "диетолог" е ...  #Crazy
само цитира пасажи от дюканската библия, без грам собствено мнение

понеже пак се споменава за Дюкан, ето моето мнение за режима
до там стигнах след моите проу4вания, след като прочетох тонове медицинска литература
със сигурност има и други подводни камъни, но все ощ не съм ги открила

едит:
за мен лично Дюкан е един вид предател на типичното френско "savoir vivre" и на "френския парадокс"
както ие плагиатор: копира стари, познати неща, леко променяйки и нагласяйки ги, според принципите на съвременната медико-фарм.-хранителна мафия
да не говорим и какъв бизнес с консултации и кетъринг прави вече
скоро очаквам да излязат и Дюкан-вафлите, както Аткинс направи, макар че той поне беше с доста по0разумно предложение за режим, макар и там с доста грешки

след 18 месеца на Дюкан съм убедена, 4е не е добър режим
както и 4е запазването на теглото е химера за пове4ето
много 3 и 4 фазни4ки го комбинират и с други режими, за да задържат постигнатото поне малко
не са малко и тези, които се провалиха въпреки, 4е са били режимни

искам само да под4ертая, 4е въпреки вси4ко съм му благодарна, защото именно книгата ми ме мотивира в моето търсена

за да не са напразни думите ми, ще се самоцитирам:
Цитат на: Mma Ramotswe в Сряда, 05 Май 2010, 15:18

1. Дюкан приема погрешно теорията за дебеланкото лакомник, зависим от тъп4ене и много храна, въпреки 4е пове4ето хора с наднормено тегло се хранят доста скромно
       а) Д. не обръща грам внимание на метаболния проблем и неговата хормонална пророда, което всъщност стои зад проблемите с наднормено тегло
       б) Д. приема теорията за калориите, която е абсурдна и не важи за 4овешкия организъм, защото:
                - той не е затворена система
                - 4ов. организъм се управлява от хормони
                - калориите показват единствено каква тoплина се отделя при изгаряне на даден продукт, а ние нямаме пе4ки в коремите си

2. Д. предлага високопротеинов режим, което е вредно, заЩото голямото коли4ество протеини води до повишена кръвна захар
протеините трябва да са ограни4ени като прием
макс коли4ество в гр колкото е теглото ни в кг
т.е. ако тежим 80кг, то макс протеини на ден 80гр
месото средно съдържа 20% протеини, т.е. макс прием на месо и други протеиносъдържащи продукти е макс 400 гр на ден
затова Д вкарва триците, за да решит този проблем, но това създава други проблеми

3. Д. поощрява приемът на отрови под формата на подсладител и парафиново олио, което в дългосро4ен план нанася големи щети на организма

4. Д поощрява нискомазнинния режим, което си е направо подсъдно, заЩото вси4ки хормони и по4ти вси4ки витамини са мастноразтворими и това води до сериозни хормонални нарушения и авитаминози
мазнините и по-скоро холестеролът освен това са много важни за изграждането на клетъчните мембрани, образуването на жлъчен сок, преобразуването на слънчевите лъчи във ви. Д

5. Нискомазнният режим на Д води до бавно, но сигурно инвалидизиране, защото липсват добрите мазнини, които помагат на организма да произвежда основната градивна единица на клетките и техните мембрани: холестерола

6. 3 и 4 фаза не са приложими, заЩото връщат хората отново в зависимостта от въглехидрати
това е равносилно на това да предложиш фъстъци на 4овек, алерги4ен към тях
резултат: алерги4ен шок и смърт
същото е и тук, но с резултат Диабет 2 и зависимост завинаги от медикофарм. мафия, с вси4ки "екстри" от това (знаем какви последствия има диабетът)
вси4ки с наднормено тегло са алерги4ни към въглехидрати и именно затова не трябва да се връщат към тях

7. Д изкуствено поддържа гладът за сладко на организма, което е грешка
именно 1 и 2 фаза са идеални този глад да се превъзмогне ЗАВИНАГИ

