Математически турнири - 5

• 62 455
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Фран, благодаря за информацията. Знам, че миналата година нещата са стояли по описания от теб начин. Дано и сега да е така. Ако ме склонят да отидем и ако е необходимо предварително записване може да се възползвам от предложението ти.  Grinning
Сега едно въпросче към всички.

Ще помоля да се абстрахирате от публикуваните в мрежата решения и да предложите свой отговор.

# 631
Фран, благодаря за информацията. Знам, че миналата година нещата са стояли по описания от теб начин. Дано и сега да е така. Ако ме склонят да отидем и ако е необходимо предварително записване може да се възползвам от предложението ти.  Grinning
Сега едно въпросче към всички.

Ще помоля да се абстрахирате от публикуваните в мрежата решения и да предложите свой отговор.
Ние ги изкарваме 19.

# 632
И Макс ги изкара толкова, а след като му се накарах че е сбъркал ( официалния отговор е 17) и той се обиди  Grinning и аз ги изкарах 19.  newsm78

# 633
  • София
19 са правоъгълниците с една звезда.

# 634
19
Практика е официалните отговори да се разминават с реалните.

# 635
Така е - 19 са. Авторите са пропуснали двата правоъгълника от 4 квадратчета.

# 636
На бърза ръка ги преброих и също излизат 19. Прекалено много еднакви отговори, за да бъркаме всички  Simple Smile

# 637
Щом има изключение, значи нещо не е вярно. Има ясно изразена зависимост и тя е: 3 ябълки, 4 грозда, 5 охлюва, и 6 усмивки Simple Smile 3-4-5-6

Има и друга. Никоя фигурка в таблицата не граничи със свой "близнак" по вертикала или по хоризонтала. Около празното квадратаче по вертикала и по хоризонтала има и ябълка, и грозде, и усмивка. За да се изпълни правилото вътре трябва да е охлюв.
Абе кофти задачи са това.
Крис също каза "охлюв" - поради същата причина. Никое не граничи със същото...

# 638
Искам да попитам знае ли някой от колко часа ще е в събота "Салабашев"?Ние ще се явяваме в 125-то?

# 639
  • София
Искам да попитам знае ли някой от колко часа ще е в събота "Салабашев"?Ние ще се явяваме в 125-то?

от 10.00  Peace

# 640
бих искала да питам - резултата от Коледното математическо състезание  НЕ участва в сбора точки за СМГ нали?

# 641
бих искала да питам - резултата от Коледното математическо състезание  НЕ участва в сбора точки за СМГ нали?
Не участва в сбора!!!

# 642
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Някой има ли отговори за състезанието ,,Паисий Хилендарски'' за 2008 година?

# 643
  • най-шареното място
Да се запиша пак, че сезона се открива Simple Smile

Това с думите от кое състезание? Наистина зависи по коя линия изключващ и ако не приемат аргументиран отговор, а само букв апо шаблон е ... странно. Както и това за "еднозведните"...

# 644
Здравейте , аз съм мама на първокласничка , която много обича математиката. Моля се тази любов да продължи колкото може по -дълго Simple Smile и правя , каквото зависи от мен.
Искам да помоля за малко помощ. Моята дъщеря се подготвя за първото си състезание и решава задачите от 2006 година , но задача 5 я затрудни . Аз си признавам , че също не разбрах какво трябва да се направи. Моля , дайте насоки!
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS06_U_R_1.pdf

Успех на всички дечица на предстоящите състезания!

Общи условия

Активация на акаунт