Математически турнири - 5

• 62 637
  • 799
  •   1
Отговори
# 660
Скъпи родители няма ли най-накрая някой да обърне внимание на "великите" математици - организацията на състезанието Салабашев е под всякаква критика - и толкова е тайно и покрито, че го няма нито на сайта на СМБ - да не говорим каква куца история е този сайт - срамота в днешно време, а и на всичкото отгоре след като чух от детето  ми за провеждане 125 СОУ там някаква "служителка" както ми се представи - голям страх явно да си каже името - от какво ли се страхува интересно?! - ми се изрепчи, че това не бил техен ангажимент да има инфо на сайта им, защото състезанието не било тяхно, а се провеждало от СМБ - а там колкото и да звъня никой не отогваря.
Какво излиза мили родители - даваме си парите и абсолютно неизвестно и естествено безотчетно и у-щето няма начин да не е дало базата си срещу съответната сума - доколкото знам поне 1 лв от всяко дете е за у-щето - но състезанието не било тяхно, и СМБ тайничко, за да не се разбере колко са събрали от децата не обявява изобщо, че провежда такова нещо - нито час, нито място - всичко е по слухове и деца разнасят сумите - познайте дали им се дава документ за плащането. Страшна организация, която само плаче за данъчни.
Някой ще ме подкрепи ли???????????????????????
Аз лично, гледам да не задълбавам. И, честно казано, не ми пука дали участието струва 6 или 16 лв. Важно е какво дава на детето ми това участие. А, че организацията е лоша, съм напълно съгласна. Но, факт е, че който иска, намира начин.
Успех на всички в събота и неделя. Тежък уикенд ни предстои.
 #2gunfire

# 661
за съжаление точно този начин на мислене очаквах - затова нещата си седят така - заради овчедушието
нали аз съм си намерил начина детето да отиде какво значение има каков и как, но ако детето ви се натрови с храна надали ще си кажете намерих си лекарствата пука ми - или по-скоро силно се надявам поне тогава да уведомите който трябва!!!
не мисля, че едно състезание прави тежък уикенда

# 662
Който търси - намира! ( в случая - аз).
"На 11 декември /събота/ 2010 г. от 10:00 часа в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”– гр. Велико Търново ще се проведе Коледно математическо състезание за ученици от I ви  до XII ти клас.
 Учениците от І до ХІ клас решават девет тестови задачи и една задача с подробно решение. Темата за VІІ клас е във формат подобен на националния тест за VІІ клас. Темата за ХІІ клас е във формата на държавния зрелостен.Продължителността на състезанието е 120 минути. Наградите са индивидуални от Iво до VIто място и ще бъдат връчени  по училища.
 Учениците от профил математика и информатика на ПМГ и СОУ участват извън класирането.
 Такса за правоучастие – 6 (шест) лева.
 Срокът за заявки и списъци на всички участници (по указания по-долу образец) е 9 декември 2010 г. (четвъртък) на адрес riovt_mincheva@yahoo.com или при Красимира Георгиева, технически секретар в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”– гр. Велико Търново.
 За училища от Велико Търново внасянето на таксите да стане до 09.12.2010 г. при Красимира Георгиева, технически секретар в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”– гр. Велико Търново, за участниците извън Велико Търново това може да стане и в деня на състезанието от 9:00 часа. Пристигане на участниците 9:30 часа, начало на състезанието - 10:00 часа.
Справки на тел. 062/61-63-72 или 062/63-05-11."

vixen, не навсякъде цари подобен хаос. В нашия град информацията относно провеждането на " Иван Салабашев" отдавна е публикувана на общодостъпно място и разпратена до всички училища в областта. Освен това се издава документ за внесената сума. Е, не на всяко дете, а общо за училището, но и това е нещо.
Иначе съм съгласна, че няма да е лошо да се потърси начин подобна информация да е лесно достъпна, а не родителите да намират спасение, пишейки по форумите.

# 663
браво на търновци - явно само в софия е батака, но пък тук децата са и много и затова е важно да не е ясно къде и какво се прави

# 664
Всъщност говорех за Габрово!  Peace

# 665
за съжаление точно този начин на мислене очаквах - затова нещата си седят така - заради овчедушието
нали аз съм си намерил начина детето да отиде какво значение има каков и как, но ако детето ви се натрови с храна надали ще си кажете намерих си лекарствата пука ми - или по-скоро силно се надявам поне тогава да уведомите който трябва!!!
не мисля, че едно състезание прави тежък уикенда
Ааааа, няма дори да си направя труда да отговоря на този пост! Продължаваме напред...
Още веднъж - успех на всички на "Салабашев" и на пробния изпит в СМГ.
 thumbsup

