Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 22 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Селма ,аз преди време бях писала в тази тема.Сега пак ще я потърся.
За режима - в началото и аз се опитвах да спазвам някакъв режим,ама.....продължи 20-тина дни.Според мен така само се изнервяше и той и аз.Сега яде когато иска,но горе-долу е на 2:30 -3:00, много рядко прави паузи от по 4 часа.А като се сетя,че първите дни го събуждах да яде.  ooooh!

# 226
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Therisa ,защо искаш малчото да яде повече?Мислиш ли ,че не му е достатъчно това,което поема?

Стига си му според мен, просто като ви чета как ядете на по 5 часа и спите вечер и на мен ми се иска  Crazy  Laughing

Ох сега ме досрамя, че го казах, малко егоистично звучи  Embarassed

# 227
Здравейте мамчета,
да е запиша иаз, новата тема е със страхотно заглавие, поздравления, ние бяхме на гости при баба/ моята майка/ и не мога да ви изчета...

Andy_B , какво ще рече това треперене, че ме замисли, моят малчо е много активен и понякога, когато плаче/ когато е гладен/ му трептят ръчичките, сега се притесних признак на какво е това....в спокойно положение няма проблем.

Честити месечинки на всички бебчовци!!!

# 228
селме,сетила съм се да те питам нещо.спомням си,че едно време каза,че искаш да научиш бебето да яде два пъти от една и съща гърда (разбрах го два поредни пъти)....незнам правилно ли съм разбрала,но да питам защо?
   Честно казано на мен ми убягва факта да съм писала такова нещо..... Laughing Но както и да е.
    Когато има хиперлактация,за да се "научат" гърдите да произвеждат по-малко кърма ,биват поискани на по-големи интервали.И през всеки по-дългия интервал,ако бебето търси храна,му се дава само от едната гърда.(А другата,ако прекалено се надуе,само леко се изцежда,да се облекчи).
    Твоите интервали ,обаче ,гледам са станали мноооого дълги.Не знам,дали това може да ти навреди някак....  newsm78
    Ти усещаш ли нещо,като недостиг на кърма или препълване в едната гърда ?

ами аз съм с регулирана вече кърма отдавна.препълване няма вече,но има малко повечко напрежение понякога,ама това е когато наистина много голяма пауза направи от 5-6 часа.то се случва рядко,но се случва.до сега само един път през деня се случи и много се напълних,а нощем прави редовно тази пауза,но пак съм регулирана.
ами действам на системата дето казах,защото нощем/сутрин (той спи до обед и се буди само да яде в просъница) не ми се мести от ляво на дясно и обатно.той спи до мен и аз спя с него до 10-11 часа.защото все още заспива късно нощем и си спим до късно денем.....та гледам д ане се разбуждаме нито аз,нито той и затова кърмя от едната.дано не стане много разлика между двете ми гърди за следкърмаческия период:(това ми е проблема.да не стана кандидат за силикон по мед. причини:)

мерси за отговора! (почти съм сигурна,че ти го беше написала,но преди доста време,та може и да съм збъркала)

# 229
Ама че ужасяващо време е днес, а така ни се ходи на една разходка  Sad
дано да се пооправи, че ме стегна шапката вкъщи

# 230
Не съм се изказала правилно - не спазваме режим. АЗко спазвахме щеше да е с повече от 5 хранения Simple Smile Но го оставям да се наспи и като се наспи тогава го храня. Просто после тъкмо минават 3 часа и той заспива, а АМ на по-малко от 3 часа не ми се дава. иначе понякога давам да суче,, но наистина всичко си изяжда от циците. Ох тичам, че е поизгладнял и крещи...

# 231
Ние минаваме на 5 хранения от два дни вече. По принцип бебка е на кърма само, но заради недостига на кърма денем и многото кърма нощем (когато никога не е яла, даже на дни като беше) се налага да дохранвам от шише.

Досега беше на 6 хранения по 140-150мл кърма с изключение на сутрешното в 7, когато си цока до откат по 200-220мл понеже има много  Mr. Green
От няколко седмици обаче бурно протестира срещу последното хранене, което е към 9:30-10 вечерта. Към 8 някъде заспива дълбоко и на няколко пъти я будим за къпане, после цукне малко колкото да заспи, давам от шишенце и насън го изпиваше, но ми се струваше преко сили. Не исках обаче да махам последното хранене, защото е по-слабичка и първия месец не наддаде добре. Пък и сутрин яде чак към 7, струваше ми се твърде голям периода от последното папкане до сутринта

От два дни увеличих дозите на около 170мл и последното папкане е към 8:30 вечерта, определено се чуства по-добре детето  Mr. Green
И при нас е така с приспиването - точно заспи и станало време за следващото, обикновено не я будя, но като се събуди настава зверски рев от глад, а се налага непременно да сменя памперса, че протичат за толкова време  Crazy И настава една драма.

Относно храненията знам колко папка щото имаме кантарче и честичко я меря, а и вече усещам колко изяжда по преглъщането и колко време преглъща активно.

