Попаднах в неочаквана ситуация

• 6 315
  • 106
  •   1
Отговори
На нашата улица, живеят още три деца на възраста на дъщеря ми
Цяло лято прекараха в дома ни
И на мен ми беше по-спокойно, защото са ми пред очите почти непрекъснато
Проблема е , че едно от децата, което е с две години по-голямо от дъщеря ми,винаги се опитваше да дели другите, за да си играе  едно с нея, с нея според ситуацията.Намесвала съм се всеки път, и съм обяснявала спокойно.Чашата ми преля, когато преди седмица, преместиха играта в дома на друго дете, и моето висеше отвън на вратата , като просяче
Скарах се на въпросната тарторка и я предупредих , повече нито тя в къщи, нито моето у тях
След това се прибрах.Преди няколко дни дъщеря ми, която е на 6 обяснява как на Вяра и прилошало и припаднала Rolling Eyes
Попитах една от майките , защо, какъв е бил повода и тя да забрани на нейното дете да си ходят на гости
Отговори ми че Вяра много умело манипулра и действа детето и, нещо като ,разделяй и владей
Днес ни в клин, ни в ръкав, идва бащата на въпросното дете и заявява , че ако още веднъж стресирам детето му до припадък, ще подадел жалба в съда
Съпругът ми , му напомни че е в нашия дом, и да не отправя заплахи
В това време бабата крещеше на входната врата, как ще ме убие, ако ме срещне случайно на улицата
Детето е на 9 , расте при бабата и дядото, бащата работи в София, а майка му го остави почти веднага на тяхни грижи, защото беше на 15, когато роди
Детето практически го гледат съседите, в частност и аз , защото се отглежда само по улицата
Лятото баба и дядо, работят някъде от сутрин до здрач
Ако не пуснат жалба, просто ще ги игнорирам и толкоз
Обаче като си познавам истерясалата съседка, знам че няма да е толкова просто
Вие как во бихте ме посъветвали?
Ида, знам ,че нямам право да се карам на чуждо дете
Малко преди да се случи тази нелепост, се скарах на майка ми,
че си беше позволила да и казва да ходи да си командва у тях, а на в чужд дом, цял куп деца

# 1
Нищо ненормално няма в това, че детето разделя, владее и командва. Всеки си има характер. Кой гледа детето, кой къде работи и на колко години е била майката няма никакво значение, нито мисля е ваша работа. Никой не Ви кара да гледате чуждо дете, но със сигурност нямате право да му се карате и да го унижавате. Бащата Ви е заплашил със съд, а не със саморазправа. Много деликатно даже е постъпил.

# 2
Трябваше да получа и саморазправа ли?

# 3
Нали по закон дете до 12 години не може да се оставя само ако има опастност за здравето му, както и моралното и емоционалното.
И ти имаш коз.

# 4
Не е трябвало, а и той съвсем културно Ви е предупредил. Много хора няма да го направят по този начин и то не защото са простаци. Като не понасяте детето, да бяхте намерили начин да ограничите посещенията му в дома си. Можехте просто да не пускате извество време никакви деца.

# 5

Друг път има коз.

# 6
Много лесно съдите!!!!!
Правилно си постъпила!

# 7
Отношенията между децата са си тяхна работа,те ще се разберат.
Ако смяташ,че твойто дете страда от подобни игри,опитай се да ограничиш контактите му с подобни диктаторчета.Естествено, доколкото е възможно и по най-деликатен начин.
Не се опитвай да възпитаваш чуждите деца,говори с родителите/настойниците спокойно.Дори и на най-скандалната особа спокойния тон ще и повлияе.
Бащата ще те съди - за кво,за тормоз....ти като не контактуваш с тях как ще го докаже.

# 8
Не е трябвало, а и той съвсем културно Ви е предупредил. Много хора няма да го направят по този начин и то не защото са простаци. Като не понасяте детето, да бяхте намерили начин да ограничите посещенията му в дома си. Можехте просто да не пускате извество време никакви деца.
Къде съм писала , че не понасям детето?Как да го огранича, като го изгоня, ми ако вземе, че пак припадне?
Искаш да и кажеш, че е съвсем нормално, едно дете да тормози друго, в случая да е твоето, и ти няма да се намесиш
Бе каква ценностна система създавате у децата си?

# 9
Много лесно съдите!!!!!
Правилно си постъпила!

С такава правилност, все един ден ще си намери последствията.
И въобще е много нелепо да се опитваш да  вкарваш ред в отношенията на детето ти с другите деца. Той животът не е гладък и всички хора не са добри по еднакъв начин. По-добре да свикват.

# 10
Тя е припаднала след като си и се скарала ли? Rolling Eyes

Crazy

Аз също се карам на съседските, съседите на нашите- няма сръдни, разправии и заплахи... Laughing
А ако има някакъв по- сериозен проблем, бих разговаряла първо, а не да размахвам пръст Naughty

Правилно си постъпила, не се шашкай толкова, плашат само! Wink

# 11
Вижте , относно припадъка,знам че е преиграла
Полегнала си е на бъгито, после е седнала на плочките на двора, легнала е и е изкарала акъла на другите две деца
Не е тупнала просто ей така
Баба и и е модел за подражание, така че не се учудвам

# 12
Бе каква ценностна система създавате у децата си?

Еее, това вече е трогателно.  Laughing
В този аспект, в който е темата ги учим на търпимост.

За изгонването на детето - ами те са деца и ако не можете да намерите подходящ начин да се измъкнете деликатно от тази ситуация, не знам.

За припадъка - явно му е било криво на детето и е искало да привлече внимание. Тези приказки за манипулации са нелепи.

Със сигурност няма да успее да  ви осъди, освен ако не се задълбочи проблемът в нещо различно. Жалкото е че такива комшийски свади понякога завършват зле и винаги се отразяват лошо на самите деца.

# 13
Търпимост!
Като те ударят по едната буза, подай и другата?
Похвално, много християнско

# 14
  • Видин
Пали, доста агресивно се отнасяш към отговорилите ти. Всъщност какво очакваш да прочетеш и видиш? Потупване по рамото ли?

Общи условия

Активация на акаунт