# 666
  • София
Скъпи родители няма ли най-накрая някой да обърне внимание на "великите" математици - организацията на състезанието Салабашев е под всякаква критика - и толкова е тайно и покрито, че го няма нито на сайта на СМБ - да не говорим каква куца история е този сайт - срамота в днешно време, а и на всичкото отгоре след като чух от детето  ми за провеждане 125 СОУ там някаква "служителка" както ми се представи - голям страх явно да си каже името - от какво ли се страхува интересно?! - ми се изрепчи, че това не бил техен ангажимент да има инфо на сайта им, защото състезанието не било тяхно, а се провеждало от СМБ - а там колкото и да звъня никой не отогваря.
Какво излиза мили родители - даваме си парите и абсолютно неизвестно и естествено безотчетно и у-щето няма начин да не е дало базата си срещу съответната сума - доколкото знам поне 1 лв от всяко дете е за у-щето - но състезанието не било тяхно, и СМБ тайничко, за да не се разбере колко са събрали от децата не обявява изобщо, че провежда такова нещо - нито час, нито място - всичко е по слухове и деца разнасят сумите - познайте дали им се дава документ за плащането. Страшна организация, която само плаче за данъчни.
Някой ще ме подкрепи ли???????????????????????
Аз лично, гледам да не задълбавам. И, честно казано, не ми пука дали участието струва 6 или 16 лв. Важно е какво дава на детето ми това участие. А, че организацията е лоша, съм напълно съгласна. Но, факт е, че който иска, намира начин.
Успех на всички в събота и неделя. Тежък уикенд ни предстои.

А бе аз не съм адвокат на никого, ама някой виждал ли е как изглежда врата на 125 СОУ? Облепено в обяви за състезания по математика, курсове и т.н. То кьорав да си няма да го пропуснеш. Вътре - написана е програмата на децата на бял лист и до нея обяви за съсрезания минати отгоре с червен текст маркер. Там където са им домашните - пак са написани на бял лист. А на шарени илстчета пише в кой клас има скарлатина и състезанията и препоръчвани сборници.
Аз като родител не мога да вляза в училище. Ако обаче кажа, че искам да си запиша детето за състезание може винаги, по всяко време, заедно с бебето с тракащата косачка минаваме през коридора, до който нямат достъп големите деца, през учителските стаи и отиваме в библиотеката.

И накрая някой от СМБ е дал телефона на домакинка ли, на чистачка ли е. И там никой не може да ви каже за състезанията. Ами логично. По-добре е че те не ви дават информация.

А за отчета на парите - ннам, ама и слабо ме интересува. МОН е дало дати за състезания, ама никъде не видях бюджети. Нормално е д взимат по 6 лева и да не връщат здравни осигуровки за тях.

И накрая, а кой ви каза, че от СМБ или 125 СОУ трябва да ви уведомят за състезанието. Вашите класни нямат ли усти?
И аз като попитах за състезанието ми казаха, че ще сложат обява, защото имало много амбициозни родители. Ама няма да седна да се сърдя я.

# 667
Който търси - намира! ( в случая - аз).
"На 11 декември /събота/ 2010 г. от 10:00 часа в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”– гр. Велико Търново ще се проведе Коледно математическо състезание за ученици от I ви  до XII ти клас.
Би ли споделила откъде "изрови" информацията?

# 668

Всъщност говорех за Габрово!  Peace
се отнася за организацията на състезанията в нашия град ( понеже vixen явно реши, че съм от Велико Търново), а информацията за Коледното във Велико Търново е от  този сайт.

# 669
Благодаря. Който търси, наистина намира. Peace

# 670
  • София
Който търси информация винаги я намира.Линк за коледното в София http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/11/30/pismo_pridr_kol.doc

# 671
След толкова защити на арогантното и безотговорно поведение на тия, които ми се репчиха от 125-то и от СБМ и си прехвърляха топката едни на други, че другите трябвало да сложат по едно просто изречение  на уж наличните им сайтове, не се изненадвам, че така се държат.
И защо при положение, че имат сайтове трябва да ходя чак до конкретното у-ще за да гледам какво пише на листчетата налепени тук и там - за какво са им тези сайтове - нали уж съвременно ще работим и действаме.
А вие като си нямате работа ходете и си търсете инфо по вратите и се умилквайте на даскалите - те затова реват все, че малко пари получават, защото все ги дундуркат.
Явно за вас е сериозно постижение да се блъскате за елементарни неща, които могат да се направят просто.

# 672
След толкова защити на арогантното и безотговорно поведение на тия, които ми се репчиха от 125-то и от СБМ и си прехвърляха топката едни на други, че другите трябвало да сложат по едно просто изречение  на уж наличните им сайтове, не се изненадвам, че така се държат.
И защо при положение, че имат сайтове трябва да ходя чак до конкретното у-ще за да гледам какво пише на листчетата налепени тук и там - за какво са им тези сайтове - нали уж съвременно ще работим и действаме.
А вие като си нямате работа ходете и си търсете инфо по вратите и се умилквайте на даскалите - те затова реват все, че малко пари получават, защото все ги дундуркат.
Явно за вас е сериозно постижение да се блъскате за елементарни неща, които могат да се направят просто.
Малеее, тук вече стана сериозно! Аз няма да клъвна... Joy Няма, няма...

# 673
След толкова защити на арогантното и безотговорно поведение на тия, които ми се репчиха от 125-то и от СБМ и си прехвърляха топката едни на други, че другите трябвало да сложат по едно просто изречение  на уж наличните им сайтове, не се изненадвам, че така се държат.
Само не мога да разбера защо реши да се зъбиш точно на нас?
ПП.: Буз да се блъскам, направих нещо просто. Влязох на сайта на РИО и намерих следното:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/11/30/pismo_pridr_Sal.doc
Прочетох го и си направих съответните изводи. Peace

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 14:02 от Анонимен

# 674
Малеее, тук вече стана сериозно! Аз няма да клъвна... Joy Няма, няма...

Дръж, стискай! И аз с теб!

newsm74

Общи условия

Активация на акаунт