# 232
честито на всички празнуващи!!!

аз за ваксините и ЗА,и ПРОТИВ вече спрях да чета и не прочетох какво пишете за аутизма.неискам. психирам се,плаша се и съм тревожна,нещастна и т.н. вреди ми само тази информация,а немога да взема решение да НЕваксинирам.дори започнах да ваксинирам.имаме един прием аналога на пентаксим.....и Бог да ни пази викам.то ние сме безсилни да повлияем на всичко в живота си.

# 233
И аз да се включа най-сетне по някоя тема, че време никакво нямам. Сега сме на гости при нашите и сестра ми гледа бебка. Да ви питам дали е и при вас така, момата с отварянето на очите иска цялото внимание за нея, трябва постоянно да говоря   Laughing или да и показвам и дрънча с играчките...Или си мисля че и е рано сама да се забавлява   Mr. Green искам малко почивка просто   Blush
За храненията от 3-4 дена вече са ни 5 по 150 мл. досега беше на 4 ядения, ами не и се яде   ooooh! педка каза, че няма проблем що наддава   Thinking  Режим имаме някакъв първо събуждане в 5.30 и заспива към 22.00.. Абе кротко ми е детето   Party

Предния пост го изтрих писала съм от профила на сестра ми  ooooh!

# 234
Еха, ама аз като слушам по колко давате и се зачудвам защо нашия толкова много е наддал последния месец... newsm78
Я да питам вашите чада още ли са кривогледи. Калоян само докато го храня от шише ми прави впечатление, че не са му съвсем наред още очичките. Изглежда така, все едно с едното гледа шишето, а с другото гърдите ми Simple Smile
Да ви се оплача, че от вчера ме боли там където ми беше апандисита и не смея много да нося Калоян. А той май напоследък много обича на ръце да се оглежда, кикоти се на разни неща из апартамента и в момента в който го оставя започва да крещи(като в момента) и се напъва нещо. Вземам го и всичко ок Simple Smile Сега гледам какво е писала remka и при нас е така, ако не го нося трябва да съм при него и да го развличам Simple Smile
Ние обаче излизаме ей сегичка на разходка, че няма заспиване това дете ей.

# 235
Да ви питам дали е и при вас така, момата с отварянето на очите иска цялото внимание за нея, трябва постоянно да говоря   Laughing или да и показвам и дрънча с играчките...Или си мисля че и е рано сама да се забавлява   Mr. Green искам малко почивка просто   Blush

Hug Hug Hug
И ние сме така, хем сме по-малки. Не може да се забавлява сама, настава голям рев. На активната гимнастика изкарва по 20-30мин, когато не й се спи, после може да си стои в люлката и да гледа някоя играчка още толкоз и това е.

Още малко да поотрасне и ще я оставям за половин ден на половинката, пък аз навън в отпуск Mr. Green

# 236
От темичката, която някой сподели тук - много е яка - за тегобите на една домакиня научих, че се казвало: "градски отпуск" Simple Smile

Аз щях да питам още нещо мамите, които са на АМ. Купувате ли картонени кутии с АМ и къде изсипвате млякото от найлоновата торбичка вътре или директно от там си го ползвате. Аз си мислех да пресипвам във метална, но не знам как да я стерилизирам.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 15:32 от stone2009

# 237
  • Stavanger, Norway
Това с постоянното внимание е и при нас  Crazy В края на деня ми се иска само да мълча, че съм се изчерпала от приказване (пък и то с 3 месечно бебе си е чист монолог  Crazy) Само обикаляме от прозорец на прозорец и от тераса на тераса за да разнообразяваме, че и на него му писва. А имам чувството, че таткото е някак дистанцирам. В началото имаше някакъв устрем да се занимава с него, а сега като че ли ако не го накарам не посяга сам  newsm78 Не мога да разбера - чувства се несигурен или просто е много уморен след работа  newsm78 Иначе мнго се старае и като му кажа нещо винаги го прави, но не е по негова инициатива някак.. Thinking
П.П. Алекси спи вече от 2 часа и половина Simple Smile Изхленца само да се нахрани докато спи и да се оригне Stuck Out Tongue

# 238
  • в 1001-та нощ
за очичките - рехабилитаторката каза, че когато играчките са директно над главата и наблизо - детето си криви очите или едното око и понеже мускулчетата са слаби може да "заякнат" накривени, което се оправяло на годинката като се слагат нещо като "капаци за коне".

ние си кривихме дясното око, преди да започнем да ходим при нея, тяго видя и ни посъветва - да преместимиграчките напред и високо и който го повива, занимава....да му е отстрани, а не над него

буквално заняколко дни си оправи очите...

рехабилитаторката каза, че като стане на 4,5 месеца - вече тези мускулчета са по-здрави и няма опасност ....

# 239
И на Калоян дясното не е в час. В такъв случай от коя страна трябва да съм, когато го повивам - има ли значение?

Общи условия

Активация на акаунт