Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 346
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
добро утро! главоболието почна. но не меизненадва, даже приемам, че всичко върви по план Simple Smile успех на всички

ooooh! неприятно Hug...аз го преминах този период преди 10-тина дни,когато дръстично намалих храната...особено  спирането на шоколада ми се отразява доста зле... Joy

# 451
Режимът се започва в сряда или понеделник  ,защото има благоприятни  планетни влияния и така няма да ''бягате срещу вятъра''.Просто вашите условия и изпити природата ги е ''насрочила'' за тогава.
Ако имате други цели-в друг ден.
 Не рискувайте с вода от чешмата.Може само изворна ,ако сте я проверили.Използвайте минерална.Или най-добре трапезна ,но от бутилираната.Да не е силно минерализирана.
Ако нямате време за накисване в паничка-слагате топла вода в термоса,слагате  и житото за 8-12 часа.
Ако имате време- хладка вода ,в покрита купичка ,за 36 часа.Има отклонения във времето в зависимост от:житото,водата и стайната температура.Не забравяйте да сменяте водата поне през 12 часа.
 След хранене- житото на по-хладно място,с вода ,в покрит съд ,за да не вкисва.Не го слагайте в хладилник.

# 452
и аз да кажа - ден първи успешен за мен, а и за МЪЖЧО!  Party хахаха! Нямама неразположения никакви, нито глад-даже ми остана жито малко, но както казах аз по принцип съм на хранителен режим, така че няма проблеми за това!
надявам се да издържим- поне 5 дни!
Успех на всички отново!  Peace

# 453
  • София
Добро утро на всички!  Hug И поздравления за изминалия първи ден!
Първият ден премина повече от успешно, а резултатът е такъв, какъвто ми се случва за първи път в житената ми практика -1,800 кг! И това, при положение, че 21 дни бях на друга диета!
Главоболието понякога се среща в първите ден-два, но трябва да отшуми. Наистина не забравяйте водата!
Житото го разделям на 3 основни порции за деня - сутринта е съвсем малко количество, хапвам на крак 2-3 лъж., на обяд основно хранене и малко по-малко вечерта. Ябълки хапвам към 10ч. и после към 16ч.
И да не забравя да предупредя тези, които правят режима за първи път - възможно е през целия цикъл да сте леко разхлабени. Това си е ефекта на житото. И при това - прочистващ.  Simple Smile
Пожелавам хубав и успешен ден с много добро себеусещане!  Hug

# 454
Здравейте и от мен!

Искам да сваля около 10 кг, които се натрупаха тука последните 6 месеца. Обаче пия витамини и фолиева киселина за планирана бременност / от там са и килограмите половината Simple Smile / и искам да попитам, ако почна житната диета витамините и фолиевата ще ми пречат ли, тоест позволено ли е?

Много ми тежат тия кг, но пък искам и да се подготвя за евентуална бременност  bouquet

# 455
  • София
adorable  Hug аз мисля, че не би трябвало да пречат. Ако не се лъжа фолиевата киселина е също витамин - В, така че след като са ти предписани, ако съм на твое място, бих ги пила и бих започнала житото. Все пак не съм медицинско лице, но така бих направила /съдя от опита ми на режима - как съм се чувствала/.

# 456
Аз пък май ще трябва да се ориентирам към някакъв разхлабителен чай,Snow4eva
Слънчице , кажи може ли?
Благодаря ти предварително,че незная кога ще мога да вляза ,после ще имам много работа Hug

# 457
 Snow4eva благодаря за бързия отговор! и аз така мисля и ще почвам с житото. Сега остава само да разбера кога е подходящо да започна.

Ориентирах се от лентичката ти Snow4eva, сега само ще изчакам да дойде 21 февруари:)

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 10:57 от adorable

# 458
  • София
Snow4eva благодаря за бързия отговор! и аз така мисля и ще почвам с житото. Сега остава само да разбера кога е подходящо да започна.
adorable Hug наистина бързам да ти отговоря, защото най-добрата дата е утре. Естествено, че винаги би могла, ще си кажеш, но е много трудно в другото време и резултатите не са толкова благоприятни. Затова, мятай се от утре, няма смисъл да чакаш до февруари.
M*I*L*A Hug аз съм против разхлабващите чайове, защото са доста дръзки спрямо червата ни. Ядейки жито, няма да имаш никаква нужда от такъв чай. Аз винаги съм била с много редовен стомах, но по време на житния режим съм доста разхлабена. Не е разумно да прибягваш и до допълнителни средства, защото ще ти попречи, според мен.  Grinning Моя приятелка, която имаше проблеми, дори и за нормално хранене продължи да закусва с жито сутрин, или ако го остави за няколко дни, при първи момент на нежелателно затягане, минава 2 закуски само с жито и се оправят нещата.

# 459
Значи почвам от утре, но до вечерта трябва да се сдобия със продуктите, които са ми необходими. Имам въпрос кое е по - добре да се свари или да се кисне житото?

# 460
  • София
Определено житото за покълване, което се накисва е по-доброто.
Тъй като може и да не откриеш от днес до утре такова и да нямаш достатъчно време за подготовка, и в същото време това да не е пречка да започнеш режима - купи си обикновено, което си свари само за утре и започни. Това също е вариант.
жито, мед, орехи, ябълки - това са необходимите продукти!

# 461
Благодаря, а това за покълване в големите магазини като Кауфланд или Билла продава ли се?

# 462
  • София
Аз последно го купувах от диетичен магазин. Този, който е близо до Халите.
Имаше го преди в Европа, но скоро не съм виждала. Рядко пазарувам в Била и затова не знам.

# 463
  • Временно
В Била и Кауфланд,поне тези които са в Младост - няма!

# 464
Ето още веднъж биомагазините в София.Там има пшеница,която е подходяща за Житния режим: http://www.google.bg/search?hl=en&q=%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BC … mp;rlz=1I7GFRE_bg

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:01 от solej

Общи условия

Активация на акаунт