тромбоцитопения

• 101 814
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна/Белгия
Момичета Христос Възкреси,нашите тромбоцити са вече 60.От всичките изследвания излезе,че е следствие на изкаран вирус през февруари месец който дава сега отклонения.Надявам се че вторник ще ни пускат да си ходим.

# 151
  • Варна/Белгия
Момичета ние сме си в къщи с 150 тромбоцити,което е много добре.Поставиха ни терапия с метилпреднизолон по намаляваща схема и в събота сме пак на кръвни изследвания.Диагнозата която ни поставиха е вторична тромбоцитопения.Всички изследвания са ни добри(черен дроб,далак,бъбреци) и сега остана и да ги подържа ме в граници и ще се успокоя.

# 152
  • София
daqna_diqnova, чудесни новини  Hug

# 153
А нашите са 33!!!!!!!! Cry

От повече от половин година не бяха падали толкова, а може би и повече.
Детето е ОК.
Има една лилава синявица на крачето.
Не пие никакви лекарства.
А, освен Рутаскорбин.
Другата седмица пак ще я изследваме.

# 154
  • Варна/Белгия
Момичета да ви се оплача много съм разочарована от варненската детска клиника по хематология и онкология.През целия си престой бях ме заключени,нямаш право на свиждане и няма на кого да оставиш детето дори да отидеш да купиш храна,а такава там не осигуряват.Днеска трябваше да отидем на контролен преглед на ПКК както ни бяха казали,а какво се оказа че е трябвало с готови изследвания да отидем и то между 14-15 часа.Поне да бяха пояснили а те нищо не казаха само ела те и толкова.Толкова съм им набрала,че ми иде да пусна една отделна тема за тяхното отношение и драконовските мерки за сигурност там.Решила съм повече да не ходим на прегледи там,а ще потърся друг лекар с който да следим състоянието на дъщеря ми.Другото което се сетих че нашето заболяване може да се е отключило следствие на анестезията която правих ме заради ЯМР на 16.03.

# 155
  • София
Калинчи, много жалко, знам как се чувстваш. Когато дълго време резултатите са добри и изведнъж толкова голям спад  Sad  А кой ви предписа Рутаскорбин и колко време го пиете?
daqna_diqnova, знам че си се чувствала гадно  Hug , но за жалост не са много лекарите, които са много добри специалисти и същевременно добри хора. Потърси друг лекар. Но лично аз бих избрала добрия специалист  Peace

# 156
Рутаскорбин ни го изписа хематоложката, при която сме диспансеризирани.
За около 10 дни по 2 х. на ден.
Още преди да се открие тромб. са и исписвани от УНГ заради кръвотечението от носа.
Укрепва капилярите.

# 157
  • София
 Ясно, ние малчо не го е пил, затова ми беше интересно. Дано скоро пак се похвалих с добри резултати  Praynig

# 158
  • Варна/Белгия
Момичета минавам да ви се похвалим.Днеска на края на лечението пуснах ме кръв и тромбоцитите ни са 202,което е перфектно дано никога повече децата ни да не ни напомнят за тази болест.

# 159
  • София
 daqna_diqnova, как сте към днешна дата? А другите момичета, момчета и дечица? Вчера тромбоцити на малчо бяха 211 хил. и сме много щастливи  newsm44. Честит празник на всички и весели празнични дни   bouquet

# 160
Браво, браво на малчугана и спокойствие за мама! Hug

# 161
  • Варна/Белгия
Момичета ние сме много добре,вчера пуснах ме отново кръв и тромбоцитите ни бяха 399.Иначе ние сме на Сл.бряг и цял ден разходки и плаж(като не вали).Пожелавам  всички вас и вашите деца много много здраве.

# 162
    Здравейте!
 Моят син е на 12 години и от четири години страда от тромбоцитопения и левкопения. Провежданото лечение с кортикостероиди и имуновенин при него имаше краткотраен ефект.Предлагат ни да му махнат далака, но не гарантират положителен резултат. Аз се намирам в безисходна ситуация и незнам какво да направя. Пил е и билки, които също не помогнаха. От този форум разбрах,че има много деца с такива проблеми. Прочетох за хомеопатията и доктор Хаджиев от Велико Търново. Моля,споделете повече за хомеопатията и помага ли тя при тези заболявания?

# 163
Здравей Ани Радкова!
Разкажи повече за това как протича болестта при сина ти?
Как го открихте? През цялото време ли е на лечение, правите ли паузи? Какви нива поддържа? Променя ли се начина му на боледуване през тези 4 години? Разкажи и за левкопенията?
Има ли кървене? Как му се отразява?

За Хаджиев и аз се интересувам, ттъй като съм от Плевен, а тук читав хомеопат няма. Вие откъде сте?

Ева, синът ти спортува ли нещо?До колкото си спомням, поне на този етап не си споменавала да спортува. Замисляли ли сте се по този въпрос?
Много искам щерката да спортува нещо, а  и тя изразява желание.
За жалост тя иска гимнастика, но това не мога да и позволя за сега ,тъй като според мен е много опасно откъм травми.
Но мисля да  я  запиша на народни танци. Другия път ще се консултирам с лекарката и.

# 164
   Здравейте!
  Ние сме от град Етрополе. Лекуваме се в клиниката за онкохематологични  заболявания ,която се намира в сградата на ИСУЛ-гр.София. Заболяването на синът ми беше открито при грипен вирус, след като по тялото на детето имаше петехии. Левкопенията представлява понижени стойности на левкоцитите. През тези четири години са ни правени много изследвания ,включително и четири миелограми. Заключението на лекарите е ,че състоянието се дължи на автоимунен конфликт. Стойностите на тромбоцитите варират, без урбазон не са били над 50 преди няколко дни бяха 24. От година и половина не сме пили урбазон. Детето няма обилни кръвотечения.Пожеламам успех на всички в борбата с тези заболявания!

Общи условия

Активация на акаунт