Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 76-та тема

• 140 088
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
пеп-4o, благодаря  bouquet
В блога ти бях видяла една рецепта за пилешка кавърма - отивам пак там за справка  Hug

# 586
PEMY, да беше ги показала в неделя, веднага пишех адрес и по куриерите, никаква махна нямаше да ти намеря! Grinning Като гледам снимката, не бих казала, че е неуспешен опит. Виж, вече за харесването........въпрос на вкус! Peace

Лабрекс, благодаря ти много. Хубав стана десерта, той мъжото ги обича по-хрупкави и не налях много спрайт, даже и по едно тънко резенче банан сложих при ябълката. Аз просто много се разочаровах, защото го направих с такъв мерак..., но просто за сега явно в къщи няма кой да се радва на десерти  Rolling Eyes(ама как да му се сърдя на мъжото като и аз сега не успявам кой знае колко със сладкото).

Благодаря и на Хъни за ликчето за свинското, ще го пробвам при първа възможност, защото миналата вечер бяхме на гости при свекито, снощи приятели ни водиха на ресторант, а днес майка се обади, че ще ни донесе мусака, та не ми се отдава възможност да сготвя  Mr. Green, ама сега кандидат-бабите са щастливи и имат мераци да помагат...

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 09:48 от PEMY

# 587
Бенита,Танита,Пеп-4о,Смайли-благодаря ви ,радвам се на одобрението ви! Blush Hug
Бенита,парчето торта е много апетитно,кажи какъв е крема?

# 588
  • Русе/София
Здравейте магьосници и магове.От мен филе тилапия
Приятен и успешен ден.

# 589
  • от точка К до точка С и обратно
bliznacite2004, бюрекът ти е страхотен! Peace
pure elixir, ще ми се да си отчупя от твоето бухнало изкушение, както и от тортата на Benita ! Simple Smile  chef delicate, пеп-4o много апетитни страти!  chef
megansg, знам ги тези рулца, твоите са чудесни!  bouquet

При нас

чеснови багетки с пармезан                                                                    пиле с картофи                                                                                        мъфини с боровинки и нар

Хубав ден!

# 590
Здравейте отново!
Вече не си спомням от кога не съм писала в темата...но за това пък редовно ви следя и се радвам на красотите ви!
Рядко готвя и почти никога не снимам, но последният кулинарен опит беше отбелязан Wink

Ябълков сладкиш без мазнина на Labrex

# 591
Ех, момичета да знаете колко ми липсвате  Hug
от месеци не съм снимала и пускала нищо, но от време на време се наслаждавам на гозбите ви и искрено ви се радвам  Heart Eyes  bouquet
Темата е както винаги най-вкусната, най-пъстрата и красивата в нета благодарение на всички вас, невъзможно ми е да ви изброявам поимено за което се извинявам
 ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ВСИЧКИ!!! newsm51
Да не спамя вчерашната ни вечеря:
Костенурки със салатка:  
Ябълков пай /малко попрепечен  Embarassed/  
Желая ви приятен и успешен ден  Hug

# 592
  • София
Здравейте, много вкусно е тука.
Benita, страхотна торта, изглежда много апетитно.
Labrex, закуските ти са невероятни, може ли рецептата за пирога с хкашкавал?
Гуинет, страхотно меню. Ох , всички сте невероятни!

у нас - гъбено чорбичка с масловки, челядинки и печурки

и пълнени чушки с кайма и ориз

# 593
  • София
От мен от вчера един кекс:

anisunshine , страхотен кекс! И как е бухнал само... Party Може ли рецептата? Hug

Кекса е много вкусен и голяяям ... много ми допадна... копирам ви рецептата, както и друг път съм писала източник не мога да дам, защото си събирм рецептите в папка в компютъра. Да не се обиди някой!   Peace

Невероятен кекс

5 бр. яйца
 2 1/2 ч.ч. захар
 1 1/2 ч.ч. безалкохолно без значение какво
 1 ч.ч. олио
 3 1/2 ч.ч. брашно
 1 пакетче бакпулвер
 1 ч.л. сода за хляб
 2 п. ванилия
 2 с.л. какао
 около 1/2 ч.ч.едро начукани орехи

