Стъпка 1: Закваска
240 гр брашно
1 пакете суха мая
1 ч.ч. прясно мляко
Смасват се брашното с маята и се добавя млякото. Разбърква се до сравнително хомогенна смес и се оставя покрито 1 час на топло.
Стъпка 2: Тестото
1/4 ч.ч масло
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
около 250-300 гр. брашно
около 200 гр. сирене
1 ½ ч.ч настърган кашкавал
Разбиват се маслото, захарта и солта. Прибавят се яйцата и пак се разбива, но не много дълго, колкото да се получи еднородна смес. Яйчната смес се прибавя към закваската и се разбърква. След това малко по малко се прибавя брашно и се меси, докато се получи меко, но стегнато и нелепящо по ръцете тесто. Готовото тесто се покрива с кърпа и се остава на топло за около 1 час. Утроява обема си!!!
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/4cf8f2fe.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/2f00c7a3.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/7d9e1166.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/abf1bc2e.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/d8b134c2.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/6dd14883.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/3752bae7.jpg)
Това е крайният резултат
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/52d382b3.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/60818199.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/5pXV/e90f6a4a.jpg)
Добър апетит
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)