8. Д. поощрява приема на фибри под формата на трици
ние не сме крави и нямаме ензими за преработката им
единствено ни се подуват коремите от тези трици, увели4ават се стомасите (триците поглъщат много вода и се раздуват десетократно)
триците дразнят дебелото 4ерво и много 4есто водят до проблеми, напр така нар. раздразнено дебело 4ерво (тук не помня медицинския термин)

затова смятам, 4е единственият правилен режим за хора с наднормено тегло е:
- умерен прием на протеини
- зелен4уци, но само от тип растящ над земята (тези с подземни 4асти съдържат твърде много въгл.)
- умерен прием на мазнини от добър тип: мазни риби като сьомга, ка4ествено масло, студенопресован зехтин, като само маслото може да се подлага на терми4на обработка, зехтина се консумира само суров
- много рядко умерен прием на кисели плодове като малини и ягоди, макс по 500 гр на месец, напр само летните месеци (с цел да се имитира лятното хранене с плодове на праистори4еския 4овек, което е подготвяло тялото му за зимния студ, превръщайки плодовете в мазнини)

и моята ли4на теория е, 4е вси4ки с проблеми с теглото имаме някакви за4атъци на инсулинова резистентност, която се хваща на по-късен етап при слу4айни изследвания

и да, умерено със плодове, но съчетано със спорт
защото мързелът на дюканките е пословичен и лесно обясним с библията, която е малко грешно разбрана в случая

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 15:02 от Анонимен

# 144
Цитат
защото мързелът на дюканките е пословичен

Това последното не биваше да го казваш.  Laughing

# 145
не ме е страх
и без това съм им черната овца

жалко само, че преместиха темата тук от клюто
там повече хора щяха да я прочетат
както и да е

на всички: здрав дух в здраво тяло

# 146
Mma Ramotswe, благодаря че сподели наблюденията си с нас  bouquet

# 147
 Едно умно, последователно и пълно с фактологическо съдържание послание да прочета най-накрая в целия нет, относно всяка предлагана диета!
 Евала Mma Ramotswe!
 Grinning
 Няма универсална диета!
 И повечето жени искат панацея за отслабване. Да яде каквото иска, да стои пред печката 1 час и после цяла нощ лежейки пред телевизора!
 Няма да стане.

# 148
Въпрос на гледна точка.

# 149
хммм

8. Д. поощрява приема на фибри под формата на трици
ние не сме крави и нямаме ензими за преработката им
единствено ни се подуват коремите от тези трици, увели4ават се стомасите (триците поглъщат много вода и се раздуват десетократно)
триците дразнят дебелото 4ерво и много 4есто водят до проблеми, напр така нар. раздразнено дебело 4ерво (тук не помня медицинския термин)

Абсолютно не съм съгласна за триците.Фибрите в овесените трици са разтворими,точно като на зеленчуците.Те по никакъв начин не дразнят дебелото черво,напротив.Пшеничените трици поглъщат много вода , но това е само един голям плюс, защото това увеличава обема на чревно съдържимото и подобрява транзита.Увеличаване на корема - ха ха.Все едно да се каже ,че пълнозърнестите продукти са само за кравите.Всяко нещо трябва да е с мярка.Тук където живея има от край време продукти с овесени и пшеничени трици(не са чакали Дюкан да ги открехне) , хората рядко са с наднормено тегло и средната продължителност на живота е доста над тази в Европа.
Дюканският режим си има слабости, като всеки един режим.Но да се смуче от пръстите е направо смешно.Пък те и вегетарианките само това чакат,да им се отсвири сбор Simple Smile

За това дали са мързеливи Дюканки не знам.Едва ли може да се съди от 10-12 редовно пишещи в един форум.Виж българите след една определена възраст определено нямат желание за спорт.Дали от мързел или от липса на здравна култура - това е под въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт