Математически турнири - 5

• 62 631
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
Видът, в който аз имам задачата е малко по-различен. Като този.
https://docs.google.com/viewer?url=http://bglog.net/ClientFiles/ … 41c/KOL_01_06.doc
Но мога да предложа решение и за вашия вариант.

# 646
Видът, в който аз имам задачата е малко по-различен. Като този.
https://docs.google.com/viewer?url=http://bglog.net/ClientFiles/ … 41c/KOL_01_06.doc
Но мога да предложа решение и за вашия вариант.
10х за бързия отговор. В този вид е ясно какво да се прави , в линка , който съм дала /този линк е от първа страница на тази тема/ доста се изпотих. Аз си мислих , че може нещо в рисунките да се различава , но ...
Може ли да "чуя" и твоето решение Simple Smile

# 647
Във вашия вариант освен, че трябва да се напише числото под всяка картинка и да се постави знакът < или > по показания начин в малкото квадратче до този знак трябва да се посочи с колко е по-голямо или по-малко. Например първата картинка. 3 < 8  и в малкото квадратче е написано 5. Мисля обаче, че е доста сложничко за първо състезание на първокласници.

# 648
Да това в първия пример става , но във втория? Говорим така , както е поставено малкото квадратче и знака?
Но определено този вид , който си предложила е по -добър! Simple Smile
Още веднъж благодаря!

# 649
  • най-шареното място
Дидева, специални благодарности за подписа!
Аз го бях отписала Салабашев, но случайно разбрах, че ще се провежда и другаде.
А сега виждам, че ти си разпространявала новината! Simple Smile Само е трябвало да не изтървам темата....

# 650
Попадна ми една задача, която е давана на AMC преди години за junior и intermediate (т.е. деца 4-6 клас) и на която само 2% от участниците са дали правилен отговор. Може да ви е полезна като тренировка за Салабашев.

Три двойки жени близначки са омъжени за мъже близнаци по такъв начин, че близначката на всяка жена е омъжена за близнака на мъжа й. Всички 12 участници се записват в тенис турнир за смесени двойки. По колко начина те могат да бъдат подредени в 6 смесени двойки (т.е. във всяка двойка има по един мъж и по една жена) при следните две условия:
•   да няма двойка, в която да участват съпрузи;
•   да няма двойка,  в която някой от участниците да бъде в една двойка със съпруг(ата) на близнака (близначката) си?

Верният отговор е 80.

# 651
В квадратчето по средата може да се сложи всяко число което е по-голямо от едното и по-малко от другото. Подобни задачи имаше в учебника. Трябваше ми време докато ги разгадая преди години.

# 652
Вчера в Еврейския културен дом е било награждаването на победителите от Софийския математически турнир. Имам молба, ако някой има запис от тържеството (понеже много хора са снимали с камери), да се обади. Ние също снимахме, но направихме гаф - пропуснали сме точно награждаването на нашето дете  Cry

# 653
На 28.11.2010 беше награждаването в Пловдив на победителите от Черноризец Храбър.Синът ми е много впечатлен от сертификата на английски език,грамотата и естествено подаръците.Но сертификата от АМС ще го получим на Коледния благотворителен бал.

# 654
  • най-шареното място
и един малко елементарен, но невъзможен въпрос според мен:

Имам 3 ябълки и 5 круши.
В една от ябълките и две от крушите има червеи.
Колко най-малко плода трябва да взема за да съм сигурен, че поне в един ще има червей?
À) 2; Б) 3; В) 4; Г) 5.

# 655
Имам 3 ябълки и 5 круши.
В една от ябълките и две от крушите има червеи.
Колко най-малко плода трябва да взема за да съм сигурен, че поне в един ще има червей?
À) 2; Б) 3; В) 4; Г) 5.
Задачата вече е коментирана...на 38 стр. в темата. Laughing

# 656
  • най-шареното място
Мерси!

# 657
Някой знае ли нещо за това?
http://www.geniuslogicus.eu/bg/

# 658
Вчера в Еврейския културен дом е било награждаването на победителите от Софийския математически турнир. Имам молба, ако някой има запис от тържеството (понеже много хора са снимали с камери), да се обади. Ние също снимахме, но направихме гаф - пропуснали сме точно награждаването на нашето дете  Cry
И аз моля за запис... Praynig
Не бях подготвена с камера. Снимах само с апарата, но е много малко.

# 659
Скъпи родители няма ли най-накрая някой да обърне внимание на "великите" математици - организацията на състезанието Салабашев е под всякаква критика - и толкова е тайно и покрито, че го няма нито на сайта на СМБ - да не говорим каква куца история е този сайт - срамота в днешно време, а и на всичкото отгоре след като чух от детето  ми за провеждане 125 СОУ там някаква "служителка" както ми се представи - голям страх явно да си каже името - от какво ли се страхува интересно?! - ми се изрепчи, че това не бил техен ангажимент да има инфо на сайта им, защото състезанието не било тяхно, а се провеждало от СМБ - а там колкото и да звъня никой не отогваря.
Какво излиза мили родители - даваме си парите и абсолютно неизвестно и естествено безотчетно и у-щето няма начин да не е дало базата си срещу съответната сума - доколкото знам поне 1 лв от всяко дете е за у-щето - но състезанието не било тяхно, и СМБ тайничко, за да не се разбере колко са събрали от децата не обявява изобщо, че провежда такова нещо - нито час, нито място - всичко е по слухове и деца разнасят сумите - познайте дали им се дава документ за плащането. Страшна организация, която само плаче за данъчни.
Някой ще ме подкрепи ли???????????????????????

Общи условия

Активация на акаунт