течен шоколад
 цветни пръчици

Разбиват се много хубаво яйцата със захарта, прибавят се последователно олиото, безалкохолното и ванилията като разбиването продължава. Когато всичко е разбито добре се прибавя брашното, пресято с бакпулвера и содата и се разбърква хубаво до пълна хомогенност. Полученото тесто се разделя на две, като в едната се слага какаото и орехите и се разбърква добре. В намазана и поръсена с брашно голяма форма ( аз ползвах дъното на ел. тенджера) се сипва от бялата смес, върху нея се сипва слой от кафявата. Така, докато свършат и двете смеси. Кекса се слага веднага да се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Аз пекох на 165 градуса на вентилатор и долно, на второ ниво от долу на горе докато се изпече, така, че дървеното шишче, с което пробвах да излезе сухо. Кекса се надува много и става много висок.

Веднага след като се извади от фурната се изважда от формата внимателно, за да не се счупи и се намазва с течния шоколад и се поръсва с пръчиците.

Това е, правила съм го и друг път и съм го пекла в дъното на тенджерата под налягане... толкова много се надува....   hahaha

Леля Ог, FRESA големи красоти, голямо нещо...   bouquet
vesi_nn много ефектно!   Hug

Гуинет на тези твои уникално изглеждащи чеснови багетки с пармезан им бях метнала око и преди време, но се бях отплеснала и не попитах за рецептата... но сега добре ми припомни... ще се радвам ако я споделиш...     bouquet

пеп-4o Страхотна страта!
Tannita, Marabu,  MinD*ReadeR , viv-miv, Сладка Муцунка, Benita толкова много вкусотии!      bouquet  bouquet  bouquet

А за хляба на балончета на pure elixir и тестените изкушения на labrex оставам без думи!

От мен вчера едни рулца от тиквички:

Лек ден на всички!

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 12:40 от anisunshine

# 594
  • ГОре на черешата...
Вив-мив, всичко е много вкусно у вас, ама най-ми иде да схрускам помощничката ти Heart Eyes!
Стоева, Гуинет, Веси, Мадла, не бих отказала едно гостуване и у вас Laughing!
Анисъншайн, рулцата от тиквички ме залепиха за монитора, мммм Crazy!

Сигурно изпускам още много кулинарни вълшебници, моля за извинение  bouquet!

От мен - пълнение чушки с кайма и ориз:

Кокоски "Ангелски очи":

# 595
Рулца от свинско с аспержи, прошуто и пармиджано в сметаново-доматен сос

# 596
Здравейте, вълшебници! Отново съм възхитена от вас!!!
Похвалвам се, че както се бях заканила по-рано в темата, пробвах да направя Козуначената торта "Пастичера" на Pina - стана невероятно вкусна! Simple Smile Мъжът ми каза: "Знам, че още не е свършила, но отсега ти казвам, че искам да направиш пак!" Laughing Рецептата на Pina е страхотна - както тя е писала, е много подходяща за Коледните празници, но аз се радвам, че я изпробвах още сега! (Тъкмо ще мога и на вид да я докарам дотогава, засега само на вкус  Embarassed)

# 597
Диана Лободова, ето рецепти за пълнени меденки. Пускам и двата линка, защото са подобни и не мога да кажа точно коя рецепта следвах  Laughing
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1715.msg28859#msg28859
http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=11975&sid=e … 4b4f7e578e#p11975
Мари_ета, благодаря   bouquet Аууу, кокоски  Crazy Heart Eyes
anisunshine, много вкусно си готвила   bouquet
Гуинет, и у вас много вкусно   bouquet
Apr, страхотна торта   bouquet

# 598
Apr, и на красота си я докарала!  Wink  Много се радвам, че сте я харесали, тя си е вкусничка!  Simple Smile

# 599
anisunshine  ще дадеш ли рецептата за рулца от тиквички/любопитна ми е плънката/ изглеждат много ефектни в тавата преди печене

Общи условия

Активация на акаунт